תיק במסרגה אחת

הזקנים

New member
תיק במסרגה אחת

יש לכם רעיונות לסריגת תיק במסרגה אחת אני רוצה לחבר אוו ל2 חישוקי עץ ראיתי את התר אבל אני לא מבינה את ההוראות חשבתי לסרוג בחצי עמוד האם משהי סרגה כבר תיק

אני אני. 8 תיקים מספיק לך.

אבל אני לא שמתי חישוקים אלא סרגתי גם את הרצועה בכפול ואז תפרתי שלא רואים והכל עם חוט אחד. מה שכן כדי שהתיק יהיה חזק אז אם סרגתי בצמר יש מקומות שאם הצמר דק אז סרגתי ביחד 2 חבילות. ואם הצמר עבה אז לא. בכלל אני יותר אוהבת לסרוג תיקים מהחוטים של הכיפות (פשוט יש הרבה יותר צבעים והשילובים יוצאים משהו). וגם תלוי לפי ההזמנות שנכנסות. אם את רוצה עם חישוקים אפשר פשוט להתחיל בחישוקים בזה שאת העיניים של השורה הראשונה סורגים על החישוק. נניח 20 עיניים. בשורה הבאה מכפילים את העיניים בהדרגה במקום 20 סיימי שורה עם 28 נניח. בשורה החוזרת שוב את מוסיפה עיניים. וכך לאט לאט את מגיעה לאורך שאת רוצה. צד שני שוב אותו דבר. ואז אפשר לעשות באמצע פס רחב גם הוא סרוג (את הפס אני עושה ב-16 או 15 עיניים שוב תלוי עובי החוטים. מחברת תלוי לפי ההזמנות יש כאלה שרוצות את החיבור מאד בולט ויש שלא.

הזקנים

New member
רגע רגע אמא של דפנה

קודם תודה על ההתיחסות איך אני מעלה עיינים על החישוק נתחיל עם זה . כל כך אני רוצה קניתי את החישוקים כלומר כדאי רק בחוט כותנה?????

את יכולה כל דבר.

להעלות עיניים על החישוק. האופציה הכי קלה לקחת את חבילת הצמר ולהכניס אותה כמו בליפוף בתוך הלולאה כמה פעמים שאת רוצה ואז את הופכת את החישוק ומתחיל לסרוג. שימי לב שאם את מלפפת ללפף מאד רופף. כן שורה ראשונה לא יוצאת ממש יפה. יש עוד דרך אבל אני לא מצליחה להעביר אותה להסברים. הסתבכתי.

הזקנים

New member
בוקר טוב אמא של דפנה

האם אני יכולה ללפף על החישוק כאלו זה סריגה ב2 מסרגות ואז להפות ולנסות להעלות עיינים במסרגה אחת לא ברור לי

הזקנים

New member
אמא של דפנה בבקשה עזרה

לא מצליחה לעלות עיינים על החישוק ניסיתי גם ב2 מסרגות וגם באחת

כתבתי לך איך

השיטה הקלה ללפף את החוט על המסרגה כמה פעמים שנראה לך. תעשי זאת רופף מאד אז תוכלי להכנס בכל ליפוף ולהוציא ממנו חצי עמוד. השיטה המסובכת: לפפי את החוט פעם אחת על החישוק ואז הכניסי את הקרס בתוך הליפוף משכי חוט אליך, סרגי אותם ביחד לחצי עמוד ראשון. חצי עמוד שני: הכנסי עם הקרס בתוך הלולאה משכי חוט אליך ככה שיש לך צמר על הקרס ועשי שוב חצי עמוד. מציינת שתחזיקי את החישוק ותעשי את החצאי עמודים בחלק העליון שלו ולא התחתון זה ממש קל. אם יש לך אפשרות להראות לי את השלבים שאת עושה בתמונות זה יקל על שתינו. דרך אגב מאיפה את בארץ? שבת שלום איריס.

הזקנים

New member
תודה אמא של דפנה

אני אנסה ואראה אם אני מצליחה אין לי מצלמה ואני מחיפה

טובה ב

New member
אם את מעדיפה תיק

בעל מבנה מעוצב ולא משתפל, תנסי לסרוג בחוט שזור היטב, ולא מתיח, כמו למשל חוטי הכותנה למיניהם, שגם כאשר מותחים אותם, הם לא נעשים דקים יותר, אלא שומרים על אותו עובי חוט לכל אורכם. הסיבה לכך היא, שתיק שעשוי מחוט יציב כזה, ישמור טוב יותר על הצורה, גם כאשר ייכנס לתפקיד תפקיד נושא החפצים שלך. מאותה סיבה עדיף לסרוג בעיניים שטוחות, או חצאי עמודים, כמו שציינת, שתורמים ליציבות המוצר. יש גם דוגמאות שיוצרות סריג עבה יותר, שבהן נועצים את המסרגה מתחת לעמוד הקודם, כעין סריגה כפולה, וגם זה טוב לייצוב.

כל חוט שנבחר ולא משנה אבל אם הוא

נסרג בחצי עמוד ואני מדברת על תיקים ועל הניסיון שלי הם לא איבדו מצורתם אפילו שדחסתי בפנים משקלים גבוהים וחפצים שיכולים לעוות אותם. לא קרה כלום. חוץ מזה אני אחת לכמה שבועות/חודשים מכבסת את התיקים.

הזקנים

New member
עין שטוחה?????

תודה אבל לא הבנתי מה זה עין שטוחה ומהי סריגה כפולה??????

טובה ב

New member
נכון, יש גיוון מבלבל

וחוסר אחידות בתרגום המונחים לעברית, יש מתרגמים זאת עין שטוחה, עין קבועה, עין מתה ובטח יש עוד. הכוונה לתרגום של SLIP STICH שקיצורו SS. יש 3 תכים של סריגה צפופה, שלדעתי טובים לסריגת תיק - SS כאמור, SC ו-HDC- ההדרכה לסריגתם בלינק המצורף. עוד לינק ובו תיק כחול, שעשוי רק מ-SC, כדי שתוכלי להתרשם איך נראה מוצר בסריגה כזאת. זה כמובן איננו פוסל כל תך או דוגמא אחרים, זה רק משקף את הטעם שלי. בעניין הסריגה הכפולה: בקישור השלישי, התבונני בדוגמה מס' 16 - שם יש הדגמה לסריגה כאילו כפולה, שבה נועצים את המסרגה לא על קצה השורה הקודמת, אלא בתחתיתה, וכך בעצם מכפילים אותה ומעבים אותה. יש הרבה כאלה, זו רק אחת.

למעלה