תיקון או חלקי חילוף למתקן גירוד

evike

Well-known member
מנהל
שלום. החבל בעמוד מתקן הגירוד של נובי מתחלי להתפרק, היא כבר פחות משתמשת בו ומעדיפה את השטיח...
המתקן עצמו חזק ויציב, נובי אוהבת אותו, נחה ולפעמים ישנה עליו. (טוב, זה מתקן של ליאור, החברים הישנים בפורום מכירים אותו, היה חבר כאן, ואחריו חורחה ז"ל לקח את הפיקוד) קשה למצוא, אם בכלל, מתקנים חזקים כאלה, שגם נוצרו בארץ,רובם ככולם מיובאים מסין.
מישהו כאן יודע היכן מתקנים מתקנים כאלה? חבל להוציא מאות שקלים על מתקן שגם אם נראה יפה, אין לו את האיכות של מה שיש לי, מה עוד שהמתקן שלם ותקין, חוץ מעמוד החבל. (הוא אצלי שנים, שימש 2 חתולות שגירדו עליו המון)
מצאתי באיביי ובעלי אקספרס עמוד כזה, רק לא במידות של המתקן שלי. בין 2 קצות החבל הוא 40 ס"מ, ההיקף 40 ס"מ, והאם צריך לקנות את כל האורך בין 2 הפלטות, אז 50 ס"מ. אין לי מושג האם העמוד עם החלק מלבד אדום מחובר לעמוד החבל. (הצילום יועלה תכף)
תודה מראש ושבת שלום.
אם כבר, הנה נובי שזקוקה למתקן...

קבצים מצורפים

• מתקו גירוד 1.jpg
    מתקו גירוד 1.jpg
    KB 879.3 · צפיות: 5
  • מתקן גירוד 2.jpg
    מתקן גירוד 2.jpg
    1.3 MB · צפיות: 5
  • מתקן גירוד 3.jpg
    מתקן גירוד 3.jpg
    KB 932.8 · צפיות: 5
  • מתקן גירוד 4.jpg
    מתקן גירוד 4.jpg
    1.2 MB · צפיות: 5
  • נובי.jpeg
    נובי.jpeg
    KB 151.3 · צפיות: 6

Yukita

Active member
מנהל
שלום. החבל בעמוד מתקן הגירוד של נובי מתחלי להתפרק, היא כבר פחות משתמשת בו ומעדיפה את השטיח...
המתקן עצמו חזק ויציב, נובי אוהבת אותו, נחה ולפעמים ישנה עליו. (טוב, זה מתקן של ליאור, החברים הישנים בפורום מכירים אותו, היה חבר כאן, ואחריו חורחה ז"ל לקח את הפיקוד) קשה למצוא, אם בכלל, מתקנים חזקים כאלה, שגם נוצרו בארץ,רובם ככולם מיובאים מסין.
מישהו כאן יודע היכן מתקנים מתקנים כאלה? חבל להוציא מאות שקלים על מתקן שגם אם נראה יפה, אין לו את האיכות של מה שיש לי, מה עוד שהמתקן שלם ותקין, חוץ מעמוד החבל. (הוא אצלי שנים, שימש 2 חתולות שגירדו עליו המון)
מצאתי באיביי ובעלי אקספרס עמוד כזה, רק לא במידות של המתקן שלי. בין 2 קצות החבל הוא 40 ס"מ, ההיקף 40 ס"מ, והאם צריך לקנות את כל האורך בין 2 הפלטות, אז 50 ס"מ. אין לי מושג האם העמוד עם החלק מלבד אדום מחובר לעמוד החבל. (הצילום יועלה תכף)
תודה מראש ושבת שלום.
אם כבר, הנה נובי שזקוקה למתקן...
כמו כמעט כל דבר (או כל דבר, בעצם) יש לזה הסברים באינטרנט. צריך רק לכתוב בחיפוש את המילים הנכונות. במקרה זה - how to refurbish cat tree

הנה קישור אחד שעלה:

גורדיאן-II

Active member
פשוט מאוד: קונים שטיחון, זה לא יקר, ואחד קרוב בטיבו ככל האפשר לשטיח שהיא אוהבת לכסח, מלפפים אותו מעל החבל (אין צורך להסיר אותו), כורכים מסביב 3 אזיקונים חזקים והנה יש מתקן מחודש במחיר מזערי.
דוגמה מצורפת.

