תיסוף ברזל

ליייייי

New member
תיסוף ברזל

עשינו עכשיו לפיצ בדיקות דם בקופת חולים ומסתבר שהוא קצת אנמי (פריטין 11), הרופאה המליצה לתת לו למשך 3 חודשים 30 טיפות ביום של פריפל 3, וממש לא בא לי לתת לו את הברזל הזה... למישהו יש נסיון עם הפלורידקס או פלוריויטל או טננבלוט סירופ - האם זה יעיל, רעיונות אחרים??? לא אקח סיכון לברזל מהמזון הוא אוכל מאוד מגוון והרבה ולמעשה התפלאתי לגלות שהןא אנמי... מאוד מוזר לי.... הרופאה נתנה דף כתוב על סיבות אפשריות לאנמיה ובין השאר היה כתוב בעיות בספיגה, טפילים במעיים - היציאות שלו ממש תקינות ,מה שכן לפני חודשיים היו לו תולעים..... גריה בפה תמיד יש באופן כלשהוא עכשיו זה מתבטא בחריקת שיניים - אנסה להגביר את האבץ. אשמח לחוות דעתכם בעניין הברזל.

JacobSk

New member
החוסר ברזל מצביה בד"כ על ה איזו שהוא תהליך

דלקתי בגוף.שווה לקחת בחשבון שרוב הסוגי הברזל לא נקלת טוב ויכול להפוך בכלות לרעל. לחן רצוי לתפל בדלרת ולא להתסף ברזל אלא אם כן יש חוסר גדול מידי עז שווה לתת ברזל טבי שיש לבסר למשל.

קראתי דברים טובים על פלורידקס

באתר של באופן טבעי. אני מבינה שזו בעצם צורה טבעית של ברזל? אתם על GFCF? יש ילדים בפורום שזה הספיק כדי לאזן להם את הברזל. תיסוף ברזל הוא בעייתי, אבל בפיקוח רפואי, ולתקופה מוגבלת, זה פחות או יותר הדרך היחידה שבה זה איכשהו בסדר. חשוב לתת הרבה נוגדי חימצון במקביל כי דחק חימצוני זו בעיה גדולה בתיסוף ברזל. אנחנו תיספנו ברזל לתקופה קצרה וזה אכן עזר לגרייה בפה. אחת כך היא חזרה מסיבות אחרות... עד שנעלמה לגמרי לבסוף. בהצלחה!

