תיקונים במושכר

aviwalla20

New member
תיקונים במושכר

שלום ,אני משכיר דירה,מותר לי לכתוב בחוזה שכל התיקונים/ תיקון מסויים בלבד יחולו על השוכר ? נניח תמורת הפחתת דמי השכירות,

קלייטון.ש

Well-known member
לדעתי בעיקרון כן, אבל יש הסתייגות וצריך להיזהר

חוק השכירות והשאילה קובע:
חובת תיקון המושכר (תיקון מס' 1) תשע"ז-2017
7. (א) המשכיר חייב, תוך זמן סביר לאחר שקיבל דרישה לכך מאת השוכר, לתקן במושכר, או בנכס שלו המשמש את המושכר, כל דבר הגורם הפרעה של ממש לשימוש הרגיל במושכר או לשימוש בו על פי המוסכם בינו ובין השוכר (להלן – פגם), בין שהפגם היה בזמן מסירת המושכר לשוכר ובין שהתהווה לאחר מכן, זולת פגם שהשוכר אחראי לו לפי חוק השומרים, תשכ"ז-1967, או שתיקונו, לפי ההסכם או לפי המקובל בנסיבות, אינו חל על המשכיר.

הסעיף מאפשר לקבוע בהסכם כי תיקון פגם אינו חל על המשכיר. אני מבין מהנוסח שיש לפרט בהסכם באיזה פגם בדיוק מדובר. אז לרשום "כל התיקונים" לדעתי ינגוד את החוק, אבל לרשום "דוד מים חמים" או "מזגן" וכולי, מתאים לחוק.

אבל צריך להסתכל גם על הסעיף הבא
תניית פטור מאחריות לאי-התאמה או פגם (תיקון מס' 1) תשע"ז-2017
8. תניה בחוזה שכירות הפוטרת את המשכיר מאחריות לאי-התאמה או פגם, או המגבילה את אחריותו כאמור, בטלה, אם המשכיר ידע או היה עליו לדעת על אי-ההתאמה או הפגם בעת כריתת החוזה או במועד מסירת המושכר ולא הודיע עליה לשוכר.

כלומר אם המשכיר ידע מראש שהדוד לא תקין, ולא הודיע על כך לשוכר, והוסיף סעיף שהוא פטור מהתיקון, הסעיף לא תקף.
אם ידע והודיע לשוכר והשוכר אמר שהוא יתקן על חשבונו, בידיעה מראש, אז כנראה זה בסדר.

aviwalla20

New member
תיקונים במושכר

תודה רבה על התשובה המפורטת והמשכילה ,לא תמיד נתקלים בתשובה כה יפה וממצה ,מועדים לשמחה

למעלה