תינוק ישנוני

סיגל8

New member
תינוק ישנוני

שלום רב בני כיום בן חודש ושלושה שבועות הוא נולד פג בשבוע 36 במשקל קילו וחצי בלבד מסיבה של IUGR כיום שוקל 3.100 קילו אוכל כ-70 CC לארוחה בממוצע יש לי 3 שאלות: 1. לאחרונה (מזה כמעט שבועיים) נדמה לי שהבחנתי בתופעה שהוא נרדם למס' דקות/שניות בשעות העירנות שלו למשל בזמן האוכל, לעיתים הוא נרדם לבערך דקה ומתעורר. זה קורה כל האכלה כמעט ולעיתים זאת שינה עם עיניים פקוחות למחצה... הוא פשוט כאילו "מתנתק" ומפסיק לאכול עד שהוא מתעורר ומחפש שוב את הבקבוק... האם זה נורמאלי? האם מצריך בדיקה? 2. כמה שעות עירנות אמורות להיות לילד בגיל חודשיים (בהתחשב בזה שהוא נולד פג...)? האם עדיין ישנים כל היום ומתעוררים רק לאכול וממשיכים לישון? בני ער במהלך היום להערכתי קצת יותר מ-7 שעות פחות או יותר. האם זה נתון חשוב למעקב ובדיקה מדוייקת (לגבי כמה שעות הוא ער במהלך יממה)? 3. לפי ההנחייה שקיבלנו כשהוא השתחרר מהפגיה, אנחנו מעירים אותו כל 3 שעות לאכול אפילו אם הוא לא קם לבד. נאמר לנו שברגע שיגיע ל-3 קילו ניתן לדלג על ארוחה אחת בלילה ו/או להאכילו כל 4 שעות- האם אכן כך לנהוג? איני רגועה לעשות זאת משום שמשקלו עדיין בפיגור ביחס לילד בן חודשיים. תודה רבה!

תשובות:)

1. התיאור שלך מזכיר תינוק שמתעייף בזמן האוכל ועושה הפסקה בעודו נהנה מאוד מן האכילה ונראה מתנתק. שימי לב האם את צופה באירועים כאלו שלא בזמן אוכל. לעת עתה לא הייתי עושה דבר למעט שימת הלב. כדי שאהיה ברורה מאוד- זה לא נשמע לי מדאיג 2. כל תינוק והרגלי השינה שלו. כל עוד הוא רגוע ועולה במשקל הוא יכול לישון כרצונו 3. לא ברור לי כמה התינוק עולה במשקל ובאיזה משקל נולד. אם קצב העלייה במשקל תקין. על פי החישוב שלי ב 8 ארוחות הוא אוכל כ 170 סמ"ק/ק"ג ליממה שזה בסדר ואפילו קצת הרבה. כדאי לשמור על כמות כללית ליממה של כ 150 סמ"ק /ק"ג גם אם מחלקים את הכמות ל 7 ארוחות. כלומר- 150X3:7= כ 70 סמ"ק לפחות תוך שקילה והקפדה שממשיך לעלות במשקל

סיגל8

New member
תודה רבה על התשובה מהירה

רק שימי לב שכן ציינתי (בתחילת ההודעה המקורית) שהוא נולד במשקל קילו וחצי בשבוע 36 מסיבה של IUGR כיום הוא שוקל 3.100 (בן חודש ושלושה שבועות) הוא עולה בממוצע קצת יותר מ-200 גרם לשבוע... הבנתי שזה קצב עליה טוב תודה רבה!

סליחה

על חוסר שימת הלב:) עולה נהדר במשקל. את יכולה לנסות לעבור ל 7 ארוחות כפי שכתבתי לך קודם

למעלה