תיפורים חופשיים במכונת התפירה- הנה זה מתחיל.

תמר400

New member
תיפורים חופשיים במכונת התפירה- הנה זה מתחיל.

בפרוייקט זה נתפור דוגמאות שונות של תיפורים חופשיים על ריבועים קטנים שבסופו של דבר נחבר את הריבועים לשמיכה אחת גדולה.
אני אסביר בפירוט כיצד להכין את המכונה וכיצד לתפור.
נתחיל עם רשימה החומרים והאביזרים שנדרשים למשימה.
ושיהיה לכולנו בהצלחה.

תמר400

New member
בדים

ריבועי בד כותנה בגודל 30*30 ס"מ מבדים חלקים- אני ממליצה מאוד בד חלק על מנת שאפשר יהיה לראות את הדוגמא בזמן שמתפרים.
רבועי מילוי בגודל 32*32 ס"מ - אני מעדיפה מילוי מכותנה, אפשר להשתמש בשאריות מעבודות קודמות
ריבועי בד כותנה לגב בגודל 34*34 ס"מ

תמר400

New member
חוט

תיפורים חופשיים מפעילים לחץ רב על החוט לכן לא כל חוט תפירה מתאים, מנסיוני וממה שאפשר להשיג בארץ אני ממליצה חוט כותנה מיוחד לתיפורים במכונה.
ממה שאי יודעת ניתן להשיג אום בפיסות ובמרכז התפירה בתל אביב, יש חוטים בצבעים שונים ומגוונים של גוטרמן לתיפורים במכונה הוא לא זול אבל טוב מאוד.
כמו כן יש חוטי כותנה על קונוסים בצבעים לבן,קרם ולפעמים ניתן להשיג גם בכחול, לי יש אותם והשתמשתי בהם לשמיכת רבות והם עדיין לא נגמרו כך שהם החלט שווים את הכסף.
חוט לא מתאים יקרע כל הזמן לכן שווה להשקיע.

תמר400

New member
מחטים

אני ממליצה על מחט עבה וחדה עם קוף גדול- יש מחט לתיפורים או מחט לטופסטיץ.בגודל 90/14.
תצטיידו ביותר ממחט אחת למקרה שישברו.

תמר400

New member
רגל לתיפורים חופשיים

נקראת quilting foot או darning foot
מה שמיוחד ברגל הזו זה שהיא יורדת ועולה עם המחט וכך מאפשרת לנו להזיז את הבד כרצוננו.
יש כל מיני סוגים קודם כל צריך רגל שמתאימה למכונת התפירה שלכן,
אני ממליצה על הרגל שבתמונה יש לה קפיץ והרגל שלה עשויה מפלסטיק שקוף והיא פתוחה בצורה זו ניתן לראות טוב יותר את התיפורים.

תמר400

New member
מכונת התפירה

שימו לב שלמכונת התפירה שלכן יש אופציה להוריד את הזיזים הקטנים שמזיזים את הבד מלמטה (מה שנקרא באנגלית feed dog)
אם לא תנסו תנסו להשיג או להמציא דרך לכסות אותן, זה מאוד עוזר בזמן התיפורים.

תמר400

New member
כפפות

ממש לא חובה אבל אני מאוד ממליצה על כפפות מיוחדות לקווילט, מה שמיוחד בהן זה שיש להן חומר על האצבעות שנצמד לבד ומאפשר להזיז אותו בצורה קלה יותר.
כאשר מתפרים שמיכות גדולות זה יכול ממש לעזור.
הן לא מאוד יקרות אני קניתי מאיזה אתר בח"ול שלצערי איני זוכרת את שמו.

תמר400

New member
שיעורי בית

בזמן שאתן מתארגנות על כל החומרים ויש לכן רגע פנוי פה ושם כחו דף וכלי כתיבה כלשהו תתחילו להתאמן בשרבוט הדוגמה הראשונה שלנו.
זו דוגמה הכי בסיסית של תיפורים ונקראת stippling quilting
הרעיון הוא שהקו המשכי ולא נוגע בעצמו, כמה שתקשקשו יותר על דפים ככה היד והמוח שלכם יכיר את התנועה ויהיה לו קל יותר לתפר אחר כך.

פ הילה

New member
תמר בוקר טוב

ברצוני לדעת כמה ריבועים יש להכין וכמו כן לגבי המילוי האם אפשר מילוי אקרילן.

פ הילה

New member
תמר,היות וזאת פעם ראשונה שלי בנושא הזה.

אם אפשר לתת המלצה גם לגבי כמה בדים לקנות אני מבינה שזה תלוי בצבעוניות, אך להתחלה
מה היית ממליצה. תודה הילה

תמר400

New member
בדים

רוחב בדי כותנה הוא 1.10 מ בערך משום כך אפשר מבד באורך 30 ס"מ להוציא 3 ריבועים, לפי זה את יכולה לחשב.
אני ממליצה כמטר וחצי בד בתור התחלה.
אני חושבת כרגע שאני אפרסם 12 דוגמאות אבל אני לא סגורה על זה. אולי יהיו יותר.
אני מציעה ריבועים בגודל 30 ס"מ אבל מכיוון שזה פרוייקט לימודי זה לא מאוד משנה הגודל שלהם בדיוק רק שיהיה באזור הזה.
בכוונה לא כתבתי כמה ריבועים צריך כי אני מאמינה שיהיו כאלה שלא יצאו טוב ודוגמאות שיהיה צורך להתאמן עליהם ביותר מריבוע אחד.
מקווה שזה מובן.

פ הילה

New member
תמר תודה רבה

Risasew

New member
איזה כיף, שמחה להתחיל.

האם לבד יתאים כמילוי? לפחות בזמן ההתנסות...
האם ניתן לשלב מספר פרוייקטים בזמן התפירה ולהחליף רגלית בכל פעם? יש הגדרות שצריך לבצע על המכונה בכל פעם מחדש?
יאללה תמר שיהיה בהצלחה!!!

תמר400

New member
לגבי המכונה אני ארחיב בפעם הבאה

אין שום בעיה להחליף את הרגל לפי הצורך. לבד לדעתי לא יתאים הוא שוחק מאוד את החוט וגם ככה אנחנו מעמיסים עליו ויש חשש שיקרע כל הזמן.

© RoNa

New member
מעולה! :)

1. מה צפי גודל השמיכה הסופי?
2. האם יש לך תמונה של מה שנכין כדוגמה בכדי שנקבל כיוון?

תמר400

New member
לגבי הגודל

כרגע אני מתכננת 12 דוגמאות אם עושים ריבוע אחד מכל דוגמא גודל השמיכה יהיה כ 90 על 1.20
לדעתי כדאי לעשות יותר מריבוע אחד כדאי להתאמן טוב על כל דוגמא ולהגדיל אותה.
יתכן שיהיו יותר דוגמאות נראה איך ילך.
השמיכה תראה משהו כמו בקישור הריבועים שלה גדולים יותר כ40 ס"מ

למעלה