"תיקון לפרנסה" - ספר שמות פרק ט"ז - היום ....

h a j b i

New member
לא, משהו לא ברור

אם מדברים על ספר שמות, אתה יכול להסביר לי אולי כמה סדיסט צריך להיות בשביל לעבור אדם - אדם, בהמה - בהמה ולהרוג את כל הבכורים? מה עשו החיות? בכלל, מה כבר עשו המצרים? אלוהים הרי הכביד את לב פרעה ומנע ממנו לשחרר את בני ישראל אז למה לרצוח להם את הבנים?

h a j b i

New member
חבל שלא באמת קראת

א. פרעה כבר היה מת להיפטר מבני ישראל אבל אלוהים הכביד את ליבו בכוונה
ב. מה אשמים על המצרים, אני בטח שגם להם היו ה - "שמאלנים" שלהם שהיו נגד העבודות וכל זה.
ג. להרוג גם את הבכורים של הבהמות??
ואני עוד לא נכנס לאופציה שהאל הכל יכול פשוט היה משחרר אותנו בלי להרוג אף אחד ובלי שאף חף מפשע ייפגע.

כי האלוהים שלנו כ"כ דפוק ברמות זה למה .. אם הוא היה שווה משהו הוא היה תופס את פרעו בבייצים ו"משכנע" אותו לשחרר אותנו ממצריים אבל במקום הוא "הכביד" את ליבו וגרם לנו לעוד צרות ..
אז מה שווה כזה אלוהים שמעביר אותנו מרורים ובסוף לא יוצא לנו שומדבר טוב מכל זה ??

h a j b i

New member
למה לא יצא? קיבלנו את ארץ זבת חלב ודבש

אבל רגע... בעצם כבר היינו שם וירדנו למצריים בגלל רעב שגם לו גרם האלוהים מלכתחילה.
בקיצור, אלוהים של היהדות הוא אל סדיסט ביותר

h a j b i

New member
מדובר בניתוח כירורגי שתועלתו מוטלת בספק

ובטח לא הדבר הכי גרוע שעשה.
אבל כן, לעשות את זה לאדם בן 99? בשביל מה?

אתה רוצה לדעת או לתקוף?

אם אתה רוצה לתקוף לא תגיע לשום מקום עם זה...
אם אתה רוצה לדעת אז יש אנשים שלמדו הרבה והם יכולים לענות לך
אבל רק אם אתה מוכן להקשיב

Light18m

New member
לדעת.

אתה רוצה לקבל את התשובות שהרבנים נותנים לך כתורה מסיני (באופן רקורסיבי), או להיות מסופק רק ממה שהוכח באמצעים לוגיים מקובלים?

h a j b i

New member
זה פורום, פה לא מקשיבים, פה קוראים

ואם היה לך מה להגיד כבר היית כותב.
כנראה שאין.

תקפנו כי דיי נמעס לנו מהטרול הנ"ל .. מה גם שהיא סתם מעלה פוסט ולא מגיבה גם כשרושמים לה משהו לעיניין .. (היא לא מתייחסת לאף אחד בהפורומים שהיא מעלה בהם ..)
היא עושה זאת סתם והודעה כזאת נחשבת לפעולת טרור בעולם האינטרנט ..

לא הבנתי את הקשר

בשביל זה יש הנהלה אם השרשור שלה לא לרוח הפורום.
זה לא היה סתם התקפה. פתחו שם חזית ישראל-חיזבאללה ונאמרו שם דברים שאדם בר דעת לא משחק עם הדברים האלה.
זה ברור שזה מגיע ממקום של חוסר ידיעה ובגלל התוקפנות שלכם והטענות שלכם הלגיטימיים אתם לא באמת פותחים את הקלפים על השולחן הנכון אז לעולם לא תדעו מה התשובה הנכונה לכל הדברים האלה.
אני מקבל את אותם אנשים שלא רוצים לדעת, אבל אני לא מקבל את אלה שלא רוצים לדעת ותוקפים...

להנהלה אין את היכולת לעצור את זה מה גם שלא ממש בא להם כי אחרת ספאמרים וטרולים לא היו קיימים ..
אותה גברת כדוריתבור כנראה בסה"כ עושה קופי-פייסט לשטויות שראתה באיזה מקום ושמישהו שיכנע אותה שזה שווה להפצ(צ)ה
ברבים ..
במשך קרוב ל12 שנים שאני כותב בתפוז ראיתי כ"כ הרבה טרולים כמוה באים והולכים שהיא לא מדגדגת לי , להפך לפעמים מצ'עמם ומחפשים איזה טרול שכמוה להתעלק עליו ואלו השירשורים הכי הזויים שיש

למעלה