תינוק שיכור???...: -P

תינוק שיכור???...: -P

טוב , נו , אולי קצת "אובר דרמטיזציה" אז נא לא להיבהל. תיכף אשאל את השאלה לשמה נכנסתי הנה אבל ראשית אומר כי אני שמחה לבוא בקהלכן (מראש מתנצלת שכותבת בלשון נקבה , אבל הרוב המוחץ כאן הן נשים , לא?) , לאחר שבמשך ההריון "העזתי" להיכנס ולקרוא כאן מדי פעם (וביחוד לעקוב אחרי האמהות הטריות הלא הן חברותי הטובות מפורום "הריון אחרי טיפולים"). אני ענת , אמא של יפתח - בן 7 שבועות , ולאחר הלם טוטאלי במשך החודש הראשון כולו, מתחילה להתרגל לרעיון שאני אכן אמו של הפונפון הזה - אני ולא אחרת. שאלתי היא - האם מישהי התנסתה ב"תרופת הסבתא" נגד גזים (שאני הבטחתי לעצמי שהיא תשמש כמוצא אחרון) בדמותו של מסאז´ על הבטן של התינוק עם "קומפרס" הטבול בעראק (כן , קראתן נכון...) המדולל במים? לי ולאחותי , בכל אופן , זה הדבר היחיד שגרם לנו להוציא את הגזים כבדרך הטבע כשהיינו תינוקות וגם אנחנו התפתלנו קשות מגזים , כדברי הורי. יפתח סובל מאוד מגזים וביומיים האחרונים ישנה החמרה רצינית במצב. הגרייפווטר/גליכול/סימיקול/איריס קול/קול ישראל מירושלים וכל התכשירים הקיקיוניים נגד גזים לא עוזרים עזרה של ממש ואני , האמת , די מיואשת. קשה לי לראות אותו סובל. בעראק יש הרי אניס (המופק בעצם מצמח השומר) וככה הבנתי שזה עוזר. תה שומר או קמומיל יפתח לא מוכן לשתות כי אני מניקה אותו באופן מלא והאדון לא מוכן "לקחת" בקבוק. מה אתן חושבות על כך? האם כדאי לעשות את המסאז´ הנ"ל? תודה ,מחכה לשמוע. ענת. בקבוק עראק נקנה היום ועומד על השיש. אם אתייאש מאוד - ארביץ איזו לגימה או שתיים ואספר לעצמי שזה , בעצם "תירוש" ...

odeia

New member
ענת שלום, תתחדשי על התינוק והאמהות

לגבי העיסוי, אני לא מכירה עם עראק רק חשוב לזכור תמיד עיסוי בסיבובים עם כיוון השעון בלבד. כמו כן אפשר לעשות עיסוי עדין מאוד בשקע של כף הרגל, שם זה אזור הבטן. לנסות להתעקש איתו על תה קמומיל/שומר או אפילו מים חמימים מדי פעם. מאחלת לכם בטן נעימה אורנה

תודה , אורנה. האמת היא שאתמול

עיסיתי לו את הבטן עם תחליב לתינוקות. לא יצא אפילו "פלוצון" אחד (יצא היום בבוקר משהו הרבה יותר "נכבד" מזה...) אבל ניכר היה שהוא נהנה מהעיסוי. באמת תהיתי לגבי עם או נגד כיוון השעון - ובסוף אכן עשיתי "עם" ולא "נגד". תודה בכל אופן. לגבי בקבוק עם תה - הילד פשוט עושה קולות של "אני מקיא אם לא תעיפי את זה ממני" - ולכן העניין לא הולך .

jole

New member
../images/Emo49.gif../images/Emo24.gifוברוכים המצטרפים

לא מכירה את שיטת הערק, עיסוי בבטן כמו ש ODEIA אמרה עזר לנו. מה שעוד עזר כמו קסם היה ועדיין: "גליכל בייבי" של הום גליל. יש בכל בית מרקחת ובסופר פארם.

מוכר וידוע. זה מה שאני נותנת לו

(גליכול של הומגליל) - ראי הודעתי שלעיל. האמת: לא נראה לי שממש עוזר...

