תיקשורת עם Repeater

תיקשורת עם Repeater

שלום
יש לי ראוטר של TPLINK דגם TL-WR1043ND. הראוטר הזה מחובר למחשב בסלון ומספק רשת קווית ובנוסף Wifi.
יש לי עוד ראוטר של DLINK מדגם DI-524 שפשוט מחובר לחשמל במיסדרון ומשמש כ Repeater אלחוטי.
כיצד אני יכול מהמחשב בסלון להיכנס לתפריט השליטה של ה DI-524 בזמן שהוא מתפקד כ Repeater אלחוטי (לא מחובר בכבל רשת למחשב) כדי להגדיר בו סינון על פי כתובת IP של מכשירים שמתחברים אליו ב WIFI?
תודה

eladts

New member
אתה לא צריך להגדיר כאלו דברים ברפיטר

אלא רק בנתב הראשי. בכל מקרה, הרפיטר אמור לקבל כתובת IP מהנתב הראשי דרכה תוכל לגשת לממשק שלו.

אבל

בראוטר הראשי אני לא רואה את כתובת ה IP של המכשיר שמתחבר לרפיטר.
&nbsp
כשמכשיר מתחבר לראוטר הראשי אני רואה את ה IP שלו בממשק של הראוטר אבל
&nbsp
כשמכשיר מתחבר לרפיטר לא רואים אותו בממשק של הראוטר הראשי. איך אני יכול לראות את התפריט של הרפיטר?

cheif

Member
מנהל
מה ש-ELADTS כתב לך מדוייק

את כל ההגדרות הללו אתה צריך לבצע בנתב "הראשי". אם אתה לא רואה את כתובות ה-IP של המכשירים המתחברים דרך הנתב שמשמש כ-AP, יתכן והם מוגדרים (ה-AP והנתב) בסגמנטים שונים וה-AP מחלק כתובות IP בעצמו. קרא את המדיך הזה - http://www.netcheif.com/Articles/RouterAsAP/RouterAsAP.htm

את המאמר הזה אני מכיר

לפיו הגדרתי את ש AP בעבר.
ביצעתי הכל שוב מההתחלה לפי מה שכתוב.
לא מצאתי ב AP היכן להקליד את כתובת ה-MAC של הנתב הקיים, אני לא מוצא תפריט של כתובות MAC של אלמנטי ה-WDS
למרות זאת הגלישה עובדת דרך ה AP.
הוא מוגדר כך שלא יחלק כתובות ב LAN. ב WIFI לא ברור לי כיצד להגדיר שלא יחלק כתובות (אולי לא צריך)
&nbsp
בכל מקרה עדיין אינני מצליח לגשת לתפריט של ה AP כשהוא לא מחובר בכבל
מה אפשר לעשות?

צילומי מסך

http://192.168.2.99/

זו הכתובת של ה AP אותה אני מקליד בדפדפן אך לא מצליח להיתחבר אל ה AP כשהוא ללא כבל

azaria

New member
מה הכתובת שלך כשאתה מנסה את זה?

תנסה קודם PING אל ה AP.
וגם, חפש בתפריטים שלו, אולי יש קינפוג לאפשר או למנוע גישת אדמין דרך אלחוט (אחלה אופציה לאבטחת הרשת)

התפריט ב DLINK

מצאתי כאן אופציה להגדיר כתובת IP של המחשב שישלוט ב DLINK
REMOTE MANAGEMENT
אבל לא ברור לי איזה IP לכתוב ואיזה PORT

azaria

New member
תבטל מהר. זה מאפשר שליטה מחוץ לרשת שלך. מהאינטרנט

כלומר גם ילד סקריפטים מכל חור בעולם.
&nbsp
אבל האם הבנתי נכון שיש לך שני סוגי כתובות ברשת הביתי שלך?
גם 192.168.1. וגם 192.168.2 ?
מדוע. איך הם מדברים זה עם זה?

eladts

New member
נראה לי שזו בדיוק הבעיה

הנתב והרפיטר לא על אותה תת רשת ולכן המחשבים, שמקבלים כתובות מהנתב, לא יכולים להגיע לרפיטר. כדי להגיע לרפיטר צריך לתת לאחד המחשבים באופן זמני כתובת סטטית בתת הרשת שלו.

מה הכוונה לא על אותה תת רשת?

מה לשנות כדי שהנתב והרפיטר יהיו על אותה תת רשת?
ראה תמונות מצורפות.

להבנתי ביצעתי את מה שאתה הצעת בתשובתך למעלה.

ניסיתי כל מיני כתובות IP לא רק 0.0.0.0 (שמאפשר לכל אחד להיתחבר) אבל זה לא עזר.
אני לא מצליח להיתחבר לתפריט של ה DLINK כשהוא מתקשר אלחוטית עם ה TPLINK...
&nbsp
לגבי מה ששאלת - אני לא מספיק מבין בזה
למה אתה אומר שיש לי גם 192.168.1. וגם 192.168.2 ?
ואם כן אז מה הבעיה עם זה?
אני השתדלתי לבצע את מה שרשום בלינק הזה: http://www.netcheif.com/Articles/RouterAsAP/RouterAsAP.htm
&nbsp

אני דאגתי שהנתב וה AP יהיו על אותו סט כתובות

כמו שכתוב במדריך. הכתובות מתחילות ב 192.168.2

להבנתי הכתובת של ה TPLINK היא 192.168.2.1 והוא מחלק כתובות (DHCP) מ - 192.168.2.100 עד 192.168.2.199

ה IP של ה DLINK הוא להבנתי 192.168.2.99
האם אני טועה?

חוץ מזה ב TPLINK לא ברור לי מה יש ב 192.168.1.11 ומה הכוונה Default Gateway: 192.168.1.1

rafid1

Active member
מנהל
שתי הערות/הארות

1. גישה לנתבים לצורך קינפוג בד"כ פשוט חסומה מכיוון הWIRELESS, ומאופשרת רק מכיוון הWIRED LAN. זה נעשה לצרכי אבטחה.

2. להשתמש בנתב עתיק (תקן G) כ AP כיום זה פשוט התעללות במשתמשים שבד"כ יש להם ציוד עם לפחות תקן N. מציע שתשקיע 100-80 ש"ח בנתב פשוט אבל שתומך בתקן N המהיר, או בנתב AC מאיביי...

בהצלחה!

למעלה