תינוק

האמיתית

New member
תינוק

הבן שלי נולד עם א-סימטריה בחלק התחתון של הפנים כתוצאה מלחץ בלידה
הוא בין חודש כעת
המליצו לי על טיפול בשיטות כמו: אוסטיאופתיה או קרניוקרל
מבקשת לדעת האם קיים סיכון בשיטות הנ"ל עבור תינוקות והאם השיטות הנ"ל רלוונטית בכלל לבעיה

ub8

New member
קרניו סקראל

או אוסטאופתיה קרניאלית הינה שיטת טיפול בטוחה מאד לתינוקות ולא רק לתינוקות, גם למבוגרים.
נחשבת ליעילה מאד, אבל אף מטפל לא יבטיח לך ריפוי.
אני מכיר מספר מטפלים מאד מקצועיים ומנוסים ואשמח לתת לך שמות.
במידה ואת רוצה, צרי איתי קשר בהודעה פרטית.

ub8

New member
כן

הקרניו סקראל היא למעשה חלק מהאוסטאופתיה.
יש מקומות שמלמדים באופן נפרד רק את הקרניו סקראל.
במקרה הזה, צריך לשים לב טוב טוב לאיזה מטפל את מגיעה.
מכיוון שאין לך כל ידע בתחום ואני מאמין שיהי לך קשה להבחין ולזהות מהי רמת הכשרה מקצועית גבוהה, אני מציע שבשלב ראשון, תפני רק לאוסטאופתים.
הצעתי לעזור ולתת לך שמות של מטפלים עומדת בעינה.

בהצלחה!

נסה קצת יותר לדייק

הקרניוסקרל אכן בא מהאוסטאופתיה, אך כיום הינו תחום שונה ורחב יותר מאשר היה במקור.
באוסטאופתיה יש דגש על תיקון בעיות פיזיולוגיות, כאשר הקרניוסקרל כולל הסתכלות רחבה לאיזון גוף נפש ברמות שונות.
יש מטפלים שלמדו קורס קצר בקרניוסקרל ויש מטפלים שלמדו קורס ארוך, כולל הכשרה לעבודה עם תינוקות וילדים.
יש גישות שונות בטיפול: גישה מכנית, בה יש מניפולציות ואינה מתאימה לתינוקות כלל וגישה ביודנמית הנעשית ללא מניפולציות כלל (ומתאימה לטיפול בתינוק שעצמותיו עדיין רכות ביותר).
כשלוקחים תינוק לטיפול, אוסטאופתי או קרניוסקרלי, כדאי לברר על המטפל האם יש לו הכשרה וניסיון בעבודה עם תינוקות (ולא אם הוא אוסטאופת או מטפל קרניוסקרל).

בא-סימטריה של הפנים אפשר לעזור בעזרת הטיפול הקרניוסקרלי
ואשמח הפנות למטפל/ת מתאימ/ה

ub8

New member
דייקת קצת יותר

המלצתי לפנות לאוסטאופתים נבעה מהיכרותי את עולם המטפלים.
הרבה מטפלים שעשו קורס או שניים של אפלדג'ר ומגדירים עצמם כמטפלי קרניו סקראל מדופלמים.
אז לא, הם לא מדופלמים ובטח שאין להם את הידע הנדרש על מנת לעבוד עם תינוקות.
מצד שני, המלצה גורפת לפנות לאוסטאופת היא בחזקת, ללכת על מטפל שרכש את הידע שלו בעמל רב ויש להניח שהוא יודע מה הוא עושה.
נכון שיש מטפלי קרניו סקראל, כשיטת טיפול יחידנית, שהם מטפלים מוכשרים ויש לתת להם את כל הקרדיט, אך למצוא אותם, במערב הפרוע של עלם הרפואה המשלימה, ולתהות על קנקנם היא משימה מורכבת למי שאינו מצוי בתחום שלנו.

0 אור 0

New member
זה לא הוגן

אני רואה שיש בחתימה שלך "עיסוי רפואי"
יש מקומות שנותנים תעודה של עיסוי רפואי אחרי "קורס" של חודש,
וברור שאנשים כאלה יכולים במקרה הטוב לא להזיק, ועדיף לא לחשוב על הרע, ובכל זאת אני לא ממליצה ללכת רק למטפלי שיאצו, אלא ממשיכה להמליץ על מטפלים בעיסוי רפואי, רק שצריך לבחור את המטפלים המקצועיים והרציניים גם אם זה לא פשוט תמיד למצוא את המחט שבערימת השחת
&nbsp
&nbsp

ub8

New member
בגדול, אבל אני מסכים עם מה שכתבת.

אבל מכיוון שמדובר בטיפול בתינוק, לא רציתי לשלוח את השואלת למסע למידה של "איך לדעת שהמטפל שבחרת הוא מספיק מוכשר וראוי", והעדפתי להמליץ לה לגשת לאוסטאופת.
דרך אגב, אני בטוח שאם אני אחפש טוב, אני אמצא קורסים של שיאצו ב 3 חודשים.

0 אור 0

New member
אני לא מבינה באוסטיאופתיה בכלל

במקצועות אחרים , הוליסטיים ואחרים , למדתי שתמיד צריך לבדוק את המטפל עצמו יותר מאשר את השיטה ועל אחת כמה וכמה כך כאשר מדובר בתינוק
&nbsp

joni73

New member
שמות מפוצצים. גישה מכנית וביודינמית.

מה ההבדל? מניפולציה יכולה להיות עדינה מאוד. מה זה בי ודינמי?

ub8

New member
למיטב ידיעותיי

הגישה המכנית מכוונת לטיפול המבוסס הכרת האנטומיה של המערכת הקרני סקראלית. הסתכלות פיזית גרידא. הכוונה במינפולציה היא שהמטפל מפעיל טכניקות על מנת לגרום לשינוי עלשהו ברקמה.
דוגמא למניפולציה שהיא לא עדינה: כאשר מוציאים "קנאקים" (פיקוק בעברית צחה) ממפרקים.
לגבי הגישה הביודימנית, זה משהו שלוקח את הטיפול למקומות יותר "רוחניים", אבל אני לא מספיק מכיר כדי לומר לך.

למעלה