תינוק בן שנה וחודש שרק יונק

giline

New member
תינוק בן שנה וחודש שרק יונק

שלום, בני בן שנה וחודש ואפשר להגיד שהוא כמעט יונק בלבד. הוא נולד במשקל 3.750, היום הוא שוקל 8.5 (אחוזון 3). בגיל 6 חודשים התחלתי להציע לו מוצקים, אך מאז ועד היום הוא מסרב לאכול אוכל מוצק וגם מסרב לבקבוק (חוץ ממים). הוא ניזון מהנקה ומידי פעם מסכים לטעום דוגמיות מאוכל מוצק. מבחינה בריאותית פרט לאנמיה, הילד בריא ומפותח מוטורית. מגיל 10 חודשים הוא נמצא בטיפול אצל דיאטנית קלינית המתמחה בגיל הרך, אך לא ניכר שום שיפור. נראה שהילד פשוט לא מוצא עיניין באוכל, ומבחינתו ההנקה מספקת אותו. לפני חודש הכנסתי אותו למשפחתון מתוך כוונה לאפשר לו פרדה ממני לכמה שעות, ולאפשר לו לאכול בחברת ילדים. במשפחתון הוא שותה מים מבקבוק ואוכל מספר כפיות בודדות של פתיתים. בשעה 13 אני באה לקחת אותו, הוא שמח ורגוע, אך בבית ממשיך לרצות רק ציצי. רופא הילדים הפנה אותי לפסכיאטרית לגיל הרך בביה"ח רמב"ם, אך ההמתנה אליה ארוכה. האם לדעתך יש צורך בהפניה כזו ? האם יש עוד מקום באיזור חיפה שיכול לסייע לנו ? אני אמא לעוד 2 בנות קטנות ומעדיפה שהטיפול יהייה קרוב לבית. אשמח לקבל גם הצעות ורעיונות נוספים אם יש לך. תודה מראש.

מספר פרטים חסרים...

לא ציינת מה קורה כשהוא אוכל מוצקים, האם הוא מוכן לטעום? האם הוא מצליח ללעוס ? האם יש בליעה של המזון ? האם היה ארוע של השתנקות ? האם הוא מקבל ברזל ? וכמה ? מתי חלה הירידה בעקומות הגדילה ? האם אם המעבר למוצקים?

giline

New member
תשובות לשאלות

בהמשך לשאלותייך, אין לבני כל בעיה לאכול מוצק, הוא יודע לבלוע כל מרקם וגודל אך הוא מאד מאד בררן. לרוב הוא לא מוכן לטעום מה שמציעים לו ובמצבים בהם הוא כן טועם, לאחר כמה חתיכות הוא מפסיק (גם כשמדובר בדברי מתיקה). לא היה כל ארוע של השתנקות. ירידה בעקומה החלה בגיל שבעה חודשים עם המעבר לאוכל מוצק. האנמיה החלה בחודשים האחרונים, ועל פי המלצת רופא הילדים הוא מקבל 16 טיפות של ברזל ביום.

המשך תשובה

אם חשוב לך להמשיך להניק עשי זאת והמשיכי להציע לו מזונות מוצקים במקביל. יש תינוקות רבים המעדיפים כלכלה נוזלית (חלב אם או תחליפים )אל תתעקשי איתי סביר להניח שהוא יאכל את המזונות האלה בהמשך רק אל תשכחי להציע לו אותם בצורה מסודרת. מבחינת הירידה במשקל זוהי ירידה שאנו רואים פעמים רבות במעבר ממוצקים , בנוסף יתכן וחוסר בתאבון שלו נובע גם מהאנמיה ותיקון שלה תשפר את המצב. לא נראה לי שיש צורך במרפאה פסיכיאטרית בשלב זה.

למעלה