תיפורים חופשיים במכונת התפירה

תמר400

New member
תיפורים חופשיים במכונת התפירה

או באנגלית free motion quilting
מה שצריך זו רגל מיוחדת רגל של ריקמה או של תיפורים חופשיים.darning foot הרגל שלי נראת כמו בתמונה אבל יש כל מיני סוגים צריך להתאים אותה למכונה התפירה.
מה שהרגל עושה היא מרחפת מעל הבד ויורדת רק כאשר המחט יורדת כך אפשר להזיז את הבד בחופשיות לכיוון שאת רוצה.
צריך גם להוריד או לכסות את השיניים הקטנות במכונה שמקדמות את הבד כדי שלא יפריעו לתנועה.
אני משתמשת גם בכפפות כי ככה הידים שלי לא מחליקות על הבד ופחות כואבות.
יש פה הרבה ניסוי וטעיה, המתח צריך להיות מתאים וגם החוט, לא כל חוט מתאים צריך חוט גמיש שנקרע בקלות אחרת הוא לא יעמוד בלחץ של התפירה ויקרע כל הזמן.
אני משתמשת בחוט 100% כותנה מיוחד לתיפורים כי לא הסתדרתי עם כל השאר, הם נקרעו לי כל הזמן.

אחר כך צריך להתאמן והרבה.
מי שיש לה מה לתרום מהידע שלה מוזמנת.

ההסברים שלה מצוינים!

נהניתי להסתכל בכל הארבעה ושמרתי לי אותם.
יש לי שתי שאלות : האם מישהי מכירה את הספריי- דבק שהיא המליצה עליו (505 basting spray) ואיך לדעתכן היא מחברת לקיר את העיתונים עליהם היא משטחת את הקווילט שלה? השיטה הזו נראית לי ממש נהדרת והייתי רוצה לנסות אותה.

נ אוה

New member
יש גם את האתר של לאה דיי

פרוייקט של 365 דוגמאות שונות
אלו מקצת מהדוגמאות שלה
לא מצליחה למצוא קישור לכל הרשימה

rach33

New member
תיפורים חופשיים

כאחת שמתחילה יש לי שאלה
כשתופרים ברגל החופשית (יש לי כזאת) איך מצירים על השמיכה את הדוגמא?
אני רואה דוגמאות כל כך יפות
תודה רבה

עירית32

New member
בד"כ לא..

בד"כ לא מציירים, לא עבור תיפורים במכונה ביתית רגילה. ההמלצה שלי היא להסתכל על סרטונים ודוגמאות ואז לקחת דפים (רצוי דפי טיוטה שהיו בדרך לפח...) ולצייר עם עפרון או עט, להתאמן על זה הרבה עד שזה מתישב בראש ובתנועה.
אמנם התנועה עם עט ביד היא לא כמו עם המכונה אבל את תופסת את הדוגמא והיא נכנסת לראש ולידיים גם בלי עט ביד.

תמר400

New member
איך מעבירים דוגמאות לתיפורים לשמיכה

אני מצרפת הדרכה נהדרת של דון לין להעברת הדוגמא שרוצים לתפר על השמיכה.
ובכלל בבלוג הזה יש שלל הדרכות של מיטב היוצרים בתחום מפרוייקט שנערך בשנת 2012 .
יש גם אתגרים מהשנה.

תמר400

New member
פתרון לתכנון התיפורים

רוצים לתפר משהו מיוחד ולא יודעים איך זה ישתלב בקוילט.
אפשר ליצור מפלקסיגלס-לוקחים יריעת פלסטיק קשיח שקוף., מניחים על הקוילט ואפשר לצייר על זה בטוש מחיק ולנסות דגמים שונים.
הסברים בקישור המצורף.

jk500

New member
האם הרגל מתאימה לכל מכונה והיכן קונים אותה?

יש לי מכונת פאפ ישנה .

תמר400

New member
יש כל מיני רגליים מהסוג הזה

שמתאימות למכונות שונות, את צריכה למצוא רגל שמתאימה למכונה שלך.
אפשר לחפש בחנויות שמוכרות מכונות דומות לשלך, או לנסות להבין איך הרגליים של המכונה שלך נראות
ןלחפש משוה דומה. אני קניתי את הרגל שלי באינטרנט לא זוכרת מאיזה אתר. בהסברים של הרגליים הםכותביםלאיזה יצרן הרגליים מתאימות
אני מצרפת קישור לסתם חיפוש שעשיתי בגוגל.

jk500

New member
תודה מצאתי שמתאימה לדגם שלי. אבדוק אם שולחים

לכאן. תודה

למעלה