תינוק שלא מודע לעובדה שיש לו רגליים

איתמה

New member
תינוק שלא מודע לעובדה שיש לו רגליים

בני בן 7.5 חוד' ונראה לי שהוא לא מודע לרגליים שלו, אני אוחזת בו בחזה ומנסה להעמיד אותו עליי, מנסה לדחוף אותן לכיוונו, אבל כלום, הוא לא משתף פעולה ולא מבין מה אני עושה. המטפלת שלו חושבת לשים אותו על הליכון ושילמד בדרך זו להכיר את רגליו, לי זה נראה מוקדם מידי ואני מפחדת שאני מקדימה את המאוחר, מה מומלץ? כמו כן הוא התהפך פעמיים מהבטן לגב בגיל 3 חודשים ומאז הוא לא מתהפך למרות שאנחנו מגלגלים אותו מצד לצד ומכוונים אותו עם הרגליים והידיים, הופכים אותו , אבל הוא ממש לא בעניין, יש סיבה לדאגה ? עלי לציין שהוא תינוק עירני מאוד, מסתובב מצד לצד, מעביר חפצים ולאחרונה כשהוא על הבטן הוא גורר את עצמו אחורנית אשמח לקבל תשובות, תודה

איתמה , לא ממש הבנתי אותך

את מנסה להוליך אותו? בנך לא מוכן להליכה ולכן אנא אל תנסי להוליך אותו ובודאי שאל תשימי אותו בהליכון ( שוא מתקן מאד לא מומלץ באופן כללי). אם בנך עדיין לא מתהפך ( שני היפוכים בגיל 3 חודשים לא נחשבים לשליטה בהיפוכים) הייתי מציעה להיפגש עם איש מקצוע שיוכל לכוון אתכם לתירגול מתאים. את יכולה לבקש הפניה מהרופא לפיסיותרפיה או ללכת באופן פרטי למטפלים בשיטות אחרות.

איתמה

New member
אני לא מנסה להוליך אותו

אני מנסה להעמיד או יותר נכון לייצב אותו עליי כשאני מחזיקה אותו בבטן והוא ממש לא מכיר בעובדה שיש לו רגליים, הוא לא נעמד לא דוחף ופשוט מקפל אותן באויר, המקום היחידי שהוא משתמש ברגליים זה באמבטיה הוא דוחף כל פעם את הדפני מעבר לזה הוא כל הזמן מזיז את הידיים והרגליים אשמח לקצת תובנות

המשך לאיתמה

יש הבדל בין נפנוף הרגליים באויר לבין דחיפה כנגד התנגדות ( של רצפה, של מגע וכד') דחיפת הדפני היא דווקא סימן טוב. דחיפה עם הרגליים נדרשת גם להיפוכים אך מכיוון שלא ראיתי את בנך אינני יודעת אם זה מה שמפריע לו להתהפך. בכל מקרה אי היפוך בגיל זה מבקש בדיקה.

איתמה

New member
רציתי להגיד ../images/Emo51.gif זה מחזק את התחוש

תודה זה מחזק את תחושת ביטני...נראה לי שבביקור הבא אצל האחות אני אבקש ייעוץ והדרכה והפניות לגורמים המתאימים, ביומיים האחרונים אני רואה קפיצה רצינית בתזוזות שלו מצד לצד...הוא התהפך כמה פעמים,אבל אני צריכה לבדוק את זה...נראה לי שזה צריך התייחסות .... בכל אופן תודה

למעלה