תיקשור או חלימה של מספרי הלוטו

MTFNK

New member
תיקשור או חלימה של מספרי הלוטו

בחיפוש קצר בפורום הגעתי לכמה פוסטים בנושא, ונאמר שם שזה לא טוב, לא מומלץ וצריך לעבוד בשביל הכסף ולא לזכות בו בצורה כזאת.
יש מקרים שזה כן בסדר?

קראתי איפשהו על סיפור של מישהו שהיה צריך כסף בשביל בית כנסת (או מוסד דת כלשהו) ולא היה לו איך להשיג את הכסף. הוא הלך לרב ושאל אם יוכל לזכות בלוטו. הרב נענה ולימד אותו איך לעשות את זה. האדם עשה את זה וזכה בלוטו וכך מימן את בית הכנסת.

שמעתי סיפור על מישהו שהיה חולם בלילה את התוצאות של המירוצי סוסים והוא זכה ככה כמה וכמה פעמים.

אם זה בא בחלום זה כן בסדר? זה אומר שזה מכוון מלמעלה? "רק תמלא כך וכך ותזכה" כאילו מגישים לך את זה על מגש של כסף

רותי 11

New member
כמובן שמדובר בסכומים הגדולים מאוד

לא מדובר בסכומים נורמאלים.
אם תשימי לב סטטיסטית כל אותם אלה שזכו
בסכומים הגדולים המצב שלהם נעשה גרוע
אפילו יותר ממה שהם היו לפני כן.
ואני אסביר כסף זה אנרגיה, וכל אנרגיה שמגיעה אלינו
אנחנו צריכים להיות מסוגלים להכיל אותה, וכאשר מגיעה
אנרגיה עצומה ולא משנה איזה סוג של אנרגיה קשה לנו
להכיל אותה ולכן עם הזמן היא נעלמת או גורמת נזקים
זה נכון גם לגבי האור, אפילו שהוא טוב אנחנולא יכולים
להכיל אותו בכמויות עצומות אלא בהדרגתיות.
כמו שאמרת מי שזכה - זכה בסכומים מאוד ספציפיים
הוא יכל לזכות בכמות שהוא יכול להכיל. אם לדוגמה
אדם עשיר ימלא טוטו והוא יזכה מבחינתו זה לא זעזוע
אנרגטי.
כל זה לא בגלל שצריכים לעבוד עבור הכסף אלא בגלל
יכולת ההכלה שלנו.
ואני אתן דוגמה אישית, פעם זכינו במספר המזל שהיה בעיתון
וזכינו ב - 6000 ש"ח אני שמחתי מאוד אבל חזרתי לעצמי
לעומת זאת בעלי לקח לו לפחות יומיים לחזור לעצמו ותביני
שזה היה סכום קטן אז מה היה קורה בסכום גדול.

MTFNK

New member
ממה שאת אומרת אני מבינה שיש הבדל ביכולת ההכלה בין אנשים

מישהו יקבל 50 מליון וזה לא יזיז לו ומישהו אחר יקבל 5000 וזה יוציא אותו מאיזון וייקח לו יותר זמן לחזור לעצמו. וזה גם קשור להשפעה על האדם. מישהו שיש לו כבר בחשבון מליונים ויקבל עוד מליונים זה לא ישפיע עליו יותר מידי.
אני חושבת שזה גם קשור ביחס לכסף וליכולת להתנהל איתו.
&nbsp
אני גם שואלת את עצמי אם מבחינה רוחנית "מותר" להרוויח ככה כסף, במיוחד כשמדובר בסכומים מאוד גדולים שיכולים לשנות איכות חיים מקצה לקצה.
לגבי המותר או אסור זה בטח תלוי אם האדם משתמש בו בצורת אגואיסטית או מתעל אותו כדי לעזור לאנשים שאין להם (או גם וגם)

רותי 11

New member
זה לא עניין של מותר אוא אסור

זה עניין של יכולת הכלה
לא סתם אומרים "כסף נמשך לכסף"
דומה מושך דומה.
וזה לא באמת קשור מה התועלת

