תינוק+חו"ל+חיסונים ??

אירית2626

New member
תינוק+חו"ל+חיסונים ??

שלום רב, אנו מתכננים נסיעה לטיוואן+הונג קונג עם תינוק בן חמישה חודשים. יונק בלבד. נתגורר אצל ההורים שגרים שם, ובבתי מלון חמישה כוכבים האם בטוח לנסוע כאשר התינוק קיבל את החיסונים של טיפת חלב הניתנים עד לגיל זה? (צהבת+מחומשת) אני בעיקר מוטרדת מכך שעדיין לא קיבל MMR ולכן לא מחוסן לחצבת. אשמח לתגובתך תודה מראש אירית

נסיעה עם תינוק

שלום רב ! אני מבין לחלוטין את הדאגה שלך. היה עדיף עם התינוק היה מקבל גם את החיסונים של גיל חצי שנה לפני הנסיעה (אם הדבר אפשרי). לגבי חיסון ה-MMR, לא ניתן לתת אותו לתינוק קטן כל כך, אלא רק מגיל שנה, לכן אין כל כך מה לעשות עד אז בנידון חוץ מלשמור עליו יותר טוב (גם בארץ!!!). לגבי הנסיעה תצטרכי להחליט בנתונים הקיימים. בהצלחה ! דר' יבגני קצמן, מומחה למחלות זיהומיות היחידה למחלות זהומיות והשירות הרפואי לנוסעי (שר"ל) רח' דפנה 6, ת"א מרכז רפואי תל-אביב, ביה"ח איכילוב 03-6973498 (שלוחה 2)

אירית2626

New member
תודה ובהמשך לתשובתך - שאלה נוספת

תודה על תשובתך 1. כתבת לי שאתה ממליץ להיזהר (גם בארץ), איך ניזהרים? הרי חצבת, למשל, זה משהו שמדבק באוויר, לא? 2. המלצת לקבל חיסון חצי שנה לפני הנסיעה במידה ומתאפשר, אחרי שני חיסוני מחומש ושני חיסוני צהבת B (ללא חיסוני גיל חצי שנה) הילד עדיין לא מחוסן למחלות האלה בטווח עד לגיל חצי שנה? תודה מראש על תשובותיך אירית

תשובה

באמת יש בעיה להימנע מחשיפה לזיהומים אשר עוברים באוורי כגון חצבת. כדאי לקחת את התינוק בהתחלה קצת פחות למקומות הומי אדם, ובמידה ויודעים להיה בקרבתכם מיהשו חולה חצבת, ניתן לתת לו בימים הראשונים טיפול מונע עם נוגדנים (אימונוגלובולינים). לגבי החיסון המחומש, לאחר 2 מנות רמת החיון של הילד היא עדיין לא אופטימלית, לכן הרי נותנים 3 מנות ולא 2. דר' יבגני קצמן, מומחה למחלות זיהומיות היחידה למחלות זהומיות והשירות הרפואי לנוסעי (שר"ל) רח' דפנה 6, ת"א מרכז רפואי תל-אביב, ביה"ח איכילוב 03-6973498 (שלוחה 2)

למעלה