קבצים מצורפים

• IMG_20220813_074537B.jpg
    IMG_20220813_074537B.jpg
    KB 77.2 · צפיות: 4

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
אם ספרתי נכון, יש שם 36 ליפופי חבל. כל אורך החבל (בהנחה שההיקף הוא אכן 40 ס"מ), יהיה 36 כפול 40, שזה כ14.4 מ'. ליתר ביטחון, כדאי לקנות אפילו 20 מ' של חבל כזה. עכשיו יש לך 2 ברירות: ללפף על הקיים, או להסיר את הקיים (אפשר לחתוך לאורך בעזרת סכין יפאני ולקלף). ברור שליפוף על הקיים יגדיל את אורך החבל ויעבה את כל הגליל). ונכון. הליפוף לא יהיה קל, בעיקר בכריכות הראשונות, כי תצטרכי לגרור כ-20 מ' של חבל בכל כריכה... אבל זה ילך ויפחת ככל שתתקדמי. השאלה האם כדאי גם למרוח דבק על הגליל (הייתי משתמש בפלאסטי אבל יתכן שכריכה בכוח תספיק. ברור שאין למרוח דבק על החבל עצמו ואין למרוח יותר דבק מהנחוץ לכריכה בודדת. כלומר, למרוח פס דבק לקראת כל כריכה. אחרת הדבק יתייבש וגם יידבק לחבל... רק סביר, שכשייצרו את המוצר, הכינו קודם את הגליל, אבל כעת נשלל ממך התענוג הזה...
אז נכון. הרעיון של השטיח יהיה אולי טוב (אף כי "פחות טוב" לחתול), אבל יהיה גם פחות נעים לעין.

גורדיאן-II

Active member
אם ספרתי נכון, יש שם 36 ליפופי חבל. כל אורך החבל (בהנחה שההיקף הוא אכן 40 ס"מ), יהיה 36 כפול 40, שזה כ14.4 מ'. ליתר ביטחון, כדאי לקנות אפילו 20 מ' של חבל כזה. עכשיו יש לך 2 ברירות: ללפף על הקיים, או להסיר את הקיים (אפשר לחתוך לאורך בעזרת סכין יפאני ולקלף). ברור שליפוף על הקיים יגדיל את אורך החבל ויעבה את כל הגליל). ונכון. הליפוף לא יהיה קל, בעיקר בכריכות הראשונות, כי תצטרכי לגרור כ-20 מ' של חבל בכל כריכה... אבל זה ילך ויפחת ככל שתתקדמי. השאלה האם כדאי גם למרוח דבק על הגליל (הייתי משתמש בפלאסטי אבל יתכן שכריכה בכוח תספיק. ברור שאין למרוח דבק על החבל עצמו ואין למרוח יותר דבק מהנחוץ לכריכה בודדת. כלומר, למרוח פס דבק לקראת כל כריכה. אחרת הדבק יתייבש וגם יידבק לחבל... רק סביר, שכשייצרו את המוצר, הכינו קודם את הגליל, אבל כעת נשלל ממך התענוג הזה...
אז נכון. הרעיון של השטיח יהיה אולי טוב (אף כי "פחות טוב" לחתול), אבל יהיה גם פחות נעים לעין.

זה לא שאני חושב כי רעיון השטיחון הוא סופר-גאוני או משהו וצריך לתמוך בו, אבל יש לי כמה הערות למה שאתה כותב:

1. צריך לעמוד כזה המון דבק פלסטי, לפחות 2 ק"ג, כי הוא נספג בחבלים (הקיימים והחדשים).
2. החבל הדרוש עבה במיוחד, קשה להשיג כזה והוא יקר, מדובר בסדר גודל של 400-500 ש"ח.
3. מה שאני עשיתי לא נראה מקצועי במיוחד, כי לא היה איכפת לי, אבל קצת יותר הקפדה ויותר אזיקונים ויש מבנה מלוטש כיאות.
4. ניתן לבחור שטיחון בצבעים שונים, בהתאמה לחדר או לעמוד או לחתול.
5. ניתן לעשות מבחן מקדים ולבדוק איזה סוג שטיחון החתול מעדיף לכסח, זה לפני הכריכה, כשהשטיחון על הרצפה.

