תיקונים באתר האוסטרלי

תיקונים באתר האוסטרלי

למעונינים, ולקוראים באתר האוסטרלי. מצאתי כמה שגיאות וטעויות שלחתי מכתב אי מייל לעורך באוסטרליה. אני מעביר העתק ממנו לידיעת חברי בפורום, אשר נושא זה מענין אותם. שגיאות באתר האוסטרלי ריקודים שאינם שלי ======================= קורא הזמר - ? הקנדי - מריקודי עמים קריר ילדתי - ? שב אל אדמתי - גבי מוטי שאני במחול - משה תלם נעלה נעלה - ש. גוב ארי מחרוזת למבדה - ? ראש העין - שלמה בכר, דני דסה רונו שמים - יענקלה לוי מנהריה אהבת שלמה - צבי פרידהבר ז"ל גן השיקמים - מרקו בן שמעון יש לנו תיש - עממי תיש - הכוונה ל - יש לנו תיש שמות משובשים ================= השם הנכון ------------- מחול האביב ולא דבקה האביב בחור בא לשכונה כתוב פעמיים אני ואת )צמרת היער( אשביעך )קריה יפהפיה( כתוב פעמיים התישמע קולי - זוגות מילים - רחל לחן- מוסטקי זמר נוגה - מעגל מילים - רחל "התשמע קולי" לחן - שמוליק קראוס החתונה (לי לך) כתוב פעמיים ברחה לקיבוץ לא - ברחה מבית אביה בין פרת וחידקל כמו פרת וחידקל unehar hid מה זה ? לא היה לי ריקוד כזה מחול הלהט לא דבקה להט שלי ריקוד שורות משנת 1968 ערב רד על כפר לא נכון השם erev bakfar

עממי

New member
ליענקלה לוי, לאבי שף ולמירי היקרים

ליענקלה, "קריר ילדתי" הוא ריקוד זוגות של יענקלה לוי מ-פ"ת. (עבר השתלמות) לאבי שף, ו"זוהי רק ההתחלה" (דרך אגב, ריקוד מקסים של אמנון שאולי) למירי היקרה, בקשר לאתגר שהצבת בפורום, רשימה זו היא רק הניצנים הראשונים בטעויות האתר האוסטרלי, בילויי נעים באשר אתם.

shaffavi

New member
הכלבים נובחים והשיירה עוברת.

דרך אגב, "השיירה" - ריקוד מעגל יפה של רוני סימן טוב.

shaffavi

New member
כל הכבוד +...

