תיק לבית-חולים

נוRית

New member
תיק לבית-חולים

אז בעקבות השרשור שפתחה נינה, ולאור העובדה שהטבלה שלנו אמנם התדלדלה מעט לאחרונה, הרי שבכל זאת צפויות לא מעט לידות בעתיד הקרוב-רחוק (והלוואי שהרשימה עוד תלך ותתארך בקרוב-קרוב
) אני מלנקקת שוב את מה שקמיליונת לינקקה באותו שרשור, ומזמינה את כולן להגיב ולשפוך עוד אור לפי נסיונן: רשימה לתיק לידה והנה כבר כמה דברים ממני: בגדול אני מסכימה עם הגישה של לקחת מינימום. אם עושים סיור בחדר לידה (אני ממליצה. מבחינתי ידע=כוח והיה לי נעים שידעתי לאן אני מגיעה) כדאי לברר מה יש ומה אין. בבי"ח בו ילדתי (בני ציון) היה (ואני מניחה שעדין יש) בכל השירותים גם נייר טואלט רך ונעים וגם מגיני אסלה, היו תחבושות גדולות (לא היה שימוש לאלה שהבאתי איתי (מה שכן - כדאי שיהיו מראש בבית, לתקופה של אחרי הלידה). ואם להתיחס לפי הרשימה שהכינה קמיליונת:
מסמכים - כל הנ"ל חשוב (כבר ללידה)
אביזרי עיסוי - בבני ציון יש שמנים בכל חדר, ולמרות שאני ילדתי בחדר "רגיל" המילדת הביאה לי מהחדר ה"טבעי" את כדור הפיזיו, ובעצם זה הדבר היחיד שהיה שימושי עבורי מכל הנ"ל במהלך הלידה.
פריטי לבוש והיגיינה: 1. טישו (רצוי. לא יודעת אם יש בחדר הלידה עצמו.) 2. 2 חבילות תחתונים חד פעמיים - רשת (בעיני זו חובה. זה כלכך נוח ושימושי.) 3. תחבושות סופר אקסטרא- לדימום כבד (מבחינתי היה מיותר) 4. גרביים דקים ליולדת (לא השתמשתי, אבל אני ילדתי בקיץ...) 5. מגבונים לחים "דרמה סופט" של דר´ פישר (לא זכור לי שהיה לי איזהשהו צורך) 6. תחבושות הגייניות (ר' סעיף 3) 7. חזיית הנקה (או רגילה) 8. פדים להנקה (בשרשור ההוא היתה התיחסות. אני לקחתי מחברה לחדר כי לא היה לי. הפעם אקח איתי. לא רציתי להתפדח עם נזילות כשיש כלכך הרבה אנשים מסביב, בעיקר אם הם אורחים שלי) 9. תחתוניות ג´ל להקפאה (?? מה זה??) 10. ג´ל ושמן לאיחוי חתכים ותפרים (לא זכור לי שהשתמשתי במשהו כבר בבית חולים. רצוי שיהיה משהו בבית.) 11. משחה לפטמות (פיורלאן) (גם זה היה שימושי רק מאוחר יותר ולא בבית חולים) 12. משחת הרדמה לתפרים (עזרקאין למשל)+ משחה הומאופתית לתפרים+ מלח אנגלי (מגנזיום) (כמו בסעיף הקודם) 13. משחה לטחורים (בתקווה שלא יצאו...) (כנ"ל) לעומת זאת בסעיף של לבוש הייתי מוסיפה בהחלט סט של בגדים נוחים (טריקו לקיץ או טרינינג לחורף) כי ככה יותר נעים (לי) כשבאים אורחים. מחוץ לשעות הביקור העדפתי את החלוק של בית החולים. שתייה ומאכלים: 1. בקבוק מים מינרלים (ליניקה/עם קשית מתכופפת) (מומלץ בהחלט. יש קולרים, ככה שלא צריך להסחב עם הרבה בקבוקים, אבל אחד זה בהחלט כדאי. גם קשית זה חיובי, רצוי בצירוף כמה כוסות חד-פעמיות) 2. תה עלי פטל (לא היה שימושי עבורי) 3. מיץ (כנ"ל) 4. פופאייס pop-ice (כנ"ל, בעיקר שזה לא נשמר כ- ICE לאורך זמן) 5. סוכריות חמוצות למציצה 6. שזיפים מיובשים (ליציאות אחרי הלידה) (היה לי שימושי) 7. מטבעות 5 ש"ח למכונות שתייה ומזון בבית חולים (בהחלט! בעיקר למלווים) 8. אוכל, שתיה, חטיפים (עבורי זה לא היה שימושי, אבל זה בהחלט כדאי. רק לכי תזכרי להכין סנדוויץ' כשאת עם צירים ובלחץ של לפני לידה
