תינוק משתעל

avivshula

New member
תינוק משתעל

אלישוע שלום איזה רובריקות יש ברפרטורי לתינוק שמשתעל מאז שנחשף למזג אויר יבש? איזה רמדיז עיקריות יש? מכל המקרה הדברים היחידים הם שיעול אחרי חשיפה למזג אויר יבש, החמרה בשכיבה מתשאול מקיף אין סמפטומים מעניינים נוספים וזה כל המקרה רמדיז להצעה???

שלום לך

מה רצונך? האם לדעת את הרובריקות והרמדיס הרלוונטיות? האם נראה לך שמכאן אני יכול להציע רמדי כלשהי? על פי המושגים בהם השתמשת ניכר שיש לך קשר עם עולם ההומיאופתיה. האם שאלתך היא שאלת מטופל או מטפל?

avivshula

New member
רצוני

בכניסתי לפורום היה כתוב שאחד ממטרותיו של הפורום הוא לאפשר במה למטופלים, סטודנטים ומטפלים בהומאופתיה קלאסית לשם דיונים והפריה הדדית. אני סטודנט להומאופתיה שנתקלתי במקרה מסוים (לא רלוונטי אם הוא אמיתי או לא) שכל האינפורמציה הרלוונטית נמצאת לעיל, ורציתי לקבל חוות דעת נוספת לגבי רמדיז רלוונטיות ואולי גם אחרים יצטרפו יסכימו או יחלקו ויווצר דיון כלשהו(פורום), שיפרה אותנו ואולי גם יעזור לאחרים. לא ביקשתי מאף אחד לטפל באף אחד אחר...וכו' על כן אני אנסח את שאלתי מחדש: תינוק, משתעל אחרי חשיפה למזג אויר יבש, החמרה משכיבה, אין מידע נוסף רמדיז רלוונטיות???

avivshula

New member
תודה רבה

תודה רבה אכן חשבתי על אחד הרמדיז הללו (caust ) אין מודלידיס נוספים אני שמח שכתבת תשובה ישרה אמיתית לא מתחמקת יישר כוח (אני חדש פה בפורום איך שולחים מסר אישי)

shankar1

New member
בבקשה

לשליחת מסר אישי ,תלחץ על שם המשתמש וזה יפתח דף חדש ושם יש ללחוץ על שליחת מסר יום טוב

רצונך, כבודך

אז אתה סטודנט, ברוך הבא. אתה בטוח שבחרת במקצוע הנכון? זו עבודת פרך. מאיזו שנה אתה והיכן אתה לומד, אם יורשה לי לשאול?! נכון, מטרתו של הפורום הוא גם לימוד והפריה הדדית גם של הומיאופתים וגם שאינם. מה זאת אומרת לא רלוונטי אם זה אמיתי או לא. מה, אנחנו בדלוזיה? תחת איזו רובריקה היית מכליל את הסימפטום הזה? אני לא אוהב עינייני נדמה לי ואולי. ולשאלותך אם השיעול הוא השורה התחתונה של כל הסיפור וזו כל האינפורמציה הרלוונטית אז לקיחת המקרה היא עלובה ועליה להשתפר מאוד. מעבר לכך, כסטודנט שנה א', זו לא בעיה בשבילך להכנס אל הרפרטורי ולהוציא את הרובריקות בעצמך. מהי חוות דעתך שלך עצמך, על המקרה שהבאת? ואיזה רובריקות היית אתה לוקח ואיזה רמדי היית אתה נותן?

avivshula

New member
כבודו

אכן אני סטודנט שנה א' (מביה"ס קטן) מצטער שאני נשמע קצת חצוף אבל אם היית קורא קצת ספרות הומאופתית (pathology ) היית קורא על הרבה מקרים שאין בהם יותר מ 2-3 נתונים וההומאופט שם נותן רמדיז ומסביר למה. על אף שלפעמים יש אך ורק סמפטום אחד. ובהרבה מאוד מהמקרים הוא מביא שם מקרים דמיוניים ולאו דווקא case study . וכמו שאמרתי אין צורך לטפל באף אחד לכן זה בדיוק כמו השאלה איזה רמדיז רלוונטים למקרה של דלקת בשד בזמן הנקה (התשובה פיטולקה, למרות שבלקיחת מקרה יכולים לבוא לידי ביטוי רמדיס אחרות - הפלא ופלא מקרה דמיוני עם אפשרות לחשוב על רמדי רלוונטית) בקשר ללקיחת המקרה אם המקרה תיאורטי אז היא לא עלובה ואם היא אמיתית תמיד כשאתה לוקח מקרה לתינוק בן חודשיים אתה מבין את הבייסיק דלוז'יין שלו? את הספליט בין הרצון להבנה? את הסנסיישין? ואם לא אתה לא יכול לטפל? אין תינוקות שנולדו בצורה בריאה למשפחה טובה יונקים, לא קיבלו חיסונים, חמודים שישנים טוב בלילה לא מזיעים במיוחד לפעמים בוכים לפעמים לפעמים צוחקים, לא עקשניים במיוחד, השינה טובה וחלומות עדיין לא סיפר, התפתחות תקינה, הצואה לא מסריחה במיוחד והצבע לפעמים יותר ירוק צהוב לפעמים יותר צהוב ירוק רק מה לעשות לפני יומיים נחשף למזג אויר יבש וחם מאוד ומאז הוא משתעל, שיעול שמוחמר בשכיבה - זה הכל (וזה בכלל לא נדיר), אי אפשר לטפל בו???

אם

הייתי קורא קצת ספרות הומיאופתית?! תמיד אני רוצה לדעת את פרטי הסיפור והשתלשלות המאורעות. השיעול לא במקום הראשון, נכון שכך למדת? נכון שיש גם סוג כזה של הומיאופתיה, כפי שציינת. אם זה כל מה שיש בידך אז זה מה שיש, אותי זה משעמם ולכשעצמו חסר תוכן וכיוון. אז מה אתה מבקש בעצם, שאנקוב לך בשמות של רובריקות ואציע מספר רמדיז אפשריות... משני הסימפטומים שהבאת - משיעול אחרי חשיפה למזג אויר יבש ושמוחמר בשכיבה, לא ניתן לעלות על שום רמדי, זה כללי מידי. אף פעם לא היה חביב בעיני להציע רמידיס לאחרים שאינם מטופלי. זה מעין חולשה מאז שהייתי תלמיד שנה ראשונה בעצמי. גם כמטפל תמיד קשה לי לחתום על רצפט. זה לא כל כך פשוט. האם כבר שאלת את המורים שלך? אם טרם, אולי כדאי שתעשה זאת. אם יש לך שאלות עקרוניות נוספות, אשמח להתייחס אליהן.

avivshula

New member
תודה

מכבד את דעתך וגישתך מצטער שלא יכולת להיענות דרך אגב רמדיז רלוונטיות: caust, ant-t, sep, cham, acon כל טוב

למעלה