תינוק לא זוחל. אולי אני סתם בלחץ?

rassveta

New member
תינוק לא זוחל. אולי אני סתם בלחץ?

נכון שאומרים שכל ילד שונה ואני כל הזמן אומרת את זה לעצמי. אבל יש משהו שמדאיג אותי, למרות שגם רופא ילדים אומר שהכל בסדר והכל יבוא. בן שלי כמעט בן 9 חודשים. בערך עד גיל 4 חודשים כמעט ולא שמתי אותו על הבטן - היתה סיבה לכך. ועכשיו הוא מסרב לשכב על הבטן ולנסות ללמוד לזחול. הוא כבר מזמן יודע להתאפך וזה מה שהוא מיד עושה אם אני שמה אותו על הבטן או הוא בטעות נהיה על הבטן. הוא יושב כבר טוב, אבל לא ידע להתיישב לבד. מה שכן עושה לבד - יכול לקום אם יש איזה מעקה או כיסא לידו וכבר מתחיל ללכת עם תמיכה ונורא מתלהב מי זה. האם זה בסדר אם תינוק לא יזחל בכלל ויתחיל ללכת? וכשהוא רוצה איזה חפץ שרחוק ממנו מנסה כל מני דרכים להגיע עליו (והרבה פעמים מצליח) אך לא מנסה לזחול. ( ולכל חברים שילדיהם אפילו קטנים בחודש-חודשיים כבר זוחלים )
ולפעמים אני מרגישה שילד שלי ממש מתעקב... איך אני יכולה לעזור לו ללמוד לשבת לבד (בלי תמיכה)? תודה

shiraz027

New member
האמת שלא נראה שיש בעיה

יש כאלה שמדלגים שלבים שאלת בטיפת חלב? או את הרופאת ילדים?

rassveta

New member
תודה לשירז

זהו, שבטיפת חלב תמיד מלחיצים. .. הוא עוד לא עושה זה?!!! וזה?!??.. ואחרי יומיים - שלושה הוא עשה " את זה" (אז זה היה כמו - לקחת צעצוע או לסובב ראש לשמו וכו' ).. הפסקתי פשוט לספר להם הכל. רופא ילדים אמר : "הכל יבוא" . באמת, שאני יודעת שסתם נלחצת. יודעת בראש, אבל דואגת שאולי משהו לא בסדר.. ואז בה לשפוח ולשמוע בפעם עשירית ויותו שהכל בסדר. תודה לך על תמיחה

ממליצה לך לפנות לפורום התפתחות תינוקות

כאן בתפוז, יש שם מומחיות שעונות לעניין.

צפירת ארגעה

שלום רב, כמו שאת כותבת ואני מסכימה לכל ילד יש קצב, סגנון ודרך התפתחות משלו. אחד מכללי הזהב בגידול ילדים הוא :" לא לעסוק בהשוואות" בבחינת :" אם אני אהיה כמוך, מי יהיה כמוני?" כל אחד הוא אחד, יחיד ומיוחד וטוב שכך. הקבלה שלנו את ייחודיותו של ילדנו ואת הקצב האישי שלו היא ברכה שלא תסולא בפז. הספרות מלמדת שיש ילדים שמדלגים על שלב הזחילה ומשם ממריאים להיות ספורטאים ומדענים מצויינים. (בכך אני מצטרפת ומתקפת את דברי הרופא שלך ) יקירתי, יחד עם הפיכתך לאם קיבלת גם אחריות שמקפלת בתוכה דאגה. דאגה היא רגש חיובי המעורר אותנו לערנות ולעשייה. דאגה מוגזמת או מיותרת מערערת אותנו ומחבלת בהתייחסות שלנו אל הילדים ובכך מונעת את צמיחתם הבריאה. מזמינה אותך לחזור לערנות ולאיזון. בברכת שלווה ונחת עינת גבע.

למעלה