תיקון ידיות ל-2 דלתות פנים

• פותח הנושא 1030
  • פורסם בתאריך

1030

Member
תיקון ידיות ל-2 דלתות פנים

הידיות ל- 2 דלתות פנים -חמדיה חורקות. הותקנו לפני 4.5 שנים . המנעול תקין. מורגשת התנגדות קלה בתפעול הידיות אך לא משמעותי. איש השירות הציע להחליף את המנגנונים ולא להסתפק בשימון. הדלתות נמצאות בחדרי השירותים וכנראה הלחות היא הגורם. המחיר הנדרש עבור החלפת המנגנונים -200 ש"ח במזומן בתקווה שאקבל מנגנונים חדשים. מה דעתכם?

גלמיש1

New member
שתי שאלות

ניסיתם לגרז ב WD40 או דומיו ?
אם לא, נסו קודם את זה. אין מה להפסיד פה. תמיד אפשר בסוף להחליף מנגנון.
בחדר שרותים סטנדרטי לא צריכה להיות לחות. בחדר רחצה, שמאוורר כראוי גם אין די לחות באויר כדי להצדיק את זה, אלא אם הדלת נמצאת בקו ישיר למים.

ביררתם לגבי האחריות של חמדיה ? 4.5 שנים זה לא זמן שמצדיק אי תפקוד (כאמור אלא אם ניזוק ממים או משהו ישיר אחר) . מנגנוני הדלתות בביתי הן בני 15 שנים ואין איתן שום בעיה, גם בחדרי רחצה.

1030

Member
ידיות

תודה על ההתייחסות.
אז ככה - ניסיתי לגרז/לשמן אך יש לי קשיים בפירוק הידיות. ריססתי ב-WD40 מבחוץ אך ללא הועיל. זהו מנגנון שלא ברור לי איך לשמן אותו מבפנים. מדובר ב-5 דלתות מהן 2 נמצאות בחדרי רחצה/שירותים ואלו הבעייתיות. כל שאר 3 הדלתות תקינות. האחריות לדלתות ניתנת לשנתיים בלבד. הבהרה- המנגנון תקין לדעתי למעט עניין השימון. גם המפתח תקין וניתן לנעול את הדלתות אבל איך מגיעים לשימון המנגנון הפנימי? איש השירות ממליץ(איך לא) על החלפת המנגנון וכמובן לא אמהר לעשות זאת.

Sanchez

Member
אני לא מזלזל ב 200 ש"ח...
אבל לפתוח סימפוזיון על ידיות שאתם סובלים מהן והפתרון הוא בדמות השקעה של 200 ש"ח ?
&nbsp
אני חושב שלא מעט אנשים היו מתחלפים איתכם בצרות שלכם.
&nbsp
בכל אופן, אני חושב שניתן לגשת לטמבוריה ולרכוש שם מנגנון.
מלאכת ההחלפה לא אמורה להיות מסובכת למי שיודע איך להחזיק מברג ביד.
ואם אתם בכל זאת מתקשים- היתי מנסה למצוא סרטון בצינור, שידגים לכם איך לעשות זאת.
&nbsp
בהצלחה.

1030

Member
ידיות - הסוף?

ל-sanchez :זה המקום לשאלות ותשובות אפילו אם מדובר רק ב-200ש"ח ולא ארצה להתחלף בצרות שלך...
ולענייננו : חששתי לפתוח את המנגנון כי לא הכרתי אותו אבל נעזרתי בסרטון מהאינטרנט , שימנתי ב-wd40 והחריקות פסקו וגם מעט ההתנגדות של הידיות בפתיחה .
למדתי עוד שאיש השירות של "דלתות חמדיה" לא צדיק גדול (בלשון המעטה) כי הוא הציע לי להחליף מנגנון
שלמעשה הוא תקין לחלוטין. לתשומת לב "דלתות חמדיה" אם מישהו מהם קורא שורות אלו. לסיכום: שווה להתייעץ ועל הדרך לחסוך "רק" 200ש"ח.

Sanchez

Member
האמת...זה יותר "פורום בונים בית"...
מאשר "פורום משפצים ידיות של דלתות".
ואני מאחל לך, שלא יהיו לך צרות גדולות יותר מהשקעה של 200 ש"ח בתיקון ידיות.

1030

Member
ידיות - סוף דבר

הצרות שלי יישארו אצלי וגם 200ש"ח וניפרד כידידים.

למעלה