תיעוד תהליך האבולוציה של חיידק האי-קולי

ב ן ח ו ר י ן

Member
מנהל
תיעוד תהליך האבולוציה של חיידק האי-קולי

חוקרים מאוניברסיטת מישיגן בארצות הברית הצליחו להדגים שינויים גנטיים ופונקציונליים בחיידק האי-קולי בעקבות הוספת ציטראט למצב המזון שלו, ובעצם להדגים אבולוציה וברירה טבעית במעבדה.
ציטראט לא ניתן לעיכול על-ידי חיידק האי-כולי בנוכחות חמצן בגלל אי יכולתו לבטא את החלבון הנכון לשם כך. בניסוי שבו התחילו החוקרים עוד ב-1988, הם יצרו מעל ל-56 אלף דורות של חיידקי אי-קולי והדגימו את הברירה הטבעית בפעולה בכך שבסופו של דבר קיבלו חיידק אי-כולי שמסוגל לעכל ציטראט.
ייחודו של הניסוי הוא בחשיפת תהליך בן שלושה שלבים- פוטנציה (צבירת לפחות שני מוטציות), אקטואליזציה (אכילה קלילה מאוד של ציטראט) ועידון , שבו החיידק אוכל ציטראט ותכונה זו נעשית דומיננטית באוכלוסייה.
המוטציות שנדרשו לצורך שלבים אלו היו מורכבות וכללו אירגון מחדש של חלקים ב-DNA של חיידק הקולי, אירגון שאיפשר יצירת החלבונים לעיכול ציטראט בנוכחות חמצן.


קישור לידיעה- sciencedaily

קצת על חיידק האי-קולי
 

xianghua

New member
למעשה זו לא מערכת חדשה אלא שינוי תכונה קיימת

האנזים הנדרש לעיכול ציטריט כבר היה קיים בחיידק. השינוי הוא בעקרון רגולטורי. זה כמו שטיימר יתקלקל ויגרום לכך שהמכשיר הנושא אותו יעבוד ללא הפסק. במקרה כזה נקרא כמובן לטכנאי שיתקן את הכשל. בזמנו פורסם מאמר מדעי המבקר את הניסוי הנ'ל:


http://www.evolutionnews.org/2010/12/michael_behes_quarterly_review041221.html

Michael J. Behe, "Experimental Evolution, Loss-of-Function Mutations and 'The First Rule of Adaptive Evolution'," Quarterly Review of Biology, Vol. 85(4) (December, 2010).)
 

deathcaster

New member
מי כתב שמדובר במערכת חדשה?

מייקל ביהי? אתה עדיין לא מתבייש לצטט אותו? אותו אחד שכאשר הגיע זמן האמת מעל דוכן העדים אמר שהוא לא שולל אבולוציה? זה שהאוניברסיטה שבה הוא מלמד מטילה בהשקפת עולמו דופי?
 

xianghua

New member
המאמר פורסם בכתב עת מדעי

שעבר ביקורת עמיתים- the quarterly review of biology, כך שאם אתה חולק על מאמר זה אתה חולק על המחקר המדעי.
 

deathcaster

New member
תגובה

וזה היופי של המחקר המדעי, ביהי חולק על תוצאות מחקר, אני חולק על דבריו של ביהי שהוא בריאתן מוצהר ועושה סלט בין בריאתנות למדע אך ברגע האמת לא היה מוכן להעיד על דוכן העדים שהוא שולל אבולוציה.
חלק מהמחקר המדעי זה גם המוסד האקדמי שבו ביהי מלמד שמזלזל בהשקפותיו הבריאתניות של ביהי.

לחלוק על מאמר מדעי, זה חלק מהמחקר המדעי, לו היית יודע מדע מהו... לא היית כותב שטות זו.
 

xianghua

New member
האם אתה יכול להראות במה ביהי טועה?

