תיקון פזילה

Dexter5

New member
תיקון פזילה

שלום רב,

אני בן 18 ואני בעל פזילה מלידה (הועבר בתורשה). עברתי ניתוח בגיל צעיר שתיקן מעט את הפזילה, וכעת המצב הוא שכאשר אני מסתכל באמצעות עין ימין, יש לי פזילה בעין שמאל וכאשר אני מסתכל באמצעות עין שמאל, יש פזילה בעין ימין. אני מניח שחשוב לציין שאני מעדיף את עין ימין ולכן בעין שמאל אני רואה פחות טוב. אני מרכיב משקפיים ויש לי מספר גבוה (+6 בערך, בשתי העיניים) וכן צילינדר. הפזילה שלי היא כלפי חוץ (לכיוון האוזן).

רציתי לדעת האם יש סיכוי שניתן יהיה לתקן את הפזילה בדרך כלשהי? הפזילה מאוד מפריעה לי בחיי היום יום.

האם תיקון הפזילה יגרום לכך שאראה בשתי העיניים תמונה אחת רציפה ולא שתי תמונות?

תודה מראש

Dexter5

New member
יש לציין שפזילה בעין שמאל

כאשר אני משתמש בעין ימין חריפה יותר מההפך. אני מניח שהשרירים בעין ימין חזקים יותר.

תיקון פזילה

בודאי שיש פתרונות לפזילה החל מתרגילים, פריזמות וכלה בניתוח. עליך להיבדק על ידי רופא עיניים מומחה לפזילה. אם אתה סובל גם מכפל ראיה הטיפול יכול גם לעזור בתחום זה.

Dexter5

New member
תודה. האם ידוע לך טווח המחירים המקובל

לניתוח שמתקן פזילה? אני מתייחס לניתוח שבו מזיזים את השריר ואז ניתן לתקן ביום שלמחרת.

תודה מראש

תודה. האם ידוע לך טווח המחירים המקובל

ניתוח שבו מתקנים למחרת או לאחר כמה שעות נקרא adjustable sutures - אני לא יכול להגיד לך האם מבצעים זאת במערכת הרפואה הציבורית, אך בפרטית בודאי. לגבי מחיר - כל מנתח לוקח שונה. זה נכון לכל סוגי הניתוחים.
בברכה,

שלום רב, בהמשך לשאלה

לי יש כפל ראיה (רופאת עיניים אמרה לי פעם שיש לי פזילה קלה מאוד מאוד שקשה לזהות) ואני רואה דברים קרובים יחסית פעמיים (שאחד מהם שקוף למחצה),
האם יש צורך בטיפול כלשהו במידה וזה לא מפריע לי?
האם זה יכול להחמיר?

בברכה.

שלום רב, בהמשך לשאלה

כדאי להתייעץ בפורום פזילה הסמוך אך בהנחה שלא מדובר על ילד, אם זה לא מפריע יתכן ולא צריך לטפל.
זה יכול להחמיר.
בברכה,

למעלה