ליענקלה לוי שלום, אתה הראשון שאני רואה כאן אשר ניגש בצורה עניינית, מוצא מה שנראה לך כשגיאות, ושולח להם אימייל כך שיוכלו לתקן ולשפר. ועל סיגנון שונה זה, שמביא משב רוח מרענן לויכוח שהפך עכור, מגיע לך כל הכבוד. אפשר רק לקוות שגם חבריך יעשו כמוך (המלץ להם!), יבדקו את ריקודיהם וישלחו הערות ותיקונים. כולנו נצא נשכרים, כי בסיס נתונים זה מהווה מקור מידע ראשון במעלה לרוקדים מכל רחבי העולם. ולהזכיר לכולם - בסיס נתונים אחר על ריקודי עם ישראלים, ברמה כמו האוסטרלי, פשוט אין (באינטרנט לפחות). אם תוכל לפרסם כאן בפורום את תגובתם לכשתגיע, נראה לי שזה יעניין רבים, כולל אותי. תודה. ועכשיו, אם יורשה לי, מספר תוספות: מה שעשית כמובן יבורך וכבר כתבתי. אבל, ובהקשר של הויכוחים שהיו כאן, רציתי לחזור ולהעיר שמה שחשוב לי בעיקר, כמשתמש בבסיס נתונים מעולה זה, הוא האם אני יכול להגיע, תוך שימוש בו, לתשובה הנכונה. כלומר, נכון שחיפוש ריקוד מסוים, באתר האוסטרלי, יעלה אולי גם כרטיסי נתונים כפולים\עודפים, שאינם נכונים - תופעה שרצוי לצמצם למינימום וכל מי שתורם לכך יבורך. אבל, אם החיפוש מעלה גם את כרטיס הנתונים הנכון, ואם ההבדל בין הכרטיס הנכון ללא נכונים, בולט לעין, אז מבחינתי מצאתי את מה שחיפשתי! ואני לא מכיר שום אתר אינטרנט אחר שיכולתי להיעזר בו ולקבל תוצאה טובה יותר או תוצאה בכלל. דוגמאות רבות שהצגת תחת הכותרת: "ריקודים שאינם שלי", הן למעשה תופעה של כרטיסי נתונים כפולים. בכל אחד ממיקרים אלו הכרטיס עם הנתונים הנכונים קיים גם הוא. אם תעשה חיפוש לפי שם הריקוד עצמו, תקבל מספר שורות תוצאה, ואם תלחץ בכל שורה כזו, על שם השיר (תנסה,) יפתח כרטיס נתונים מפורט המתייחס לאותה שורה. עבור על כרטיסי נתונים האלו ותראה שאתה מזהה את הנכון בלי שום בעיות. מספר דוגמאות: 1 - שב אל אדמתי. חיפוש מעלה 3 שורות תוצאה: גבי מוטי, מוטי שדה, ומוטי אלפסי. לחיצה על שם השיר בשורה של גבי מוטי פותחת כרטיס נתונים מלא במקורות וידיאו ואודיו ובנוסף מצוין שם שהריקוד נלמד בזמנו במלבורן. לחיצה על שם השיר בשתי השורות האחרות פותחת כרטיסי נתונים כמעט ריקים - אין מקורות וידיאו ו´ריקודם´ זה מעולם לא נלמד במלבורן. מבחינתי המסקנה ברורה - הריקוד הוא של גבי מוטי. 2 - שאני במחול. חיפוש לפי "Sa´eni" מעלה 3 שורות תוצאה. המשך כמו במקרה הקודם והמסקנה הברורה - משה תלם. 3 - נעלה נעלה . ממש בדיוק אותו כנ"ל עם המסקנה הברורה: שמוליק גוב ארי. (כרטים הנתונים של גוב-ארי לריקוד זה, מלא וגדוש. שלך - ריק). 4 - ראש העין - אותו דבר. בדיוק כמו הקודמים. 5 - גן השיקמים - אותו דבר. בדיוק כמו הקודמים. המקרים בהם מדובר באדם בעל שם זהה לשלך - לא נראה לי שזה מתפקידו או יכולתו של האתר האוסטרלי להפריד בניכם. הם מציינים במקרה אחד לפחות שלקחו את הנתון מבסיס הנתונים הרישמי של האירגון. לא יכולתי לבדוק זאת כי בסיס הנתונים של האירגון לא עובד כבר ימים רבים. לגבי שמות משובשים - קטונתי מלהעיר. סומך עליך. רק אומר שהתבלבלתי לגמרי ממה שקרה לשירה המקסים של רחל - זמר נוגה. אז הריקוד מעגל שאנו רוקדים נקרא זמר נוגה או התשמע קולי? ולמה נוצרו שני ריקודים לשיר אחד מקסים של רחל? אה, וגם unehar hid זה בעצם: "בין נהר פרת ונהר חידקל" אשר מיוחס למשה אסקיו מ-1969 (תעשה חיפוש לפי "unehar hid"). ישנם אגב, סימנים מזהים נוספים שניתן להיעזר בהם. כמו: הערה בשורת ה-Comment שמלמדת מה הם חושבים על אמינות אותו כרטיס. ועוד סימנים. הארכתי כבר מספיק ולא אוסיף כעת. זהו. ואם תגיד שבכלל לא ביקשת ממני הסברים - אסכים איתך. רק אומר שההסברים מכוונים לויכוח שהיה פה לא מזמן, בו אנשים, ובמיוחד ´עממי´ השמיצו, את האתר כאתר שלא ניתן לסמוך עליו. רציתי להראות (להם), שאם מפעילים קצת את התאים האפורים, ניתן לברור את המוץ מין התבן ולהפיק מהאתר תועלת וידע מהמעלה הראשונה. מחכה בענין לתגובת האוסטרלים. ושוב - כל הכבוד על היוזמה המבורכת. בברכה, אבי