אני מנחש שלא, נכון?
 

deathcaster

New member
התשובה פשוטה

כמו שאתה טורח להתעלם מדבריי, אני טורח להתעלם מדברי ביהי, ביהי הוא ליצן, לולא היה ליצן- היה מספק כבר ראיות לתכנון תבוני (טיעון השען על כל הורסיות שלך אליו אינו ראיה)

אם משהו אינו שחור, אין זה אומר שהוא לבן- בדיוק בגלל זה, שלילה האבולוציה (משהו שביהי לא מוכן להודות בו בזמן אמת) אין פירושה הוכחה לתכנון תבוני)

תמשיך להתחמק.
 
ביהי לא טועה כי אין לו שום ביקורת

לפחות במאמר המדובר אין לו שום ביקורת. מה שהוא עושה במאמר זה לסקור ניסויים רבים של אבולוציה במעבדה (לא רק של לנסקי) ולמיין אותם לפי המוטציות שחלו בהם: העלמות פונקציה, מודיפיקציה של פונקציה, ופונקציה חדשה. הוא מגיע למסקנה שמקרים של מוטציה הגורמת להופעת פונקציה חדשה אכן קיימים, אבל נדירים יותר משתי האפשרויות האחרות. וזהו. באתרי הבריאתנים יודעים שאף אחד מהקוראים שלהם לא יטרח לקרוא בעצמו את המאמר, או אפילו להציץ באבסטרקט שלו, לכן אפשר להציג אותו באיזה אופן שרוצים. ביהי כנראה לא טורח לתקן אותם.

קישור לתוכן המאמר (קובץ PDF) באתר של ביהי עצמו:
http://www.lehigh.edu/~inbios/pdf/Behe/QRB_paper.pdf
 

deathcaster

New member
צדיקים מלאכתם נעשית בפני אחרים


 

xianghua

New member
תתפלא לשמוע אבל דווקא עברתי על המאמר

ועוד כשיצא בזמנו. ואכן, ביהי צודק בכך שלא תועדה מעולם התפתחות של מערכת רצינית. לא מובן לי כנגד מה אתה יוצא חוצץ.


הסיבה לכך שמערכת מורכבת לא יכולה להתפתח בהדרגה היא שאין צעדים קטנים המובילים ממערכת למערכת, כפי שהדגמתי אינספור פעמים (בדיוק כפי שלא ניתן ע'י גורם תבוני לשנות מכונית למטוס בהדרגה פונקציונלית). כלומר יש כאן ניבוי של תיאורית המתכנן- לא נראה מעולם התפתחות של מערכת ביולוגית. אגב, מדעני האבולוציה מודעים לכך היטב. הם פשוט מתעלמים כל פעם מחדש. וכשאין לחם, אוכלים קש.
 

deathcaster

New member
הדגמת בדמיונך אולי

אבל אם כבר בקש עסקינן- האם אתה יכול להציג ראיה ישירה לתכנון תבוני?
 
מה זה "מערכת רצינית"?

לא מוכר לי מונח כזה בביולוגיה. אתה בטח מגדיר אותו אופרטיבית כ"מערכת שנכון להיום עדיין לא נוצרה באבולוציה במעבדה".

ביהי לא קובע במאמר כי לא תועדה מעולם התפתחות של "מערכת רצינית". להיפך, הוא נאלץ להודות כי אפילו לפי הקריטריונים שהוא מציב, הופעה של פונקציה אכן הושגה מספר פעמים באבולוציה במעבדה (טבלה 4). לכן כל מה שנשאר לו לטעון זה שמקרים כאלו יותר נדירים ממקרים של מודיפיקציה או איבוד של פונקציה.
 

xianghua

New member
זו שאלה טובה אבל יש לה תשובה

מבחינתי כל מערכת שאינה יכולה להווצר באבולוציה הדרגתית עונה להגדרה של מערכת מורכבת. לכן, חלבון הדורש נניח 300 ח'א אינו יכול להווצר באבולוציה, ומכאן שהוא מורכב מדי.

יש צורך לציין שגם חלבונים הדורשים "רק" 40-50 ח'א לא תועדו מעולם.
 
למעלה