תינוק שמרביץ

fino

New member
תינוק שמרביץ

הבן שלי כבר בן שנה ושמונה חודשים ובגן מסתבר שהוא ממש מרביץ לשתי תינוקות אחרים בערך בגילו: אלו שתי בנות שאחת הוא לדעתי ממש אוהב והשניה חברה שלה. הגננת אמרה שהוא משך לחברה השניה בשיער וממש תלש לה שערות... מה שמעניין שלאחרים בגן הוא לא ממש מרביץ. רק לשתי הבנות הללו. התאוריה שלי- שהוא מקנא, כי היה חבר של אחת מהן ובאה השניה ותפסה את מקומו, אבל אולי זה גיל צעיר מידי בשביל לקנא כך... כשאני אומרת לו בסמכותיות שזה לא בסדר ואסור, זה לא ממש עוצר בעדו לנסות שוב להפיל או למשוך בבגד של אותה פעוטה שהוא אוהב. השאלה היא מה לעשות בנדון?

ילד בגיל כזה צריך לנטרל מיד מהאלימות .

לאמר לגננת איך לנהוג. השיחה שאח"כ אין לה משמעות כאקט חינוכי, ואי אפשר להעניש אותו ולשוחח איתו על מה שהיה. הגננת בו במקום צריכה להפריד אותו, להושיב איתו בצד ולאמר לו "כל פעם שתכה ילד בגן לא תוכל להשתתף בפעילות עם כולם" אחרי כמה דקות להחזיר אותו לפעילות עם כולם. אין זה משנה כל כך מדוע הוא עושה את זה ולמי, צריך להגיב ישר.

בקשר לתינוק שמרביץ.

אני חושבת שילד בגיל כזה שמרביץ מבטא כעס ותיסכול. זה מופנה לשתי ילדות שהוא כנראה גם משחק איתן ויש לו תקשורת איתן והמכות זה גם סוג של תקשורת. הגננת צריכה לטפל בזה . אני מסכימה עם חגית שלהסביר לו זה לא יעזור כי אחרי שהוא מגיע הביתה הוא לא זוכר שבבוקר הרביץ לילדה. תשאלי את הגננת מה אפשר לעשות בבית כדי שזה יפסיק.

למעלה