הערה קטנה באשר לשירה של רחל

למילים "זמר נוגה" יש שתי מנגינות (שני שירים) האחד "זמר נוגה" ללחן של שמוליק קראוס והריקוד ריקוד מעגל (שלצערי מתחילים לרקוד אותו במקום לא נכון מבחינה מוסיקאלית) והלחן השני של יוסף מוסטקי והשיר נקרא "התשמע קולי" ריקוד זוגות שלא נרקד למיטב ידיעתי.

ל- shaffavi

עם כל הכבוד לך ישנם יוצרים נוספים שכבר פנו ישירות (ולא דרך הפורום) וביקשו לעדכן את האתר האוסטלי, (אני מניח שאתה יודע מי הם וזאת מתוך קרבה לאתר) ובלי שום קשר - צודקים כל מי שאומרים שישנם טעויות באתר ולראיה מה שיענקלה לוי כתב, אני רואה שלקחת את הערותיהם בצורה קשה ללא הצדקה, ועל זה אומרים - מי שלא עושה לא טועה. בניגוד למה שכתבת, האתר האוסטרלי הוא יפה ומכיל חומר רב ועל כך יבורכו בעלי האתר. ועוד הערה אליך כחבר, לא הייתי מדבר על תאים אפורים כי אף אחד לא בודק את התאים שלך או של כל אחד אחר בפורום, כך שלדעתי זה לא במקום. שבת שלום

נראה ל שלא קראת היטב

את רוח הדברים של אבי שכתב בנימה חיובית ביותר ואתה, כך נראה לי, עונה לו "לא כל כך מתאים".

shaffavi

New member
כל הכבוד גם להם, והבהרה

אבל קודם כל - התנצלות. לא התכוונתי לפגוע על ידי שימוש במינוח "תאים אפורים" ומתנצל בפני כל מי שחש נפגע. מחליף אותו במונח "שיקול דעת". התכוונתי להדגיש שיש הבדל בין מקרה של טעות שאין לה תקנה, לבין מקרה של טעות אשר בו אני יכול, על ידי הפעלת שיקול דעת, לברור את הטפל מהעיקר ולהגיע לתשובה הנכונה, שגם היא מופיעה באתר. לגבי אחרים שפנו ישירות לאוסטרלים - כל הכבוד גם להם. כן ירבו. לדעתי יש לנסות ולהגיע לכולם (ירון - זה בידך), ולבקשם שיבדקו את ריקודיהם וישלחו הערות למנהלי האתר. כולנו נצא נשכרים. אם הם גם יכנסו לפורום ויכתבו על כך אז בכלל טוב, יכול להיות מעניין מאוד, אבל בטח לא חובה. העיקר - שיעדכנו את האוסטרלים. באחת מהודעותי בעבר ציינתי גם שיש בפורום כאן אנשים בעלי ידע רב שיוכלו לעזור להם רבות. אנני זוכר איזה שמות ציינתי אבל בהחלט התכוונתי גם אליך. הבהרה: אין לי שום ´מידע פנימי´ ואינני מכיר אף אחד מהאתר האוסטרלי. אני גם לא גר שם (אני בארה"ב). אני בהחלט מעריך וגם מעריץ אותם על האתר היפיפה שבנו. לדעתי הם מראים דרך. אשמח, כמו וודאי רבים אחרים, כאשר יהיה אתר ישראלי דומה או אף יותר טוב. אבל כל עוד אין, אז לדעתי ראוי לעזור להם, כולנו נרוויח מכך. אתה כותב לי: "בניגוד למה שכתבת, האתר האוסטרלי הוא יפה ומכיל חומר רב ועל כך יבורכו בעלי האתר". נראה לי שלא ראית שירשורים קודמים בנושא. להבהרה: אני מזדהה לחלוטין עם דעתך זו על האתר האוסטרלי. שבת שלום לכולם, אבי

לא הבנתי מה בידי?

