תיקון ניתוח במסגרת צבאית

עמילני

New member
תיקון ניתוח במסגרת צבאית../images/Emo53.gif

שלום לכל ידידיי,האנשים שעברו ומבינים אותי אני עברתי את הניתוח לפני כשנתיים הורדתי 90ק"ג בשנה על מנת להתגייס לצה"ל.משקלי ההתחלתי היה כ180 ק"ג. אני התגייסתי לצה"ל לפני כ10 חודשים ומאז החלה בעצם הבעיה.... עקב היותי מנותח,לא היה באפשרותי לאכול את האוכל שסיפקה לי המערכת הצבאית.לצערי,הייתי צריך לשמור על כוחותיי ואכלתי את האוכל שיתאפשר לי...עקב חשיפתי לאוכל החלה לפעול במיידיות תופעת הלוואי העיקרית של הניתוח,הקאות... תדירות ההקאות הייתה גבוהה על מאוד בקצב של מינימום 9 פעמים ליום!!! לאחרונה שמתי לב כי כמות ההקאות פחתה והתאבון גדל... עברתי בדיקת באריום ולצערי הבדיקה הוכיחה כי אני זקוק לתיקון. מכאן אני מבקש את עזרתכם בעצות להמשך התהליך הרפואי שלי אם השמת דגש על היותי חייל בשירות סדיר בצה"ל.. מקווה לשמוע מכם בקרוב עמי

רוייקו

New member
שלום לך, עמילני וברוך הבא לפורום

סח תן על הירידה המוצלחת במישקל. הלוואי על כל אחד כזו הצלחה. אז ככה: לפי מה שהבנתי, מדובר בניתוח SRVG - הניתוח הפתוח עם הסיכות והטבעת הקבועה, אחרת, אם היה מדובר, למשל, בניתוח הלפרוסקופי לקשירת הקיבה, סביר להניח שהיה אפשר לפתוח או לסגור לך. הקאות מרובות מאפיינות ניתוח מגביל במיוחד. חבל שנתת לעצמך להקיא כל כך הרבה פעמים משום שלא רק שחיבלת בניתוח שלך והרסת אותו אלא שגם חיבלת בוושט, בקיבה וגם בשיניים שלך. הקאות מרובות יכולות אפילו לגרום לקרע בוושט - מה שמצריך ניתוח דחוף. לא שמעתי על ניתוחים במיסגרת הצבא לחיילים סדירים, כך שניראה כי התכנית שלך לתיקון יצטרך להדחות לסוף השירות הצבאי. אני מציע לך להצטרף כבר על היום הראשון לקופת חולים הניבחרת שלך ולעשות מייד גם ביטוח משלים, כך שתוכל להשתמש בפרבילגיה הזו בהקדם. אתה יכול לפנות לרופאים בצבא (לרופא כירורג, למשל) ולנסות את מזלך בעודך בשירות הצבאי, אבל זה בגדר נסיון בלבד ואל תבנה על זה. ישנם כמה אפשרויות לתיקון הניתוח: ראשית, לא ממש כדאי לתקן את הניתוח באותו סוג ניתוח (כלומר, תיקון שורת הסיכות על ידי השלמת קו הסיכות או על ידי החלפת הטבעת, במידה והתפקשש בה משהו) האופציה הנפוצה בארץ היא להכניס טבעת מתכווננת ולכרוך מעל קו הסיכות הישן, בעוד הטבעת הישנה מוצאת, בדר"כ. אופציה שלישית תלויה צורת האכילה שלך או יותר נכון בסוג המזון שאתה אוכל ובמישקל שאתה נימצא בו היום. כמה מישקל עודף יש לך עוד להוריד ?

עמילני

New member
רויקו שלום ותודה על תשובתך

ובכן לצערי לאחרונה עליתי במעט במשקל וכיום אני שוקל כ 102 ק"ג אני צריך להוריד עוד כ22 ק"ג על מנת להגיע למשקל האופטימלי והנכון,לי.. תרשה לי להכתיב לך את ממצאי הבדיקבה אולי אתה תוכל להבין יותר טוב ממני מה הם בדיוק אומרים שם(אני מדבר על בדיקת הבאריום). דרך אגב גאסטרואנטרולוג שהופניתי אליו בצבא הפנה אותי לד"ר סובחי באיכילוב להמשך טיפול לפי דעתך זה מעיד על סיכוי גדול יותר לעשיית הניתוח במסגרת הצבאית? תוצאות הבדיקה:בדיקת ושט קיבה ותריסריון מצב לאחר גסטרופלסיטאה עם הרחבה של הושט הדיקטלית(או משהו בסגנון)והשהיה קצרה של חומר הניגוד בפותדיה.מעבר מהיר יחסית של החומר מהקיבה לתריסריון כעבור 50 דקות רוב החומר מיתרכז באילאיס הסופי ובקולון העולה. הייתי מעוניין לקבל את דעתך למסקנה זו ומה זה אומר במילים פשוטות ואם באמת נגרם לי נזק לושט האם הם היו יודעים אותו בבדיקה זו? תודה רבה! עמי אילן