) למקלחת/שירותים 1. כפכפי גומי (כבר לחדר הלידה. אני הייתי פעמיים במקלחת במהלך 5 שעות הלידה) 2. מגבת (יש בבי"ח, אבל לפעמים לא מספיק. הבעיה היא שאין כלכך איפה לתלות ליבוש, כך שאחרי שימוש אחד זה כבר לא ממש רלוונטי) 3. מגבת רחצה (מה ההבדל מהסעיף הקודם?) 4. כרית מתנפחת לאמבטיה (???) 5. אסלונית (כיסויי אסלה) (כאמור - לבדוק אם יש בבי"ח) שונות 1. מצלמה (היתה לי בחדר לידה, אבל מי בכלל חשב על לצלם?
אבל בהחלט צילמתי קצת אחר-כך - תמונה מיום הלידה!!) 2. טלפון סלולרי + מַטְעֵן (לא לשכוח המטען, אבל לזכור להגיד מראש לכל החברים והמכרים שאחרי הלידה אנחנו בד"כ לא ממש בראש של שיחות...) 3. גלגל ים של ילדים (בכדי לשבת עם התפרים) (יש אפשרות לקבל בבי"ח) 4. רשימת טלפונים לאחרי הלידה 5. ארנק עם כסף קטן 6. ווקמן - קסטות (לא הגעתי לזה בכלל. בחדר הלידה יש רדיו-טייפ או דיסק (שווה לברר האם ומה מראש) כך שמספיק רק קסטה/דיסק עם מוסיקה אהובה/מרגיעה. במחלקה לא היה לי צורך בזה) 7. בטריות (למצלמה ולווקמן) 8. אופטלגין נוזלי 9. אטמי אוזניים 10. נעלי בית (היו לי כפכפי אצבע למקלחת ששימשו אותי נאמנה גם במקלחת. אם יולדים בחורף זה בהחלט שימושי, אלא אם כן מגיעים לחדר הלידה כבר בכפכפים (כלומר נעל פתוחה מאחור) ואז אפשר לחסוך מקום בתיק) 11. חלוק (לקחתי איתי ולא השתמשתי. העדפתי את החלוקים של בי"ח - לא חששתי מה יהיה אם יתלכלך) 12. ציוד כתיבה וחומר קריאה (ו/או תשבצים. למרות שלא הגעתי לזה, אבל אם יש המתנה ארוכה בחדר לידה - זה בהחלט יכול לעזור להעביר את הזמן ולהעסיק את המוח בדברים אחרים) לרך הנולד 1. חזיה+רגלית/ביבי-גורו 2. מוצצים (אלה שדוגלות בהנקה טוענות שעדיף לא לתת מוצץ כבר בהתחלה כדי לא לגרום ל"בלבול פטמות") 3. עליונית (אני מניחה שהכוונה היא לבגד עליון) 4. כובע נוח (אם חורף) (גם בקיץ מומלץ כובע מטריקו, בעיקר שנוסעים במכונית שמן הסתם המזגן מופעל בה) 5. שמיכה (קיצית/חורפית) 6. חיתולים חד-פעמיים (יש בבי"ח. לא חובה להצטייד בבי"ח. אבל בהחלט רצוי שיהיה מראש בבית) 7. חיתולי טטרא/פלנל (גם זה יש בבי"ח) 8. מגבונים לחים (בעיקר ליולדת. בפעם היחידה שהיא חירבנה כשהיתה איתי הבאתי אותה לאחיות לנקיון
) 9. משחה לטוסיק (לא זכור לי שהיה צורך כבר בהתחלה) 10. סלקל + עגלה (אם יש צורך) (סלקל = חובה! לא משחררים מבי"ח בלי סלקל. מי שבא לקחת אותך הביתה שיביא איתו את הסלקל) 11. מוצצים 1 גומי 1 סיליקון (ר' סעיף 2) 12. בקבוק קטן עם מים לתינוק (??? - מצטרפת לדברי אורורה בשרשור ההוא...) 13. בקבוק לאוכל מוכן, במקרה שלא מיניקים (בבי"ח יש להם בקבוקים עם תחליפי חלב. לא צריך להביא מהבית. לפחות כך היה בבני ציון. גם את זה כדאי לברר בסיור לקראת לידה) תיק כלי רחצה 1. שיער: מברשת, שמפו, גומיות /קליפס 2. שיניים: מברשת, משחה 3. פנים: סבון נוזלי, קרם לחות 4. כללי: סכין גילוח, אטמי אוזניים, דיאודורנט (אטמי אזנים למקלחת?
על סכין גילוח כבר נאמר הכל....
) 5. בושם, איפור,קרם גוף (ליידי פצפון לאחר לידה), סבון נוזלי, מקלות לניקוי אוזניים. (אני לא התאפרתי ולא התבשמתי בבי"ח. הייתי מבושמת מהקטנטונת שלי
) כמה תוספות: כדורי ארניקה (הומאופטיים) - כדור אחד לפני הלידה, ואחרי הלידה ביום הראשון כל 4 שעות ואח"כ 4 כדורים ביום. אומרים