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
זה לא שאני חושב כי רעיון השטיחון הוא סופר-גאוני או משהו וצריך לתמוך בו, אבל יש לי כמה הערות למה שאתה כותב:

1. צריך לעמוד כזה המון דבק פלסטי, לפחות 2 ק"ג, כי הוא נספג בחבלים (הקיימים והחדשים).
אז האפשרות הקיימת היא להסיר את הקיים וללפף הכל מחדש בעובי הנתון, או ללפף שכבה על שכבה, ואז באמת תזדקק להרבה דבק ולעוד מטרים של חבל והמתקן גם יהיה גס למראה. אז... הברירה בידי המחליט.
בכל מקרה, אם החבל ילופף רק על העמוד הקיים, לא ילך כל כך הרבה דבק ודבק פלסטי במיכל גדול לא עולה מי יודע מה "הון". נגרים קונים כל הזמן מיכלים של 5 ליטר, ואם יש לך חבר נגר, הוא ישמח לחלוק אתך תכולה. חוצמזה, אם מצליחים לכרוך היטב את החבל, יתכן שאין בכלל צורך להיעזר בדבק. הדבק הוא רק סוג של פינוק.
2. החבל הדרוש עבה במיוחד, קשה להשיג כזה והוא יקר, מדובר בסדר גודל של 400-500 ש"ח.
החבל שבנדון הוא לא ממש עבה. איני מכיר עוביים של חבלים, אבל מה שברור זה שיש חבלים הרבה יותר עבים. אז הברירה היא כן לחזור ולעשות מתקן שיהיה דומה לקודמו, או לחסוך ולעשות דבר מה שייראה פחות אסתטי.
3. מה שאני עשיתי לא נראה מקצועי במיוחד, כי לא היה איכפת לי, אבל קצת יותר הקפדה ויותר אזיקונים ויש מבנה מלוטש כיאות.
איני יודע באיזה סוג של אזיקונים אתה משתמש, אבל סביר שחתול נמרץ יצליח גם לחסל את האזיקונים עם הזמן. אז נכון. תמיד אפשר להתקין חדשים, אבל זו התעסקות.
4. ניתן לבחור שטיחון בצבעים שונים, בהתאמה לחדר או לעמוד או לחתול.
כן, רק ששטיח תמיד יהיה רך מחבל ותרומתו לעיצוב הציפורניים תהיה פחותה בכל מקרה.
5. ניתן לעשות מבחן מקדים ולבדוק איזה סוג שטיחון החתול מעדיף לכסח, זה לפני הכריכה, כשהשטיחון על הרצפה.
מה שנכון נכון.

evike

Well-known member
מנהל
תודה למגיבים. אני יודעת שניתן לתקן את המתקן (משחק מילים נחמד...), זה לא חדש לי. פשוט לא בא לי להתעסק עם דבקים וסיכות, מה עוד שנובי חזקה ושובבה, היא צריכה מתקן חזק ויציב, אחרת אמצא את עצמי מתעסקת עם תיקונים לעיתים קרובות.
לכן אני מחפשת להחליף את הגליל, או מישהו שמתקן מתקנים.
ואם כבר אנחנו בנושא תיקון מתקני גירוד, אז בשביל מי שמחפש DIY (איך שהם מכנים זאת - DO IT YOURSELF), הנה דף שלם ביוטיוב בנושא, תיקון מתקני גירוד.
שבוע טוב.

עוד אפשרות למתקן גירוד היא לקנות כורסה חדשה. עדיף יקרה.
לחילופין - החתולים שלי מאוד אוהבים לגרד בולי וקורות עץ. פשוט עץ שזרוק בחצר, ומעט התרכך שתוצאה מחשיפה למזג האויר. אז אפשר למצוא חתיכה כזו, ולקבע אותה לבסיס כלשהו (או סתם להניח על הרצפה, אם היא מספיק מאסיבית).

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
לחילופין - החתולים שלי מאוד אוהבים לגרד בולי וקורות עץ. פשוט עץ שזרוק בחצר, ומעט התרכך שתוצאה מחשיפה למזג האויר. אז אפשר למצוא חתיכה כזו, ולקבע אותה לבסיס כלשהו (או סתם להניח על הרצפה, אם היא מספיק מאסיבית).
הכי טוב כורסא חדשה. זה ברור.

דגלמנגל

Well-known member
לא מומלץ להכניס הביתה עץ שנמצא זרוק בחצר, מבלי לבדוק אותו היטב וזה כולל קילוף שכבה עליונה, לחשוף בבירור פתחי מחילות, אם יש, כדי לוודא שלא מכניסים הביתה תולעי עץ.

evike

Well-known member
מנהל
חוץ מהמתקן, יש לנובי קופסה של קרטון גלי לגירוד, וגם צעצוע שכולל משטחון גירוד. לא חסר לה.
העדיפות שלה היא לרוץ למתקן כשהיא שמחה לבואנו הביתה, או כשקמים בבוקר. משטח שמחה...

למעלה