תיסוף ברזל בהריון בגלל רמת המוגלובין נמוכה

תיסוף ברזל בהריון בגלל רמת המוגלובין נמוכה

שלום רב, האם ידוע על איזשהו קשר בין תיסוף ברזל בהריון (עקב רמת המוגלובין נמוכה) לאוטיזם בעובר? האם יכולה להיות השפעה כלשהי או שזה תיסוף בטוח? רב תודות

תיסוף ברזל בהריון

גיא בן צבי נתן כאן בעבר קישור למחקר שהראה השפעות שליליות. אני לא מצליחה למצוא את זה כרגע... גיא? ככל הידוע לי, אין מידע על קשר ספציפי לאוטיזם. בכל מקרה, תמיד עדיף לנסות קודם לאכול תזונה עשירה בברזל (בשר אדום, אברים פנימיים, ירקות ירוקים כהים) ולהפחית עמילנים (הניסיון כאן בפורום לגבי גלוטן הראה שלעתים הוצאתו מהתפריט כשלעצמה מספיקה כדי לגמור עם האנמיה - לפחות פעם אחת זה הדבר הראשון והיחיד שבאמת עזר). באופן כללי, ברזל הוא מתכת כבדה לכל דבר ועניין, שמעלה את הסיכון לדחק חימצוני. אם מתספים, אז עדיף לתקופה קצרה, ובפיקוח רפואי צמוד, ולקחת עם זה נוגדי חימצון נוספים על אלה הנלקחים כרגיל (ויטמין C, ויטמין E).

איברים פנימיים

לפי כל ההמלצות איברים פנימיים (כבד וכיו"ב) אסורים בתכלית האיסור בתקופת ההריון בגלל שמכילים עודף ויטמין A? הלא כן?

אני יודעת

ואני אישית (לא אשת מקצוע ולא רופאה, לידיעתך) חושבת שזו היסטריה מוגזמת. לשיקולך כמובן. בעיניי אכילת אברים פנימיים עדיפה פי כמה מתיסוף מלאכותי במתכת כבדה. נשים בהריון זקוקות לוויטמין A. מובן שלא בכמויות גדולות מדיי. אבל אם אוכלים מדי פעם אברים פנימיים, אין בעיה. להפך, פעם זו הייתה ההמלצה הרשמית. (אני יכולה לעבור כאן על ההיסטוריה של ההמלצה לא לאכול אברים פנימיים, כדי להראות כמה ההיגיון בה מעוות, אבל נניח לזה כי אין לי כוח וזה יהיה סיפור ארוך ומעצבן). לא מוזר בעיניך שכמעט כל אשה סובלת ממחסור בברזל בהריון? אבולוציונית, זה פשוט לא הגיוני.

למעלה