גשם111

New member
ומנסיון, להכין מוקדם, לא לחכות לרגע

האחרון, שלא תתקעו בלי כלום. אבל יש לי גם בשורה מעודדת: אפשר להסתדר גם עם כמעט כלום. אני התחלתי את הלידה השנייה בנסיעה "רק שיגידו שהכל בסדר וישלחו הביתה" לא ארגנתי תיק, לקחתי בערך כלום. וגם קשה יותר היה לתזז את הקרובים כי הם עם הגדולה היו. והסתדרתי. הדבר היחידי שחסר לי באמת היו הכדורים להפסקת חלב שצריך לקחת מייד כדי למנוע גודש ולא נותנים אותם בבית חולים. ומכיוון שזה לא רשום אני מוסיפה את זה - אם יש מישהי שמראש יודעת שלא תניק - מומלץ מאוד להצטייד בהם מראש ובזמן. מונע כאבים, סרחון (מהכרוב) וכו'...

lb4

New member
הייתי מוותרת על מגבות כי

הן כל כך מתלכלכות מהדימום וכד שצריך לפחות 2 ביום ועדיף לקבל נקיות ויבשות מבית החולים. כנ"ל פיגמה ליום הראשון לפחות-שיהיה אפשר להחליף כמה שצריך, אני כל כמה שעות לקחתי כותונת נקיה... במקום מגני אסלה יש ספרי שמרססים בשניה והמושב הופך מחוטא. לאש מתי לה אם כתוב סבון גוף- אני אוהבת את הנוזליים עם הלחות וכל האחרים מייבשים לי את העור. למתאוששות מקיסרי גרביים חמים כי מקפיא בחדרי התאוששות. סטיצ'ס ג'ל של בית מרקחת גליל מומלץ לתפרים ( למרות שלקחתי ולא השתמשתי) לתינוק בתל השומר נותנים הכל- כולל בקבוקוני תמ"ל, מוצץ, מגבונים לניקוי , חיתולים , ביגוד . כדורי אופטלגין או בנוזל למי שלא רוצה בשביל כל כדור לרוץ לאחיות. בטח אזכר בעוד...