לא בקיא בנושא בשום צורה שהיא

אבל אני אגיד מה שאני חושב. להשיג סכום כסף גדול דרך הגרלה לא בהכרח טוב מכמה סיבות:
1. כסף הוא המוטיבציה שלנו לעבוד, לצאת מהבית, להכיר אנשים, ברגע שיש לנו כבר את הכול ביד, איזו מן מוטיבציה תהיה לנו?
2. כסף הוא אמצעי וכלי, הוא לא מטרה, דרך הכסף אנחנו לומדים. לזכות בהגרלה בסכום כסף גדול, לא רק יוריד מאיתנו את המוטיבציה לעשות דברים שונים, אלא גם ייקח מאיתנו את האפשרות ללמוד ולהתפתח באמצעות עבודה, וגם ייקח מאיתנו את הריגוש בלהרוויח כסף.
3. מדברים שמקבלים בקלות אף פעם לא לומדים, אלה הדברים הקשים שמלמדים אותנו.
4. בדוגמה על האדם שזכה בהגרלה, הוא זכה על מנת לעזור לבית-הכנסת. כלומר, הוא לא עשה זאת למען עצמו, אלא כדי לעזור לאנשים אחרים. זה שונה בתכלית מרוב האנשים שממלאים טופסי הגרלה. כאשר רוצים לעזור לאנשים אחרים, לדעתי היקום עוזר לנו לעזור להם, ולכן אולי בגלל זה הוא באמת זכה.

MTFNK

New member
יש בזה משהו...

אבל לא חייבים להפסיק לעבוד על מנת להגיע לדברים שאנחנו רוצים.
לא הכל זה כסף בחיים אבל זה נחוץ כדי לחיות...
באופן אישי, יצא לי לחשוב על מצב שלא צריך לעבוד בשביל כסף ואפשר להשקיע את הזמן בלהתנדב איפשהו במקום לעבוד בעבודה שבדרך כלל לא אוהבים. מה גם שברוב העבודות לא מתוגמלים כראוי מבחינה כספית ולא רק.
לגבי הריגוש בלהרוויח כסף, יש ריגושים אחרים בחיים :)

תגובה קצת מבולגנת אבל הנה:

כסף הוא אחד הדברים שמניעים את העולם הזה. כסף שווה כוח, הוא שווה איכות חיים, הוא שווה בריאות וקיום. זה נכון שלא הכול כסף בחיים, ושיש דברים הרבה יותר חשובים מכסף. אך זה גם נכון שכסף נחוץ לנו כדי להתקיים. לפחות בעולם שלנו. ולכן, לדעתי, אין להמעיט בערכו. התנדבות היא סוג של עבודה ללא שכר. ולא תמיד אוהבים את מקום ההתנדבות, כמו שלא תמיד אוהבים את מקום העבודה. יש אנשים שמאד אוהבים את מקום העבודה שלהם. ואשקר אם אגיד שאני אוהב לעבוד, כי אני לא. ובכל זאת, בלי עבודה הייתי מרגיש שאני לא עושה כלום בשביל עצמי, גם אם היה לי את כל הכסף שבעולם, הייתי מרגיש שלא עשיתי אותו לבד ושלא למדתי כלום מאיך להתנהל בעולם עם אנשים ולהיות עצמאי. ובשבילי זה הדבר הכי חשוב... ללמוד להתמודד עם אנשים ולהיות עצמאי. כל אחד הוא שונה כמובן. אבל לדעתי לעבוד בהתנדבות לא היה מספק אותי כמו להרוויח את הכסף בעצמי. בנוסף, לא בטוח שהתנדבות הייתה נותנת לי מספיק מוטיבציה לצאת מהמיטה בבוקר, כי התנדבות היא בגדר רשות ולא חובה. אם אני לא אוהב את מקום ההתנדבות אני יכול "להתפטר" ממנו כמובן... בעבודה בדרך-כלל אנסה להתמודד אם אני לא אוהב את המקום, כי קשה להשיג עבודה חדשה. זה ההבדל בין חובה לרשות.

אם את חושבת שהיית יכולה לנהל את חייך בצורה טובה יותר אם לא היית צריכה לעבוד, אז אולי את צודקת, כל מקרה לגופו. אבל אני, אישית, חושב שזה היה שוחק אותך לתווך הארוך. גם אנשים עשירים לא מפסיקים לעבוד לאחר שהם מתעשרים, הם פשוט ממשיכים לעשות עוד ועוד כסף. לא יודע בדיוק מה מניע אותם, אולי הפחד שהכול ייעלם? או שפשוט ההוצאות שלהם תופחות ככל שיש להם יותר ויותר כסף.

רותי 11

New member

למעלה