תיק אימוץ

אלמוג153

New member
תיק אימוץ

שלום לכולם,

יש לי שאלה: האם ניתן לברר אם קיים תיק אימוץ עם שמות ההורים הביולוגים שמסרו אדם X לאימוץ?

תודה

משתפרת

New member
ברוב המקרים כן.

אם אדם X אומץ בחו"ל הוריו קיבלו (ביחד עם צו האימוץ) תיק שכולל פרטים שידועים על הוריו הביולוגיים. אם אותו אדם X אומץ בארץ תיק האימוץ שלו נמצא בשירות למען הילד, והאדם X יכול לפנות אליהם החל מגיל 18 ולבקש לפתוח את התיק ולקבל את הפרטים.
ההסתייגות: יש מקרים בהם לא ידועים שמות ההורים או פרטים אחרים עליהם. בחו"ל- יש מצבים של לידה בבית חולים כשהיולדת משתמשת בפרטי זיהוי בדויים. גם בחו"ל וגם בארץ יש מצב בו האם הביולוגית לא יודעת או לא מוכנה למסור את שם האב הביולוגי. ויש מקרים קיצוניים של תינוק או פעוט שננטש במקום כלשהו ואין כל פרטי זיהוי.

אלמוג153

New member
בהנחה

שהתינוק ננטש, יש אפשרות לדעת בכלל אם אותו תינוק אומץ ע"י פרטי שמות ההורים הביולוגיים, בית חולים שבו הוא נולד ושנה?

משתפרת

New member
אם התינוק נולד בארץ

כשהוא בוגר הוא יכול לפנות לשירות למען הילד, להסביר מדוע הוא חושב שאומץ ולשאול אם אכן כך הדבר. אין לי מושג לגבי חו"ל.
בעיני נראה נורא ואיום שהאדם X אינו יכול לפנות להוריו בישירות ולשוחח איתם מלב אל לב.

אלמוג153

New member
אני אשאל שוב

הכוונה היא האם ניתן לאתר אדם מאומץ שננטש בהיותו בן פחות משבוע ימים בבית חולים מסויים ע"י שמות ההורים הביולוגיים או שנת לידה. אני לא מתכוון לעובדה שבה הוא פותח את תיק האימוץ אלא האם אפשר לדעת בכלל שילד כזה בכלל אומץ ע"י שנת ומקום לידה.

תודה

משתפרת

New member
נחדד:

האם זה הצד הביולוגי שמתענין בילד שנטש בבית חולים? האם ההורים הביולוגיים חתמו על מסמכים שמאפשרים למסור את הילד לאימוץ והשאירו אותו בבית החולים? במצב הזה- שמותיהם רשומים בתיק האימוץ. לפי החוק רק המאומץ רשאי ליזום פתיחת תיק וליזום יצירת קשר עם הצד הביולוגי. הביולוגיים יכולים לשאול בשירות למען הילד ולקבל תשובה אם הילד בחיים, אם הוא אומץ ואם הוא חי בארץ. ניתן גם להשאיר מכתבים עבור הילד בתיק האימוץ, כדי שהוא יקבל אותם כשיפתח את התיק. מכתבים כאלה יכולים להשפיע על החלטתו אם להמשיך וליזום קשר עם הצד הביולוגי, או להסתפק במידע שנמסר לו ממה שכתוב בתיק.
המקרה שונה אם התינוק ננטש ללא כל פרט מזהה וללא חתימה של ההורים הביולוגיים. אני מניחה שאין הרבה תינוקות שננטשו באותו יום ובאותו בית חולים, כך שככל הנראה אם פונים לשירות למען הילד אפשר יהיה לשדך את פרטי הביולוגיים לתיק של אותו תינוק שאין לו פרטים.
נראה לי שהכתובת היא השירות למען הילד.
מקווה שגילה חוגי מהשירות למען הילד (והמומחית של הפורום בענייני אימוץ בארץ) תוכל להוסיף מידע ולתקן אותי אם טעיתי.

אלמוג153

New member
התינוק

ננטש ללא פרטים מזהים, ללא חתימת ההורים הביולוגיים ואף לא ניתן לו שם. זאת הייתה שאלתי, האם בשירות למען הילד לפחות יוכלו לספק מידע האם הוא אומץ בכלל בהתחשב בעובדה שזה קרה לפני יותר מ- 40 שנה.

משתפרת

New member
אם יש גוף שיכול לדעת מה עלה בגורל התינוק

זה השירות למען הילד.
גילה חוגי, אני מקווה שתוכלי להשליך אור על הנושא

סביון1

New member
אם התינוק ננטש ללא פרטים מזהים, מה יועילו

שמות הביולוגים? יתכן שעל פי תאריך הלידה וזהוי בית החולים ניתן יהיה לעלות על עקבותיו ולבדוק מה קרה לו. השאלה היא האם השרות למען הילד יהיה מוכן לבצע את החיפוש ולספק את המידע.

משתפרת

New member
הייתי רוצה לחשוב

שהשירות למען הילד הוא אכן למען הילד, ולמענו של ילד אנונימי אחד יעשה מאמץ לאתר את התיק של מי שננטש בתאריך מדויק בבית חולים ספציפי, ולהוסיף לו את שמות האנשים שמזדהים כהוריו הביולוגיים. אני מקווה שלא סתם מתחשק להם לראות את הילד, אלא שהם גם מבינים מה גודל העוול שנגרם למי שחי בלי אפשרות לקבל צל של מושג על שורשיו הביולוגיים. בכל מקרה אם לנסות- הכתובת היא השירות למען הילד.

למעלה