SARA120

New member
לעמי החייל טפיחה על השכם!../images/Emo9.gif

יכולת בקלות לחסוך את השרות הצבאי בגלל מימדי גופך ואתה החלטת להתגייס והורדת לשם כך עשרות קילוגרמים והסכמת לעבור ניתוח כל כך קשה... אני מצדיעה לך!!הלואי וכל הנערים בגילך היו כל כך ציוניים (ללא מרכאות). אני מאחלת לך בריאות שלמה והמשך שירות מוצלח!

רוייקו

New member
לפי מה שנכתב לך שם

אין משהו שמעיד על פרידה של הסיכות או בעיה בטבעת. לפי מה שהבנתי: מצב לאחר גסטרופלסטיה= לאחר SRVG (שם הניתוח שבוצע לך) הרחבה של הושט=התרחבות של הושט הקרובה לקיבה, ממש מעל הניתוח (בסנטימטרים או מילימטרים ממש). כל השאר מתאר מצב רגיל לגמרי. למרות זאת, חשוב שתדע שדעתי לא מקצועית וכדאי שרופא יגיד לך את ההשלכות של תוצאות הבדיקה. מה אמרו לך מלבד זה ? לפי מה הבנת שהניתוח שלך לא תקין ? יכול להיות שאם נשלחת לבדיקה אצל דר´ סובחי, הסיכוי שהמשך הטיפול יהיה שם יתכן. יש עוד בדיקה מלבד זה ?

עמילני

New member
רויקו בהמשך לחוות דעתך..

בעצם הצעד הבא שלי הוא קביעת תור אצל ד"ר סובחי ונכון לעתה אין עוד בדיקות באופק ואיך הבנתי שהניתוח שלי לא תקין? הכמויות שהתחלתי לאכול,התאבון הבריא מתקופת הימים השמנים,אני צריך באמת להמשיך לנמק את תיאבוני הנוכחי לאוכל? אני חושב שאתה יכול להבין כי ממש מפחיד אותי לראות את יכולות האכילה הנוכחיות שלי וזה מה שגרם לי לחשוב כי הניתוח שלי נהרס.. תודה על העזרה דרך אגב ותסלח לי אני פשוט מפחד להשמחן שוב ולצערי אני לא איש של דיאטות עמי

רוייקו

New member
דעתי לא מקצועית - בהחלט לא חוו"ד

תזכור את זה... חשוב שתעשה בדיקה בבית חולים בו מבצעים את הניתוח ויודעים לקרוא את התשובות. לא תמיד הצילומים שביצעו לך במכון הרנטגן על ידי הרנטגנולוגים מספיק טובים כדי לראות בעיות בקו הסיכות או הטבעת ולכן חשוב שאת הבדיקה ינחה מנתח מיומן. כדאי שדר´ סובחי יראה גם את הצילומים, הבא לו אותם שיבחן אותם. ויש לי שאלה: אתה טוען שהניתוח התפקשש לך משום שאתה חש שאתה מסוגל לאכול וקודם לכן לא יכולת לאכול והיית מקיא ("לפחות 9 פעמים ביום").. אתה יכול לתת לי דוגמא לארוחת צהריים או ארוחה מלאה ועוד חשוב לי לדעת כמה זמן לוקח לך לאכול את הארוחה הזו.

עמילני

New member
תשובה לשאלתך רוייקו

ובכן אני אוכל די מהר עקב מגבלות של זמן בצבא ועיקר הבעיה שלי מתבטאת בחשיפה לאוכל אם קליפות,אורז,וכל שאר מיני מאכלים.

רוייקו

New member
לא כל כך ענית לי על השאלה ...

אני אשאל יותר ספציפית: אתה אוכל לחם ואם כן כמה בבת אחת, בארוחה אחת ? אתה מצליח לאכול בשר, עוף אורז, פסטה וכדו´ ? מה הכמות שאתה מסוגל בארוחה אחת ? כמה זמן לוקח לך לאכול ארוחה כזו ?

למעלה