כן, פריטין מאד נמוך לרוב בעיית ספיגה ממזון

היי, פריטין 11 זה לא קצת אנמי- זה מאד אנמי.. כי פריטין נורמאלי הוא סביב 50-60.. כך שמזון הוא כנראה לא מספיק לו, למרות שברזל ברמה יפה נמצא בבשר בקר, אך ברמה כזו צריך לתסף עם ברזל. ברזל הוא אכן טוקסי כשהוא מתחמצן ולכן כל המוצרים שציינת מוסיפים ויטמין C וצמחים לתערובת, כדי לשפר ספיגה ולהוריד את בעיות המעי הנפוצות בברזל שהן לרוב עצירות\שלשול\כאבי בטן וכדומה. שני המוצרים פלורדיקס ופלורויטל, הם של גרמזה ומכילים את אותו ברזל גלוקונאט ותוספי צמחים ופירות במינונים שונים. שניהם כנראה יותר טעימים. מאידך, גם איירון גלוקונאט לא בהכרח נספג טוב. ולא תמיד טוב בבטן, אצל רגישים. הטננבלוט הוא ברזל קצת מסוג אחר, קשור ללקטט נדמה לי וגם נחשב לנוח לכאורה ללקיחה וספיגה. יש בהם גם ויטמינים ממשפחת קומפלקס C יחד עם ויטמין C, כי לחלק מהילדים חסרים באנמיה גם ויטמינים אלו. מאידך, ברזל של פריפל הוא תלת ערכי וקשור לסוכר ויש ילדים שסופגים אותו טוב ואפשר לתת איתו ויטמין C בנפרד. אין בו הרבה רכיבים נוספים, אך הוא נחשב לגרסא שעוברת יחסית טוב את המעי. אבל לבן הגדול שלי זה היה רע מאד ולשני סביר מאד, כך שהכל תלוי ברגישות המעי. ספיגה ככה ככה .. מה שנחשב כעיקרון טוב לספיגה ועובר מעי בקלות הוא ברזל בטיפות של הדס שהוא ברזל קשור לחומצת אמינו גליצין. ביס גליצינאט. בדיוק כמו באבץ, כך גם במגנזיום ובברזל- החיבור למלח או לסוכר הוא פחות טוב מאשר ספיגה כאשר הברזל מחובר לחומצת אמינו. לכן, לדעתי שווה לך לנסות לרכוש את המוצר של הדס קודם. כעיקרון, אם ברזל עושה בעיות מעי בספיגה או מקשה על היציאות, כדאי לתת אותו בכמויות קטנטנות מחולק לאורך היום ולא הייתי נותנת אותו עם אבץ ביחד בו זמנית. ההמלצה שלי היא כמות קטנה עם כל ארוחה. מאידך, אם החלטת ורכשת אחד ממוצרי גרמזה- פלורויטל או פלורדיקס, אשמח לשמוע את חוות דעתך ואיך בנך מגיב למוצר הזה. לגבי הסיבות לאנמיה- מאד סביר שאכן יש דלקת כרונית כלשהיא, עם בעיות ספיגה כי אחרת, בהנחה שהוא אוכל מקורות לברזל, הוא לא צריך להיות כל כך נמוך. כדאי לבדוק נוגדנים לצליאק ואלרגיות כדי לקבל מידע נוסף ואולי כדאי לשלוח בדיקת צואה אל DDI שתיתן לך גם מידע על ספיגה וגם על דלקת ופראזיטים. יציאות שנראות תקינות הן אינדיקציה חלקית, כי כבר שמעתי על יציאות תקינות לחלוטין ובעיות ספיגה במקביל.

ליייייי

New member
תודה לכם

ותודה תלמה על התגובה המפורטת, מעריכה זאת מאוד! יש לי את הטיפות של הדס בבית ולמרות שהטעם שלהם מזוויע ברמות על (חלודה!) אני אתחיל מהן ובהחלט אדווח בהמשך! נראה שנאלץ לשקול בדיקות חוזרות ב DDI.... אני מקבלת את עצתך ואפרוס לו את הברזל לאורך היום.

ליייייי

New member
ושאלה על פרוביוטיקה

קודם כל ניסיתי היום את הברזל של הדס, מחריד זו לא מילה, זה נוראאאאאאאאאא ואיוםםםםםםם טעמתי בעצמי אין מצב... נכנסתי לאתר של גרמזה, אגב זו אותה חברה של האומגה 3 שמצאתי..., וראיתי שיש להם גם פרוביוטיקה שהיתי שמחה לחוות דעתכם- http://www.gramse.com/Gramse07/Templates/showpage.asp?DBID=1&LNGID=2&TMID=84&FID=297 אגב, התקשרתי אליהם ןהסבירו לי שההבדל בין ברזל הפלורויטל לפלורידקס הוא שבויטל אין דבש ושמרים, היא המליצה לי גם על הפרוביוטיקה שלהם והמוליטוימין, ואמרה שתשלח דוגמיות בדואר מהכל, למי שבעניין ממליצה להתקשר לקבל דוגמיות וקופוני הנחה. זהו -אשמח לדעתכם על המוצרים. תודה

