תינוק בן 4 וחצי חודשים ללא יציאה שבועיים

הר ניר29

New member
תינוק בן 4 וחצי חודשים ללא יציאה שבועיים

שלום רב,
בני בן 4.5 חודשים. מזה שבועיים לא היתה לו יציאה. ניזון מהנקה בלבד ואני יודעת שלתינוקות יונקים לעתים אף פעם ב10 ימים נחשב לתקין. אך עברנו את גבול ה10 ימים ועדיין כלום. היינו אצל רופא - נאמר כי הבטן רכה ופי הבטעת נקי, בני לא מראה סימני כאב חריגים,למעט היותו פחות נינוח מבדרך כלל. ברצוני לדעת: 1. האם זה יתכן שתינוק לא מייצר צואה פרק זמן כה ארוך? 2. האם זה יכול להצביע על בעיה אחרת שיש לשים לב אליה? 3. האם יש צורך בבדיקה יורת מעמיקה - גסטרולוג מומחה/אולטרסאונד? 4. מה ניתן לעשות במצב זה?
תודה רבה מראש,

תינוק בן 4 וחצי חודשים

אכן יתכן לתינוק יונק העדר יציאה לכעשה ימים כמובן שהטווח יתכן במקרים קיצוניים ארוך יותר את מציינת שהוא רגוע ובטן אינה תפוחה סימנים "טובים" ולכן כן הייתי במעקב של רופא הילדים ו או גסטרו במידה ולא תיהיה יציאה רכה בימים הקרובים אכן יש לעבור בירור בשאלה של מחלת הירשפרונג (בעיה בגנגליונים-עצבים של הרקטום) והאבחנה בד"כ על ידי ביופסיה. אכן במקרה של בנך מעקב בלבד כמובן כל עוד רגוע בטן אינה תפוחה ובבדיקה רקטלית אמפולה ריקה. אני מניחה שלפי שבוע זה היציאות היו קיימות ולכן כרגע רק מעקב צמוד גשי כל יומיים לרופא.

הערה

תנסי לתת רסק מעגבנייה טרייה ללא קליפה ללא גרעינים כדי להגביר את הפריסטלטיקה של המעי ולראות יציאה.

הר ניר29

New member
שאלה נוספת

תודה על התשובה המפורטת. ביום שבת (היום ה-14) היתה יציאה אך לא במרקם הרגיל - מרקם פלסטלינה.
הרופאה המליצה להמשיך פגלקס שבוע נוסף.
האם יש סממנים להירשפרונג שניתן לזהות ללא בדיקת מעבדה?
האם יש צורך לקחת אותו לבדיקה ומעקב גסטרו ילדים?
האם ניתן לחזור לטעימות שוב?
(עגבניה ניסינו גם ולא עזר אבל ניסינו יומיים בלבד)

תודה מראש,
ערב טוב

למעלה