טלטל11

New member
וגם על בגדים בכלל

למעט הבגדים ליציאה מבית החולים. אני השתמשתי רק בכותנות של בית החולים, הכי נוח, ואם מתלכלך ישר מקבלים אחרת

../images/Emo18.gifאופטלגין נוזלי!!!!!../images/Emo18.gif

אני יודעת שבארץ רווח השימוש באופטלגין נוזלי ואופטלגין בכלל להריוניות ונשים לאחר לידה, אבל רק שתדעו שאופטלגין נאסר לשימוש בארה"ב ובקנדה כבר שנים רבות מפני שהוכח שהוא גורם למומים בעובר, לבעיות נשימה אצל תינוקות עד כדי מוות וגם למוות של אנשים מבוגרים. בהריון ובהנקה פשוט חבל לקחת סיכון ואני קיבלתי את הערת הרופא שלי (בארה"ב) שאופטלגין הוא מסוכן ונמנעתי מהשימוש בו. מה שלי הכי עזר אחרי הלידה היה איבופרופן (נורופן, אדוויל) שמותר לאחר לידה ובהנקה. והנה הערך מטמיזול מויקיפדיה (החומר הפעיל באופטלגין) http://en.wikipedia.org/wiki/Metamizole_sodium ועוד קצת: Metamizole was banned in Sweden in 1974, in United States in 1977; more than 30 countries, including Japan, Australia, and most of European Union, have followed suit. In these countries, metamizole is still occasionally used as a veterinary drug. Some Western pharmaceutical countries, notably Hoechst and Merck, continue to develop metamizole-containing drugs and market them in some countries. In Germany it became a prescription drug, sold under the brands Novalgin, Analgin, Berlosin, Metalgin, Metamizol-Puren, Novaminsulfon.

catנוע

New member
אופטלגין נוזלי אסור בארה"ב

אבל לא הוכח שהוא גורם למומים בעובר. אם היה מוכח ככה אז הוא היה אסור גם בארץ וגם באירופה (שם הוא דווקא נפוץ כמו בארץ מלבד בשוודיה). כנ"ל גם הדברים האחרים שציינת. יש סיבות לכך שהוא אסור בארה"ב ובקנדה, אך הן לא אלה שציינת ולא צריך להבהיל את כל ההריוניות בעבר הווה ועתיד.

nina L

New member
הי, לא להפחיד אמהות ועוברים בבקשה!

אני מעריכה את דאגתך, אבל נבהלתי קצת.. כשהיה לי כאב היסטרי (!!!) נטלתי ברשות רופא מאד בכיר ומנוסה, לאחר בדיקה כמובן, לראשונה ולאחרונה
בהריון מעט משככי כאבים (ללא הועיל
). בספר הריון ולידה/בר ורוזין כתוב בעמ' 488 (ב"תרגום" חופשי שלי) כי: הבאים מותרים בהריון אך יש להמעיט בנטילתם וליידע את הרופא בנטילה של למעלה משבוע: אופטלגין/ נובלגין/ פנלגין. הם מיועדים לשיכוך כאב חזק במיוחד, שלא נעלם עם תרופות כגון אקמול. טיפות/ כדורים מהשלושה שמניתי אין לקחת במינון של יותר מ-3 גרם ליום!! במנות מחולקות-לא בבת אחת! יש אנשים הרגישים אליהם - פריחה, התנפחות, קוצר נשימה. בהריון מומלץ בספר כאמור לקחת רק אם נורא כואב וכו' ואם לא ידועה הרגישות.

galizoe

New member
בארה"ב אופטלגין אסור מטעמי גנטיקה-

אצל השחורים יש אחוז גבוה מאוד של רגישות למרכיב שציינת ומאחר וגם הלבנים לא בטוח 100% 'טהורים' (עוד מימי העבדות וכו'...) יש אחוז רגישות גוה גם בכלל האוכלוסיה ולכן נאסר השימוש. (כך נאמר לי ע"י רופא ישראלי כשהתייעצתי איזה תרופות לקחת מהארץ לפני נסיעה) בהריון נאמר לי שאופטלגין בטוח. ואופטלגין נוזלי לבי"ח - ממילא מדובר על אחרי לידה כך שכבר אין עובר (יש תינוק...).

