תיקצוב כיתות PDD

נ ג ה 33

New member
תיקצוב כיתות PDD

שלום לדיאנה ולחברי הפורום היקרים/ות, עיסוקי היום יום מונעים ממני בזמן האחרון להשתתף, אפילו "להציץ" בדפי הפורום מדי יום, ובכל זאת מדי יומיים-שלושה אני מצליחה להתעדכן ולהתרגש כל פעם מחדש מגילויי האהדה, האחווה, הסימפטיה והאמפטיה שמופגנים כאן בין החברים בכמויות גדולות בהרבה מ-11 ס"מ שנוספו לכנרת בימים האחרונים.. אני רוצה להפנות שאלה שמטרידה אותי לדיאנה ולהורים לילדים שלומדים בכיתות PDD. מאין מגיע התקציב לכיתות הללו? ממשרד החינוך? מהרשות המקומית? מלשכת הרווחה/ביטוח לאומי? האם יש אחידות בתקציב הנ"ל לכל הכיתות בארץ? האם לכיתה חדשה שנפתחת מגיע יותר מאשר לכיתה "וותיקה"? האם לנו, כהורים יכולה להיות גישה לפרטי התקציב, או במילים אחרות, האם יש לנו אפשרות לדעת איך מחולקת העוגה? כמה כסף הולך לטובת מטרה X, כמה למטרה Y ומה עושים כשנגמר התקציב לפני סוף השנה?

Diana M

New member
תיקצוב כתות pdd

שלום נגה יקרה השתתפותך הפעילה אכן חסרה ואני מאוד מקווה כי תצליחי למצוא פנאי לכך בהקדם. ולשאלתך, תקציב הוא מונח כללי ונתון לפרשנויות שונות. באופן עקרוני בלשון משרד החינוך תקציב=שעות ותקנים. כתות מתוקננות על פי קוד החריגות של הכתה וזה נקבע על פי סוג החריגות של מרבית הלומדים בכתה. (כנ"ל לגבי גנים) בדרך כלל כתות pdd נכנסות תחת קוד החריגות של כתות אוטיסטים קוד 21 וכל הכתות הנ"ל זכאיות לאותם תקנים. יחד עם זאת יתכן מצב בו הכתה לא מוגדרת בקוד 21 אלא בקוד כתה מקדמת למשל, ואז למרות שישנם שם ילדים עם pdd התיקצוב יהיה שונה. לגבי סייעות בכתה, גם כן יכולים להיות הבדלים, למרות שפורמלית לכאורה כל כתה כזו זכאית למספר שעות סייעת זהה, בפועל מפקח יכול להקצות על הקיים שעות נוספות של סייעת צמודה לילד מסויים בהתאם לצרכים וכך הכתה מתוגברת בעוד סייעת. ניתן להוסיף גם סייעות תגבור, שוב על פי הצרכים. בקיצור התקנים הבסיסיים זהים לכל הכתות עם קוד חריגות זהה. אך על התקנים הבסיסיים "מתלבשים" משאבים נוספים כגון שעות טיפול ושעות סייעות ואלה עשויים להשתנות על פי הצרכים ושיקול דעת הפיקוח. משתנה מהותי נוסף במשוואה הן הרשויות המקומיות. ישנן רשויות מקומיות אשר משקיעות משאבים רבים מאוד בחינוך ועל כן מתקצבות בתחומים שונים כתות כאלה כולל תיגבור כח אדם וישנן רשויות אשר אינן מוסיפות דבר על מה שניתן באמצעות משרד החינוך. ולסיכום, תקציב כספי לפעילויות וציוד. האגף לחינוך מיוחד מתקצב כתות אלה באמצעות הפיקוח. התקציב נועד לרכישת ציוד פדגוגי וטיפולי. להורים בדרך כלל אין שיקול דעת בנושא למרות שאני מניחה כי בכתות בהן העבודה נעשית בשיתוף פעולה פורה עם ההורים קיים שיתוף גם בנושא זה. אם תפרטי יותר למה בדיוק את מתכוונת אנסה להשיב באופן ממוקד יותר. שנה טובה ומוצלחת דיאנה

נ ג ה 33

New member
דיאנה, יש לך מושג באילו סכומים

מדובר? כוונתי היא לסכום הבסיסי שמשרד החינוך מקציב לכיתה עם קוד 21 נניח. איזה אחוז מהתקציב מגיע לפעילויות ולציוד?

Diana M

New member
תקציב הצטיידות

אין סכום אחיד לרכישת ציוד. משרד החינוך מעביר למחוזות השונים תקציב הצטיידות, הפיקוח המחוזי מחלק תקציב זה על פי אזורי פיקוח וכל מפקח מחליט על פי שיקול דעתו (בשיתוף גורמים מסייעים בכמה תתוקצב כל מסגרת בהתאם לצרכים) לגבי פעילויות, לאיזו פעילות כוונתך?

למעלה