"תיקון" מצב אחרי הדברה בייתית

נטעליג

New member
"תיקון" מצב אחרי הדברה בייתית

אני מבינה שיש פה מדבירים מקצועים?
האם אי פעם קראו לכם לתקן מצב של הדברה בחמרים\אמצעים ביתיים שלא עבדה והאם זה מצב מקובל?
לצערי בן הזוג לקח את המצב לידיו לפני שבכלל התברר מה הגורם ואם מדובר במזיק (תגובה אלרגית חריפה בעור, לפי הרופא אלו לא סימני עקיצה\נשיכה ואני לא סובלת במיוחד תוך שימוש באנטיהיסטמינים) וללא בירור עם בעחל בית והשתמש ב"פצצת עשן" בייתית.
בעל הבית רוצה הדברה מקצועית,כמובן. האם ניתן לרסס, או כל שיטה יעילה שמשתמשים בה, אחרי שימוש בפצת עשן ואם כן, כמה זמן נצטרך לחכות?

תודה

נטעליג

New member
הגורם ה"חשוד" היא חיפושית מאורכת שחורה,מבריקה

אולי סוג של מרבה רגליים. אנסה לצלם..

אבחון

הי נטעליג, נתחיל מכך ששימוש באבוקת עשן ( זה המינוח הנכון ) אסור בבתי מגורים, למעט מקרים ספציפיים כגון עליית גג, וכמובן רק על ידי מדביר מורשה ובעל היתר הדברה.וכל מי שפועל בניגוד להוראות עובר בעצם על החוק.
חייבים לזכור שחומרי הדברה יכולים להיות מסוכנים מאוד לבריאות , כאשר משתמשים בהם שלא בהתאם להוראות.
לפני שבוחרים שיטת הדברה , ריסוס או כל דבר אחר, חובה לאבחן את המזיק ולפעול לפי האבחון.
מדביר מקצועי אמור לדעת לאבחן את המזיק ולדעת האם המזיק חי בסביבה חמה? לחה? רטובה ? יבשה?
בלי האבחון לא ניתן להתחיל ולפעול כנגד מזיקים, כי הרי לא נפעל בכלים שמיועדים למזיק שאוהב לחות,כלפי מזיק שאוהב תנאי יובש , וכו'

אז כשלב ראשון כדאי שתספרי כאן על המזיק , איך הוא נראה? באיזה אזור בבית את רואה אותו? בקיצור תני פירוט עד כמה שאפשר ,ואם אפשר להעלות תמונות של החרק , כמובן שזה רק יעזור לאבחון.

או שאולי כמו שרמזת, מדובר בכלל באלרגיה למזון שאכלת , או שנחשפת לחומרים אחרים שגרמו לגירוי בעור.

נטעליג

New member
החשודה: חיפושית שחורה מבריקה, כמו כתם דיו

חיה בחדר האמבטיה,ראיתי אותן בעיקר בשטיח מחוץ למקלחון אבל גם מאחורי האסלה. יוצאת בלילה וכנראה נדבקה לגרביים ועברה לחדרים אחרים.

כל הבניין סובל מבעיות איוורור ובלילה, בחורף כהחימום פועל בבתים החלונות מתכסים באדים.

העקיצות-סימנים: קטנים ומגרדים מאד. כאשר אני לובשת מעיל חם או ז'קט כבד למשך זמן מה הקוו שבין הקפוצון לצוואר מתכסה בנק' לבנות (ביצים? זחלים?).
לפעמים אני מרגישה באיזור הצוואר כאילו שמשהו מטייל שם.
השצתגעתי לגמרי?
הרופא שולל אפשרות של כינים אך נשלחתי לכבס הכל בהרתחה וקיבלתי המלצה לתכשיר נגד כינים (מצחין וכולל חומר הדברה כימי).

למעלה