תיק לבית-חולים
אז בעקבות השרשור שפתחה נינה, ולאור העובדה שהטבלה שלנו אמנם התדלדלה מעט לאחרונה, הרי שבכל זאת צפויות לא מעט לידות בעתיד הקרוב-רחוק (והלוואי שהרשימה עוד תלך ותתארך בקרוב-קרוב
) אני מלנקקת שוב את מה שקמיליונת לינקקה באותו שרשור, ומזמינה את כולן להגיב ולשפוך עוד אור לפי נסיונן: רשימה לתיק לידה והנה כבר כמה דברים ממני: בגדול אני מסכימה עם הגישה של לקחת מינימום. אם עושים סיור בחדר לידה (אני ממליצה. מבחינתי ידע=כוח והיה לי נעים שידעתי לאן אני מגיעה) כדאי לברר מה יש ומה אין. בבי"ח בו ילדתי (בני ציון) היה (ואני מניחה שעדין יש) בכל השירותים גם נייר טואלט רך ונעים וגם מגיני אסלה, היו תחבושות גדולות (לא היה שימוש לאלה שהבאתי איתי (מה שכן - כדאי שיהיו מראש בבית, לתקופה של אחרי הלידה). ואם להתיחס לפי הרשימה שהכינה קמיליונת:
מסמכים - כל הנ"ל חשוב (כבר ללידה)
אביזרי עיסוי - בבני ציון יש שמנים בכל חדר, ולמרות שאני ילדתי בחדר "רגיל" המילדת הביאה לי מהחדר ה"טבעי" את כדור הפיזיו, ובעצם זה הדבר היחיד שהיה שימושי עבורי מכל הנ"ל במהלך הלידה.
פריטי לבוש והיגיינה: 1. טישו (רצוי. לא יודעת אם יש בחדר הלידה עצמו.) 2. 2 חבילות תחתונים חד פעמיים - רשת (בעיני זו חובה. זה כלכך נוח ושימושי.) 3. תחבושות סופר אקסטרא- לדימום כבד (מבחינתי היה מיותר) 4. גרביים דקים ליולדת (לא השתמשתי, אבל אני ילדתי בקיץ...) 5. מגבונים לחים "דרמה סופט" של דר´ פישר (לא זכור לי שהיה לי איזהשהו צורך) 6. תחבושות הגייניות (ר' סעיף 3) 7. חזיית הנקה (או רגילה) 8. פדים להנקה (בשרשור ההוא היתה התיחסות. אני לקחתי מחברה לחדר כי לא היה לי. הפעם אקח איתי. לא רציתי להתפדח עם נזילות כשיש כלכך הרבה אנשים מסביב, בעיקר אם הם אורחים שלי) 9. תחתוניות ג´ל להקפאה (?? מה זה??) 10. ג´ל ושמן לאיחוי חתכים ותפרים (לא זכור לי שהשתמשתי במשהו כבר בבית חולים. רצוי שיהיה משהו בבית.) 11. משחה לפטמות (פיורלאן) (גם זה היה שימושי רק מאוחר יותר ולא בבית חולים) 12. משחת הרדמה לתפרים (עזרקאין למשל)+ משחה הומאופתית לתפרים+ מלח אנגלי (מגנזיום) (כמו בסעיף הקודם) 13. משחה לטחורים (בתקווה שלא יצאו...) (כנ"ל) לעומת זאת בסעיף של לבוש הייתי מוסיפה בהחלט סט של בגדים נוחים (טריקו לקיץ או טרינינג לחורף) כי ככה יותר נעים (לי) כשבאים אורחים. מחוץ לשעות הביקור העדפתי את החלוק של בית החולים. שתייה ומאכלים: 1. בקבוק מים מינרלים (ליניקה/עם קשית מתכופפת) (מומלץ בהחלט. יש קולרים, ככה שלא צריך להסחב עם הרבה בקבוקים, אבל אחד זה בהחלט כדאי. גם קשית זה חיובי, רצוי בצירוף כמה כוסות חד-פעמיות) 2. תה עלי פטל (לא היה שימושי עבורי) 3. מיץ (כנ"ל) 4. פופאייס pop-ice (כנ"ל, בעיקר שזה לא נשמר כ- ICE לאורך זמן) 5. סוכריות חמוצות למציצה 6. שזיפים מיובשים (ליציאות אחרי הלידה) (היה לי שימושי) 7. מטבעות 5 ש"ח למכונות שתייה ומזון בבית חולים (בהחלט! בעיקר למלווים) 8. אוכל, שתיה, חטיפים (עבורי זה לא היה שימושי, אבל זה בהחלט כדאי. רק לכי תזכרי להכין סנדוויץ' כשאת עם צירים ובלחץ של לפני לידה
) למקלחת/שירותים 1. כפכפי גומי (כבר לחדר הלידה. אני הייתי פעמיים במקלחת במהלך 5 שעות הלידה) 2. מגבת (יש בבי"ח, אבל לפעמים לא מספיק. הבעיה היא שאין כלכך איפה לתלות ליבוש, כך שאחרי שימוש אחד זה כבר לא ממש רלוונטי) 3. מגבת רחצה (מה ההבדל מהסעיף הקודם?) 4. כרית מתנפחת לאמבטיה (???) 5. אסלונית (כיסויי אסלה) (כאמור - לבדוק אם יש בבי"ח) שונות 1. מצלמה (היתה לי בחדר לידה, אבל מי בכלל חשב על לצלם?