מרגנית2

New member
לפצפון שלי גם אסור אופטלגין

כי יש לו G6PD זו אכן בעיה גנטית. חוסר אנזים שמתבטא ברגישות לפול ותרופות מסוימות כמו אופטלגין ורספירין - או תרופות אחרות עם סולפה. כמו כן עכשיו אנחנו בברור גנטי והמאטולוגי לגבי האנמיה שלו שנגרמת אולי בגלל ה G6PD. ובודקים גם אותי כי כנראה אני נשאית של זה. זו מחלה של היהודים באגן הים התיכון.. רופאת הילדים שלנו אמרה שיש את זה ל1:5 בקרב הפציינטים שלה.

טלטל11

New member
קודם כל שרק יהיה בריא! ../images/Emo57.gif

ומותר לשאול איך עלית על זה שיש בעייה? (מה הסימפטומים)

דש1דש

New member
כל תינוק נבדק לזה

אולי פרט לאילו שנולדו לידות בית
לא שואלים ולא מוודאים אם האמא מסכימה - זו עוד בדיקת דם מיני רבות שהם עוברים בתינוקיה בבית החולים. בדיקת דם פשוטה שיכולה לחסוך סבל ומוות אם יש את המחלה ולא יודעים עליה....

מרגנית2

New member
איך עליתי על זה..

בבית החולים כשילדתי שאלו אותי מה המוצא שלי.. ואמרתי כמו שאני תמיד עונה מעורב וכל מיני - אבל הם התעקשו שאפרט בדיוק את ארצות המוצא ומה לעשות שלפני שישה דורות המשפחה שלי עלתה מעירק... כשאמרתי עירק - אז הם מיד בדקו את זה ומצאו. הבעיה הזו לא מופיעה אצל נשים ואצלנו הפצפון הוא הזכר הראשון אחרי שושלת של אמהות כך שלא ידענו בכלל שיש לנו את זה ואני מאד אוהבת פול... וגם אופטלגין.. בקשר לאנמיה זה הופיע בבדיקת הדם הראשונה שעשינו בגיל שנה. ונתתי לו כמויות ברזל וזה הופיע שוב בכל הבדיקות. את הקשר בין שתי התופעות גיליתי לבד באינטרנט במאמר. ועכשיו הפרופ שבדקה אותנו אמרה שזה בהחלט יכול להיות. סימפטומים אין לזה. הילד בריא וגדול ואוכל יפה ומתפתח נהדר. יש בדיקת דם פשוטה שעושים עכשיו בקופת חולים לבדוק את G6PD. זה כנראה כל כך נפוץ שזה לא נחשב לבדיקה גנטית בכלל. לילד זה כרוך בהוצאת דם מהוריד... לא נעים אבל הפצפון עמד בזה בגבורה... גבר גבר - כך קוראת לו המטפלת

טלטל11

New member
../images/Emo51.gif ../images/Emo140.gif

אותי לא שאלו כלום לגבי מוצא בבית החולים. מעניין... אבל לא נראה לי שיש אצלינו מישהו מעירק

מרגנית2

New member
גם את אחותי לא שאלו

וגם לה יש בן אנמי והיא לא יודעת עד היום אם יש לו גם G6PD זה לא רק עירק אלא גם ארצות צפון אפריקה ואזור כורדיסטאן. ושמעתי גם על פולנים בעלי התסמונת.. מי יודע אולי מגולי בבל..
מאחלת לכם רק בריאות!

טלטל11

New member
../images/Emo51.gif אני בהזדמנות הבאה

אשאל את רופא הילדים שלנו לגבי זה
(צפון אפריקה דווקא יש אצלינו
)

למעלה