תיעוד

תיעוד

שלום, שמי הדר ואני בת 17. חזרתי באמצע מרץ מהמסע לפולין. במהלך המסע אחד המדריכים ציין שיש אפשרות לתעד בעזרת "יד ושם" את סיפורו של סבי (עם מצלמת וידיאו והכל...) אבל אני לא מצליחה לתפוס מהם תשובה בקשר לזה. אתם יודעים על אפשרויות תיעוד נוספות? (עם מסמכים והכל...) חשוב לי מאד שזה ישמר במקום חיצוני, כי אתם יודעים, בבית מאבדים דברים וזורקים בטעות דברים...

שלום לך הדר וכל הכבוד

לעניות דעתי חשוב שישאר באמת תיעוד ב"יד ושם". במקביל, את יותר ממוזמנת לסרוק או לצלם את התעודות, התמונות ובעיקר את הוידיאו של סבא שלך מספר את קורותיו בשואה לכאן!, תוכלי לראות שב"אלבומים" אנחנו שוקדים על מלאכת איסוף עדויות. סבי וסבתי ניצולי השואה נפטרו ולי אין את מי לראיין, נותר אח של סבי שאותו ראיינתי והעלתי על הכתב את סיפור המשפחה. אני מעריכה את הרצון שלך ומודה לך על ההשקעה מראש, אנחנו כאן בשבילך אם תרצי עוד עצות או רעיונות.

deebeebee

New member
אם אביך גר בתל אביב

את יכולה לפנות אלי עם פרטיו במסר וניצור איתו קשר.

זו הבעיה העיקרית

אין לי מסמכים ותעודות להעלות ואין לי מצלמת וידיאו לצלם בה. מצלמה ניחא, אני יכולה להשיג מאיפשהוא, אבל מסמכים מאורגנים יהיה לי קשה מאד לארגן לבדי. סבא שלי לא מספר רציף, הוא קופץ מסיפור לסיפור, כי כל סיפור אחד מעלה אסוציאציה לעוד סיפור שני. ואני באמת רוצה שיהיה לי דרך לתעד קו רציף של החיים שלו, אני חושבת שמסמכים יעזרו לי לארגן את זה בצורה טובה יותר. עצות? כדאי לי להתחיל פשוט לצלם סיפור אחר סיפור ואז לערוך את זה בסדר הרציף? תודה רבה!

למעלה