תיקון טוויטר

• פותח הנושא xofer
  • פורסם בתאריך

xofer

New member
תיקון טוויטר

שלום למבינים. יש לי זוג רמקולים של מוראל שקניתי אצלם במפעל לפני 11 שנה. מדובר ברמקולים 100W 2way, ובאחד מהם נשרף הטוויטר. התקשרתי למוראל אבל הם כבר לא עוסקים בסוג הזה של רמקולים. על הרמקול רשום שהטוויטר נקרא dome type ferofluid. הרמקולים פשוט מעולים באיכות וגימור שלא עושים היום, במיוחד לא במחיר שעלו אז (1000 שח) - איך אני מתקן אותם? תודה..

xofer

New member
ואלה המידות פחות או יותר

קוטר כולל הטבעת החיצונית החיצונית: 95ממ. קוטל היחידה הפנימית - 5סנטימטר. בקישורים של הפורום מצאתי את הדף הזה: http://www.iplacoustics.co.uk/MOREL_drive_units_.htm אבל לא ממש הבנתי איך להשוות עם מה שיש לי.

shnoozi

New member
מה כתוב עליו?

הברג אותו החוצה או הסתכל בתוך התיבה ואולי תזכה לראות את סימול הדגם. מורל לא כ"כ שינו את קטלוג הטויטרים שלהם בזמן האחרון.. אפיון הטוויטר שנתת מתאים פחות או יותר לכל הטוויטרים שלהם, אולם יש קנדידטים בולטים- הMDT 10,12,20,22. במקרה הגרוע ביותר תחליף בשני הרמקולים לזוג טוויטרים מאלו שציינתי, קשה לי להאמין שתתאכזב.

xofer

New member
לא כתוב עליו כלום גם מבפנים..

ראיתי באתר של morel usa את הדגמים שאמרת ורשום שהם בגודל 28mm - אבל תמיד השאלה היא מאיפה מתחילים למדוד
לא אכפת לי להזמין שניים, זה יוצא שם 60$ אבל המידה החיצונית חשובה כדי להתאים לקופסא. בכל מקרה עכשיו שפירקתי את הטוויטר והסתכלתי יותר מקרוב ראיתי מה הבעיה - אחד מהתיילים הקטנים שמתחברים בין החלק החיצוני של המגנט לכיפה הפנימית קרוע, ניסיתי לקצר עם חתיכה קטנה אחרת וזה עזר.

xofer

New member
המשכתי לחפור באתר של morelusa

ומצאתי את תרשימי המידות, אף אחד מהדגמים האלה לא מתאים לקופסא..

hornless

New member
רפי האוזמן יוכל לתקן לך אותו. ע"י

החלפת הסליל הוא יחזור לקדמותו.

הי גיא...

...לא בטוח שהבעיה היא סליל, ניתן לתקן טוויטר אם הוא אינו יצוק. לבעל הרמקול...האופציה של החלפת 2 טוויטרים עדיפה לדעתי. פנה לחברות מוראל ו/או אומגה אודיו. תומר

י.לוי

New member
הוא יודע. לי הוא החליף בזמנו סליל

בטוויטר של הטאנוי. יואב

אני צריך לראות את זה פעם.

לא ברור לי איך הוא יודע איזה סליל לשים ואיך להגיע לערכים המקוריים של הסליל מבחינת השראות והתנגדות. כנ"ל גם החיבור המכני לממברנה. ><>

י.לוי

New member
אתה לא תוכל לראות כי

לא מדובר על הרמקולים שיש לי היום. בזמנו היו לי טאנוי DC3000 ואותם הוא תיקן. ללא ספק הוא פתח את אלמנט הטוויטר והחליף סליל. בזמנו שאלתי אותו האם הוא יוכל להחליף לי לטוויטר מקורי אבל לא היה לו והעלות הייתה אמורה להיות גבוה ולכן הסכמתי שהוא יתקן . יואב

למעלה