תיפקוד המשטרה

תיפקוד המשטרה

לפני כחדש וחצי, דפיקות חזקות על דלתי. אני שואל מי זה, ונענה: פתח,או שאני פורץ לך הדלת....העניין האלים נמשך,ולא אלאה אתכם עם פרטים...עד שהבנתי כי זה שוטר ופתחתי, אחרי שיחה קצרה הבין כנראה שטעה...והסתלק,לא התנצלות, לא הסבר...כפי שיעצו לי במשטרה כתבתי למח"ש,היום קיבלתי תשובה שמשמעותה:לא ענייננו,כי זה מתחת לרף שאנחנו מטפלים,שאלתי אז איפה מדווחים על דבר לא תקין,אמרו לי מחלקת משמעת,התקשרתי למחלקת משמעת...אין מענה,התקשרתי ל-110,הפנו אותי למחלקת משמעת, כאמור מחלקת משמעת לא עונים....והפרשנות שלי: הרשות לא מתנהגת כאילו שזה אינטרס שלה לפתור בעיות/לעזור לאזרח....ו...כאן אני יאבד את שאר האנשים שנשארו לקרוא...לדעתי האשמים הגדולים במצב אלו האזרחים שלא חשים בבעיות,ולא מבינים מה האלטרנטיבה.....................מבחינתי,המשטרה בצד דברים טובים שעושה, פועלת בנורמות כושלות כמו מרבית הרשויות.....

שילה1

New member
לכל מחוז במשטרה יש

קצין תלנות ציבור.זו פונקציה שמטפלת בדיוק בבעיות שכאלו. יש לפנות בכתב.

תודה,

אמרו לי שאפשר ליצור איתם קשר טלפוני- 09 -7473595 נסיתי ולא עונים, אפילו אין מוזיקה....אני לא בטוח שאתחיל להתכתב איתם, עניין של עלות מול תועלת...אני לא מתכונן כרגע לעשות הרבה בשביל מדינה בשטח זה.

יש במשטרה יחידת לתלונות הציבור

וזכותך לפנות אליהם. כמו כן זכותך להגיש תביעה לפיצויים בגין הטרדה.

מעניין,תודה

אני מניח כי עכשיו זה יהיה כבר יותר קשה, היו עדים,אנשים שבאו עם השוטר,יתכן ויהיה יותר קשה לאתר אותם,ותהיה אולי בעיה עם זיכרון העדים.

לIקי

New member
זה מה שאני הייתי עושה

צריך תמיד בכל מקרה מוזר שקורה להיות מוכן עם המצלמה של הטלפון
אף פעם לא להיות בהלם.
כל דבר מוזר - ישר לשלוף מצלמה
זה כלי הנשק הכי יעיל היום
אחרי שצילמת אפשר לחשוב אחר כך מה עושים
במקרה הזה, להגיש תביעה

אתמול עשיתי דבר דומה
הגשתי תביעה נגד חב' ביטוח
רציתי לבטל פוליסה. שלחתי להם מכתבים ופקסים - לא טורחים לענות
התקשרתי לשירות לקוחות - השיחות מתנתקות ואין עם מי לדבר
אז שילכו להזדיין וישלמו הוצאות משפט

במדינת הזבל הזאת הכל הולך רק בכוח

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
שתי אפשרויות

1. לפנות דרך אתר האינטרנט של המשטרה
2. לפנות בכתב לקצין תלונות הציבור בתחנת המשטרה הקרובה למקום הארוע.
-
מהיכרות אישית - כל תלונה כזאת מטופלת אך התוצאות אינן בהכאח אלו שהמתלונן מצפה להן.

sharpantie

New member
שאלה כללית באותו עניין

האם המשטרה מתנצלת כאשר מתגלה טעות בכל הנוגע
לחשדות נגד אזרחים תמימים?

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
איני חושב שעל חשדות מתנצלים

השאלה היא איזו פעולות נעשו כנגד האזרח מלבד חשד בעלמא
גם אזרח שהורשע בבית משפט בעבירה והעיד עדות שקר כנגד השוטר (ובעבירות תנועה למשל כ 98% מאלה שמבקשים להישפט מורשעים בדין - כלומר בימ"ש קבע ששיקרו) אינם מתנצלים (ובדרך כלל גם מקללים)
אבל - כשאזרח מתלונן על שוטר שנהג כלפיו שלא כשורה - השוטר נקרא לברור ובמידה והתלונה נמצאת מוצדקת מצורפת לתשובת המשטרה גם התנצלות - לא נתקלתי במקרים שבברור נמצא בוודאות מוחלטת שתלונת האזרח היתה שיקרית לחלוטין והתגולל על השוטר כדי לפגוע בו ולאחר מכן האזרח התנצל.

sharpantie

New member
כוונתי למקרים

בהם אדם נעצר מובא לחקירה ובחקירה מודיעים לו שהוא חשוד ב XYZ.
וזה יכול להיות בעברה קלה או חמורה. לאחר חקירה מתבררת הטעות והאדם
משוחרר. האם המשטרה מודה בטעות ומתנצלת?
וכבר היו מקרים מעולם.

Lhuna1

New member
אני חולקת ברשותך על ההשוואה

אם אזרח נוהג שלא כשורה במכוון או במזיד כלפי הרשויות או כלפי שוטר ספציפית, יתנצל או לא - זו החלטה אישית שלו ותלויה מן הסתם באישיותו. אין פה עניין ציבורי ואין לאף אחד מה לעשות בעניין.
אי אפשר (וגם אם אפשר אין בזה טעם) להכריח בן אדם להתנצל.
&nbsp
כאשר שוטר נוהג שלא כשורה כלפי אזרח, הוא מייצג את רשויות המדינה, ומבחינת האזרח המדינה והמשטרה שאמורה להגן עליו - פגעה בו.
המשטרה בהחלט יכולה וראוי שתתנצל (כפי שכתבת שאכן נעשה)
א. כי זה הדבר הצודק.
ב. כי כן אפשר לחייב בנוהל את הרשות לעשות זאת.
ג. כי יש בזה תועלת - לשקם ולו במשהו את האמון של האזרח שנפגע ולפצותו לפחות במישור הרגשי.
&nbsp

שילה1

New member
לא מאחר ועל פי פקודת המטרה

והחוק-תפקידה לבדוק. גם לא ניתן לתבוע בגין כך על הטרדה .

למעלה