razgalili

New member
הי ליייי

המוצרים שבדרך כלל אנחנו ממליצים עליהם הם מוצרים שהורים ניסו וראו תוצאות חיוביות ללא תוצאות לוואי. מידע פרסומי על מוצר לא מאפשר לי לדעת מראש מה תהיה התגובה של הילד אליו, והוא בדרך כלל לא רלוונטי ולא מדויק. הדרך היחידה לדעת אם המוצר יהיה טוב או רע לילד היא לנסות. את יכולה לנסות את המוצר הנ"ל ולדווח לנו על התוצאות, מה שיהווה בסיס להורים אחרים בעתיד. לא הייתי ממליץ על זה כדרך ללכת בה. נסיון העבר הראה שעל כל מוצר טוב יש בחוץ עשרות מוצרים שלא טובים לנו. ההסתברות שהמוצר שאת תנסי יהיה טוב היא לכן נמוכה יחסית. זה תהליך יקר כספית ויקר בזמן.

razgalili

New member
תוספת של ברזל לאס"פים

הרבה ילדים מראים נסיגה כתוצאה מתיסוף ברזל. לא תדעו עד שלא תנסו. אין ספק שאם לילד יש מחסור כל כך חמור בברזל יש לעשות משהו בנידון. הפריטין הנמוך יכול להיות כתוצאה ממחסור בברזל, או כתופעת לוואי של דלקת. שתי הבעיות נפוצות מאד אצל אס"פים ויש להניח שכל ילד בתקופה זו או אחרת סובל משתיהן. כדי לקלוט ולשנע את הברזל למקומו הראוי יש צורך בשורה ארוכה של חלבונים, שנועדו לקלוט אל הברזל במעיים, להעביר אותו בצורה בטוחה אל תוך הדם, לשנע אותו ממקום למקום בגוף, לשמור אותו באיחסון ולהשתמש בו לנשימה. בכל אחד מהשלבים הנ"ל יש צורך לגוף לשמור את הברזל בתוך מבנים הדוקים שמונעים ממולקולת המתכת לגרום נזק למה שמסביבה. אם אין לגוף את כל הגורמים שהוא צריך כדי לבצע את התהליך, תופיע אנמיה. נסיון לדחוף יותר ברזל לתוך הגוף ממה שהגוף יכול לטפל בו לא יפתור את האנמיה, אבל יגרום לנזקים והרעלה. מספר הורים בפורום דיווחו שדייאטת GFCF פטרה את בעיות האנמיה של הילדים שלהם. יש לשער שהדיאטה מסייעת במספר דרכים. בעקבות הדיאטה תהליכים דלקתיים במעייים נרגעיים, והמעיים יכולות לקלוט יותר חומרי מזון, מה שמאפשר לגוף ליצר את האנזימים הדרושים לקליטה ושנוע של ברזל, ולקלוט את הברזל עצמו. הפחתת הדלקתיות גם מונעת אנמיה של דלקת. בנוסף לתיסוף בברזל לכן מומלץ בחוזקה להכנס למשטר דיאטטי.

ליייייי

New member
תודה רז

אני חושבת שעשינו טעות שלפני כחצי שנה הפסקנו את הפרוביוטיקה ,הויטמין סי והסלניום , הכל היה נראה לי תקין ופשוט נשבר לי מהתוספים וכל ההתעסקות הזו, בעצם נותנים לו כיום רק אומגה ואבץ. טוב אז קבלתי ניעור, גם בבת אחת נפל לי האסימון שהוא כבר שבועיים מתנהג כמו מסטול עושה שטויות, תנועתיות, גריה בפה - מכה. נתחיל מחזרה מיידית לתוספים נתסף בברזל הטבעי ונשקול חזרה לדיאטה, מה שממש ממש מסובך לנו כיום. נשלח בדיקות לDDI ונקבל תמונת מצב שאולי תעזור לנו.... בכל אופן תודה בינתיים.

razgalili

New member
ברזל נמוך יכול לגרום להתנהגות מסטולית

ממחסור בחמצן, תיסוף ברזל כאמור לא בהכרח יפתור את זה. דיאטה, פרוטוקול. זה מה יש.

למעלה