אבל בהחלט צילמתי קצת אחר-כך - תמונה מיום הלידה!!) 2. טלפון סלולרי + מַטְעֵן (לא לשכוח המטען, אבל לזכור להגיד מראש לכל החברים והמכרים שאחרי הלידה אנחנו בד"כ לא ממש בראש של שיחות...) 3. גלגל ים של ילדים (בכדי לשבת עם התפרים) (יש אפשרות לקבל בבי"ח) 4. רשימת טלפונים לאחרי הלידה 5. ארנק עם כסף קטן 6. ווקמן - קסטות (לא הגעתי לזה בכלל. בחדר הלידה יש רדיו-טייפ או דיסק (שווה לברר האם ומה מראש) כך שמספיק רק קסטה/דיסק עם מוסיקה אהובה/מרגיעה. במחלקה לא היה לי צורך בזה) 7. בטריות (למצלמה ולווקמן) 8. אופטלגין נוזלי 9. אטמי אוזניים 10. נעלי בית (היו לי כפכפי אצבע למקלחת ששימשו אותי נאמנה גם במקלחת. אם יולדים בחורף זה בהחלט שימושי, אלא אם כן מגיעים לחדר הלידה כבר בכפכפים (כלומר נעל פתוחה מאחור) ואז אפשר לחסוך מקום בתיק) 11. חלוק (לקחתי איתי ולא השתמשתי. העדפתי את החלוקים של בי"ח - לא חששתי מה יהיה אם יתלכלך) 12. ציוד כתיבה וחומר קריאה (ו/או תשבצים. למרות שלא הגעתי לזה, אבל אם יש המתנה ארוכה בחדר לידה - זה בהחלט יכול לעזור להעביר את הזמן ולהעסיק את המוח בדברים אחרים) לרך הנולד 1. חזיה+רגלית/ביבי-גורו 2. מוצצים (אלה שדוגלות בהנקה טוענות שעדיף לא לתת מוצץ כבר בהתחלה כדי לא לגרום ל"בלבול פטמות") 3. עליונית (אני מניחה שהכוונה היא לבגד עליון) 4. כובע נוח (אם חורף) (גם בקיץ מומלץ כובע מטריקו, בעיקר שנוסעים במכונית שמן הסתם המזגן מופעל בה) 5. שמיכה (קיצית/חורפית) 6. חיתולים חד-פעמיים (יש בבי"ח. לא חובה להצטייד בבי"ח. אבל בהחלט רצוי שיהיה מראש בבית) 7. חיתולי טטרא/פלנל (גם זה יש בבי"ח) 8. מגבונים לחים (בעיקר ליולדת. בפעם היחידה שהיא חירבנה כשהיתה איתי הבאתי אותה לאחיות לנקיון
) 9. משחה לטוסיק (לא זכור לי שהיה צורך כבר בהתחלה) 10. סלקל + עגלה (אם יש צורך) (סלקל = חובה! לא משחררים מבי"ח בלי סלקל. מי שבא לקחת אותך הביתה שיביא איתו את הסלקל) 11. מוצצים 1 גומי 1 סיליקון (ר' סעיף 2) 12. בקבוק קטן עם מים לתינוק (??? - מצטרפת לדברי אורורה בשרשור ההוא...) 13. בקבוק לאוכל מוכן, במקרה שלא מיניקים (בבי"ח יש להם בקבוקים עם תחליפי חלב. לא צריך להביא מהבית. לפחות כך היה בבני ציון. גם את זה כדאי לברר בסיור לקראת לידה) תיק כלי רחצה 1. שיער: מברשת, שמפו, גומיות /קליפס 2. שיניים: מברשת, משחה 3. פנים: סבון נוזלי, קרם לחות 4. כללי: סכין גילוח, אטמי אוזניים, דיאודורנט (אטמי אזנים למקלחת?
על סכין גילוח כבר נאמר הכל....
) 5. בושם, איפור,קרם גוף (ליידי פצפון לאחר לידה), סבון נוזלי, מקלות לניקוי אוזניים. (אני לא התאפרתי ולא התבשמתי בבי"ח. הייתי מבושמת מהקטנטונת שלי
) כמה תוספות: כדורי ארניקה (הומאופטיים) - כדור אחד לפני הלידה, ואחרי הלידה ביום הראשון כל 4 שעות ואח"כ 4 כדורים ביום. אומרים
אז בעקבות השרשור שפתחה נינה, ולאור העובדה שהטבלה שלנו אמנם התדלדלה מעט לאחרונה, הרי שבכל זאת צפויות לא מעט לידות בעתיד הקרוב-רחוק (והלוואי שהרשימה עוד תלך ותתארך בקרוב-קרוב