שאלה

סליחה על החוצפה אבל יפתח ?!? למה מה, ה´פונפון´ עשה למישהו רע ?? אין לזה אפילו שם חיבה או קיצור נחמד

הלו , פיתגורס ...

(אפילו שם כזה פשוט הצלחת לכתוב עם שגיאה?...אז אנא - אם כבר אז כבר: פיתגורס ולא פיטגורס!). באוקצור , לגבי טענתך (המוצדקת שבטענות ישראל!): הסיבה שליפתח אין שם חיבה (חוץ מ:"פונפון" כמובן...) היא פשוטה : אנחנו בכלל , אבל בכלל - לא מחבבים אותו!!!. המממ... אנחנו א-ו-ה-ב-י-ם אותו !!!!!!!!!! קרועים עליו!!!!!!!!!!!!!! שרופים על הטוסיק החמוד שלו!!!!!!!!!!!!!!!!!!! אז תגידי לי אתה (או את , או מי שלא תהיה) - בשביל מה שם חיבה? הא?

דווקא מכירה! וברוכה הבאה!

לא יישמתי אבל שיטת העראק יושמה עלי ועל בעלי... גם הומלצה לי להצטננויות ושיעולים. אישית בחרתי (אחרי נסיונות של כל התרופות ההומאופטיות והרגילות) לשתות בעצמי שומר - התחלתי מחליטה עברתי לשקיות וסיימתי בגרגירים של גרבר (לעצמי לא רציתי שבר היונקת אז והיום תשתה בעצמה) וזה עזר פלאים!! ממליצה בחום!

תודה , ליאת. ניסיתי לשתות חליטה

של זרעי שומר וזה לא עזר. אולי באמת אתחיל לשתות את תה השומר של "היפ" ולאכול ראש שומר (איכס...אני מתעבת את הירק הזה , אבל בשביל הבן שלי אוכל אפילו דברים גרועים יותר...).

כפרות שלי - ברוכה המצטרפת אלינו../images/Emo25.gif

אני מכירה את שיטת העארק מבית סבתי המרוקאית. פעם, לפני הרבה שנים, חטפתי כאב בטן נוראי אחרי א"צ. סבתה (עליה השלום) של אימי, ישר מרחה לי עארק על הבטן ועיסתה. המקום התחמם והכאב התנדף לו יחד עם אדי העארק. אבל קיבלתי את הטיפול הזה כשהייתי בשנות העשרה, ולא בגיל של הפונפון. מה שאני כן יודעת לגבי העארק הוא, שצריך מאוד להזהר שהילד לא יהיה אפוף מריחות המשקה החזק הזה. ולגבי העצות של אורנה (ODEIA) - היא משהו!!! תנסי מה שהיא ממליצה, לפני העארק. נשיקות ליפתחון הטייס, סיגל של שגיא

מזל טוב וברוכה המצטרפת

אני לא מכירה את שיטת העראק, והאינטואיציה שלי אומרת שלא מומלץ (אין לי הסבר משכנע למה לא) מה שכן, אני כמניקה גיליתי את נפלאותיו של השומר. לאכול שומר אחד ליום טרי (ויש לך מזל כי זו העונה!) תחתכי לך שומר לחתיכות, שימי בקערת מים עם לימון (לניטרול הטעם) וכל פעם שתעברי ליד הקערה קחי לך חתיכה. אצלנו זה עבד כמו קסם!

רותי ע

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

לגבי גזים - כאמא לתינוק שסבל נוראות מהתופעה אני יכולה להגיד לך שרק דבר אחד עזר - יומולדת 3 חודשים... כמו בספרים. איך שהוא הגיע לשלושה חודשים עברו הכאבים. ואז התחילו כאבי חניכיים לקראת הוצאת שיניים אבל זו כבר אופרה אחרת
וקצת אדמיניסטרציה - את מוזמנת לשרשר את תאריך הלידה של הנסיך הקטן ואצרף אותו לרשימת ימי ההולדת של ילדי הפורום (במאמרים).

למעלה