בכל מקרה הם קיבלו ממני את כל הסיוע כאשר ביקשו. לפני הקמת האתר העברתי להם את שמות כל מחברי הריקודים עם כתובותיהם ומספרי הטלפון כדי שישאבו" מהם את המידע הרלוונטי. לא ידוע לי עד כמה הם זכו לשיתוף פעולה. אני יכול להעיד על עצמי שגם אני עשיתי זאת בעבר (ביקשתי את שנות החיבור של כל הריקודים מכל אחד ואחד) רק מעטים בכלל התייחסו לבקשתי... נראה לי שדווקא עם האוסטרלים יותר שיתפו פעולה (אולי כי יש בכך סיכוי להיות מוזמנים לשם?). אשר לאתר ישראלי, אין לי ספק שעלי לעשות זאת וזה אכן בתכנית אך מה לעשות ואין מספיק זמן להכל.

אבי - אני מבקש את עזרתך

תודה על מכתבך. ג´ק מאוסטרליה , לא יכול לקרוא עברית. שלחתי אליך העתק מהמכתב ששלחתי אליו.. אנא, האם אתה מוכן לתרגם לו את מה שכתבתי. אני אנסה לשעכנע חברים - כוריאוגרפים לקרוא ולתקן (אם צריך). -אני מצאתי ענן רב באתר. שלחתי אליהם את רשימת ריקודי, כפי שפורסמו באנגלית, עם שנת היצירה. תודה על עזרתך , ועל היזמה להביא את האתר לידיעת הרוקדים והמדריכים. הוא מאורגן להפליא. יענקלה

shaffavi

New member
לא קיבלתי - תשלח לפי...

שלום יענקלה לוי, אשמח לתרגם, אך לא קיבלתי מכתב או מסר ממך עד לרגע זה. תוכל לשלוח לי אימייל לכתובת: [email protected] , או מסר אישי דרך תפוז. (ג´ק סטיל, דוקטור בתקשורת מחשבים, נולד בפולניה ועבר משם לאוסטרליה. התחיל לרקוד לפני 8 שנים בלבד ולצורך הלימוד חשב שיועיל לו לאסוף נתונים על הריקודים השונים...) נהנתי לקרוא על החוויות מאילת ועל המסיבה היפה שעשו לך. הרבה מזל טוב ושנים ארוכות ופוריות. לירון - היה מעניין לקרוא את מה שעשית בנושא, לא ידעתי על כך כמובן. יחד עם זאת, שים לב שגם יענקלה לוי וגם יום טוב אוחיון (נראה לי,) בדקו רק לאחרונה, ובעיקבות איזכורים בפורום. זה 2 מתוך 2. אז אולי שווה להמשיך לאזכר בדרכים שונות. למשל - כתבה ברוקדים על דרך הווצרות האתר\בסיס הנתונים, ג´ק סטיל וכל השאר (אם כבר הייתה כתבה כזו אז עימך הסליחה...) בברכה לכולם, ושנה הבאה גם אני רוצה אילת!!! אבי

לצערי אין לי פרור של זמן

לבדוק את הנתונים באתר האוסטרלי. אני מנסה לפנות זמן על מנת להוסיף אפשרויות רבות באתר שלי. לאחר שאבנה את האפליקציות אצטרך להזין נתונים וזו גם עבודה רבה. האם אתה מנוי על רוקדים?

למעלה