תיקון גודל נכס במרשם המקרקעין לאחר שיפוץ

Glilon

New member
תיקון גודל נכס במרשם המקרקעין לאחר שיפוץ

שלום,

שיפצתי בית (חלק מדו משפחתי המוגדר בנסח טאבו כבית משותף) והגדלתי אותו מ-60מ"ר ל 200 מ"ר.
ברצוני לעדכן את נסח הטאבו בגודל הנוכחי של הבית.
הבנייה נעשתה כדין על פי היתר בניה והוועדה שיחררה לי את הפיקדון רק לאחר שהפקתי עבורה שרטוטים מעודכנים של הבית לאחר תום הבנייה.

מה עלי לעשות כדי לעדכן במרשם המקרקעין את גודל הבית ולקבל נסח טאבו מעודכן?

האם אני (אינני עו"ד) יכול לעשות זאת בעצמי ללא שכירת עו"ד ?

תודה.
 

zammy

New member
תיקום רישום בית משותף- פנה לעו"ד

רק כך תתקן רישום בטאבו.
 

Glilon

New member
הכי קל והכי יקר לפנות לעו"ד לא זה מה ששאלתי

עלות עו"ד לטיפול בנושא כ 10,000 ש"ח. השאלה שלי האם לאחר שיש לי כבר את היתר הבניה, אישור הוועדה המקומית לתכנון על התשריטים המעודכנים ואישור של הוועדה שהבית נבנה על פי ההיתר והוא תואם את תשריט ההיתר האם במצה כזה אני יכול לעדכן את גודל הבית בטאבו בעצמי? 10,000 ש"ח זה יותר מחודש עבודה עבורי, יש מצב שאם אשקיע מספר ימי עבודה אצליח לבצע זאת בעצמי או שלא משנה כמה זמן אקדיש לזה, אין מצב לעשות זאת בעצמי? זאת השאלה.

תודה רבה
 

aeonf

New member
כן אתה יכול

אבל תתכונן לשרוף הרבה זמן ולהתרוצץ הרבה, יתכן ותצטרף גם חתימות מעו"ד.
המלצה שלי מנסיון: גם למשרד הטאבו הרלוונטי, מצא לך פקיד נחמד ושיסביר לך מה לעשות. זה מה שאני עשיתי בזמנו, חסך לי כמה עשרות אלפי שקלים אבל עלה לי בכמה מאות שעות עבודה ומספיק כאבי ראש עד אחרית הימים.
 
מניחה שאתה גם מתקן את הרכב שלך בעצמך

ובכך חוסך תשלום למוסכים, מגדל בעצמך את החיטה ואופה את הלחם שלא נדבר על שירותי רפואה....
&nbsp
יקירי, הטעות הכי קטנה שתבצע תעלה לך אח"כ הרבה יותר משכר הטרחה שאתה עשוי לשלם לעו"ד כרגע.
&nbsp
מנסיון חיים, תן לבעלי מקצוע מעולים לשרת אותך ואף אתה התמקצע בתחומך והיה לבעל מקצוע מן המעלה הראשונה על מנת שאחרים יזכו להנות משרותך.
&nbsp
&nbsp
 

Glilon

New member
אם שכ"ט היה שפוי הייתי הולך לעו"ד....

אבל במצב ששכר טירחת עו"ד מצויין שווה ערך לחודשיים עבודה שלי (בעוונתי אני מורה....) , אני מעדיף לבלות חודש במשרדי הטאבו ולעשות זאת בעצמי .... עם קצת עזרה מחברים....

תודה בכל אופן.
 
בעלי מקצוע מעולים כמו ביצאת צדיק?

אני לא נתקלתי בבעלי מקצוע מעולים.
ולכן למדתי לעשות את רוב הדברים בעצמי...אם זה שיפוצים,אם זה משכנתא.
ואם זה ליצג את עצמי בבית משפט .
היום כל המידע נגיש באינטרט....ומי שמשקיע ולומד יכול לעשות ..ולחסוך לא מעט
כסף.
ובנוסף אני לא מפרנס את בעלי המקצוע שלא צריך לפרנס....
 
סוגיית עדכון רישום הרחבת בית דו משפחתי בטאבו-התייחסות


הנני להפנותך למאמר חשוב ומפורט של עו"ד ואדריכל מוטי בניאן המפרט את כל הסוגיות לעניין הצורך לרישום הרחבת דירה/בית דו משפחתי הרשומים כ"בית משותף" לאור השינוי שנוצר בשטח הקרקעי [המשותף]במצב החדש.

בבית דו משפחתי,המחוייב ברישום "בית משותף", זכויות ההרחבה משותפות וניתנות לכל תא השטח הקרקעי המשותף [על אף הגידור בין הבתים] ומחולקות עפ"י הסכם השיתוף, כל הרחבה של אחד השותפים מחייב חתימה של משנהו, ומכאן חשיבות של תיקון הרישום.

עליך להכין תצ"ר מעודכן, שיעבור ביקורת של המודד המחוזי [המרכז למיפוי ישראל ] ושל הועדה מקומית לתכנון ובניה שבסופה התצ"ר המעודכן מקבל אישור לרישום בטאבו [באם כבר קיים ברשותך תצ"ר שכזה אזי קיצרת את הליכי הרישום]. על התצ"ר יופיע מצב מאושר [קיים לפני ההרחבה] ומצב "יוצא" כלומר הבית לאחר ההרחבה מגובה ב"גרמושקות" של הבית ושטח התוספות שהוכנו ע"י האדריכל/מהנדס.

כדאי שתתיעץ עם האדריכל המתכנן לגבי החומרים החתומים המצויים בידיו ושעליהם ניתן להסתמך לצרכי הרישום בטאבו.

השפעה של הרחבת דירה או שווי הדירה על החלקים ברכוש משותף – הפרקטיקה והצורך בתיקון חוק .
http://www.knasimlaw.co.il/מאמר-57-...ם-ברכוש-משותף-הפרקטיקה-והצורך-בתיקון-חוק.aspx

תקציר מצומצם :
לא פעם קורה שהדירה הנמכרת הינה כמאה מטר מרובע אך בנסח מקרקעין השטח הרשום הינו לדוגמא שבעים מטר מרובע. במצבים מעין אלו כל עוד תוספת השלושים מטרים המרובעים נבנתה בהיתר, אז זו בעיה של אי התאמה בין המצב הרישומי והמצב בשטח ובעיקרה טכנית גרידא, ועם תיקון צו בתים משותפים ניתן להתאים את הרשום למצב בשטח.
 

zammy

New member
תיקון צו בית משותף

רק על ידי הגשת תשריט מתאים שהוכן כחוק והוגש על ידי עורך דין.
 
אפשרי בהחלט לעשות לבד

גילוי נאות: לא עשיתי את זה לבד אבל ראיתי מה עורך דין עושה ובאמת שמדובר בעבודה טכנית לחלוטין. אמנם לא נדרש תואר במשפטים כדי להתגבר על החומר אבל מה שכן, מדובר בהרבה ריצות.

אם וככל שיש טעויות, אז יחזירו לך את התיק עם הערות לתיקון. וגם לעורכי דין מחזירים, אל תתרגש מזה.
 
למעלה