תינוק בן 4 שבועות

תינוק בן 4 שבועות

שלום רב יש לי תינוק בן 4 שבועות. ב-3 שבועות הראשונים היו לו יציאות כמה פעמים ביום אך כבר שבוע יש לו יציאה אחת כל 2-3 ימים. 80% מהאוכל שלו הוא חלב אם שאוב והשאר סימילאק. הוא סובל מאוד מגזים ובגלל זה רוב היום הוא חסר שקט. כמה שעות לפני שיש לו יציאה הוא מאוד סובל, מתפתל מכאבים, לא אוכל (קורה שהוא מדלג על ארוחות) ועושה רושם שכואב לו כשהקקי יוצא. אני לא שיניתי את התזונה שלי ולא יודעת למה יש שינוי כזה במספר היציאות. איך אפשר להקל עליו עם הגזים ? האם תקין שיש יצאות בפעם ביומיים שלוש? איך אפשר לגרום לכך שלו יכאב לו בעת היציאה עצמה? האם אפשר לגרום לכך שיהיו לו יותר יצאות? תודה מראש

יציאות פעם ב2-3 ימים

זה נחשב תקין אצל תינוק יונק. עם זאת מאחר ואת מציינת שהוא סובל מאוד אפשר לנסות לתת לו כמה כפיות (6-8) של מיץ פירות: עגבניות, תפוזים, גזר חי, שזיפים. מתחילים עם 2-3 כפיות ביום בין ארוחות, ועולים כל יום בכמות. לרוב זה מספיק כדי לרכך קצת את היציאות. לא מדובר בהחלפת ארוחת חלב אלא בתוספת לחלב.

d i n o l e

New member
האם זה לא נוגד את המלצת משרד הבריאו

שלא להתחיל עם הצגה של מזון כלשהו מלבד הנקה או תמ"ל בגיל 6 חודשים? אפיילו במדינות המקדימות ביותר לא מומלץ להתחיל לפני גיל 4 חודשים. ולתינוק יונק זה תקין שלא לתת צואה כל יום רק אחרי גיל 6 שבועות.

michalattia

New member
הרשי לי להפנות אותך לפורום הנכון...

עדיף שתתייעצי בפורום הנקה, רוב הרופאים לא ממש מבינים בהנקה והשלכותיה.. הנה הקישור, ואני בטוחה שתמצאי שם תשובות לשאלותייך. וברור שלא נותנים פירות ליונק בן 4 שבועות!!
http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/forumpage.asp?forum=556&firstmsg=0

shapir1

New member
בנושאים האלה כדאי לך להתייעץ

באחד מן הפורומים הבאים: הנקה (317), ייעוץ הנקה (556). אני הייתי מאוד נזהרת ממתן עגבנייה (או שאר מיצי פירות למיניהם) לתינוק כל כך קטן, זה עלול לגרום לאלרגיה
מצרפת לך קישור בנושא טיפול בגזים. בהצלחה ומזל טוב

אלונה ע

New member
נראה לי שזה הסימילאק

אפשר לשאול מדוע את נותנת סימילאק ולא הנקה? זה עלול לשבש קצת את העסק והירידה בכמות היציאות הוא רק סממן ראשון לכך. משרד הבריאות לא ממליץ לתת חלב פרה לפני גיל שנה. ממה לדעתך עשוי הסימילאק?

תודה על התשובות. ובעניין הסימילאק..

זה ממש לא נכון שזה מהסימילאק. ואם הסימילאק היה מזיק כמו שרשמת (חלב פרה) משרד הבריאות לא היה מאשר

אלונה ע

New member
חבל שאת כזו נאיבית

אבל זכותך לחשוב מה שאת רוצה. עובדה היא שמשרד הבריאות לא ממליץ על חלב פרה לפני גיל שנה ועובדה היא שכל התחליפים למיניהם עשויים מחלב פרה. מערכת העיכול של תינוק לא בנויה לעכל חלב פרה וזאת פשוט משום שהוא לא מיועד עבורו. נראה לך שחלב שמיועד לעגלים יכול להזין תינוק? הידעת שלעגל 4 קיבות? הידעת שחלב פרה גורם לאיבוד ברזל דרך המעיים עכב דימומים מיקרוסקופיים? אגב, משרד הבריאות אישר גם את רמדיה בזמנו, נכון?

יש מיליוני תינוקות הניזונים מתחליפי

חלב בעולם לא כולן יכולות להניק ולא כולן רוצות זאת זכותן הליגיטימית וצריך לקחת הכל בפרופורציה ולא להקצין.

למעלה