תיק לטיול

• פותח הנושא LXX
  • פורסם בתאריך

LXX

New member
תיק לטיול

אהלן אחותי קנתה תיק בערך לפני 13-15 שנה, לטיול לדרום אמריקה. התיק 70L, של חברת MAGNUM (לא יודע אם זה מוכר עכשיו בכלל). גם אחותי השנייה השתמשה בתיק הזה לטיול שלה (למרכז אמריקה) לפני מס' שנים. שתיהן היו מרוצות ממנו מאוד והוא במצב ממש טוב (למרות שהוא ישן ומשומש). עכשיו השאלה אם יש שוני מהותי בין התיקים של לפני 10-15 שנה לתיקים של היום? אם כן, במה זה מתבטא? האם זה קריטי עבורי? בעיקרון אני עומד לעשות טיול רגוע יחסית מבחינת טרקים, ואני מאמין שמקרה כזה פחות חשוב שהתיק יהיה ברמות הכי גבוהות. הבנתי שיש גם הבדל בין תיקים של גברים ושל נשים.. בעיצוב וכדומה. האם פה גם יש הבדל גדול או לא משמעותי? בקיצור התיק ניראה לי ממש אחלה,הוא במצב מצויין. אני פשוט מתלבט אם לקנות חדש או יד שנייה, או לקחת אותו.

natyh

New member
אנא צלם את מערכת הגב

תעלה את התמונה לפורום . תגדיר שימוש בתיק. קח בחשבון כי יש אפשרות לשכור תיקים לטרקים כמעט בכל מקום מרכזי כך ששימוש לטרקים לא ממש מחייב אותך לרכוש תיק אחר .. אני בעיקרון השתמשתי בלוא אלפין לפני 21 שנה ולא ראיתי עד היום תיק טוב ממנו, כך שתאריך ייצורו של התיק אינו הענין.

pako27

New member
עתיק אבל במצב טוב...

לרוב תרמילי איכות שמישים לשנים רבות....כמובן שלאורך הזמן יש שחיקה של הציפוי הפנימי של האריגים (והאריג דוחה הרבה פחות מים וגם הרבה יותר חלש ופגיע - גם בגלל קרינת שמש ,ליכלוך וחיכוך שעבר בחייו),הרוכסנים לעיתים "חלשים" יותר . אבל כבר ראיתי תרמילים עתיקים ששימרו אותם בצורה מעוררת הערכה. לגבי התפתחות החומר ומערכות הגב - הן כול העת מתקדמות, הכול הוא ענין של פיתוח וקידמה אבל לאו דווקא חייבים את החדיש או הטוב ביותר לטיול מוצלח....יש הרבה תרמילים שבנוים במבנה יותר ישן וזול אבל נותן תמורה מצוינת.... אנני יודע איזה תרמיל ספציפי יש לך אבל מההכרות שלי עם תרמילי "מאגנום" מהעבר הרחוק (באמת מזמן כמו שציינת) זכור לי שמדובר בתרמילים פשוטים מאוד ולא הייתי שם אותם בכלל בהגדרה של תרמילי מסע איכותיים או בינונים אפילו ביחס לתרמילי מסע מאותה תקופה....אבל זה בהחלט לא מבטל את האפשרות לטייל עם דגמים אלו...אפשר לטייל עם כולך סוג של תרמיל לדעתי, כול השאר זה נוחות ואיכות,עמידיות ועל ההבדל משלמים..... לדעת ולהעריך מה מצב התרמיל אפשר רק לאחר שרואים אותו פיסית ואז להשוואות למה שקיים היום......עם הוא בעל מערכת גב כלשהי אפשר ללא ספק לראות בערך על פי תמונה כמו שנתי ציין.... והוןא לא מתנתק מהתרמיל העתיק שלו....:)

LXX

New member
בקשר לשימוש

הטיול עצמו יהיה רגוע מבחינת טרקים. אני מאמין שנעשה טרקים פה אבל שום דבר יותר מידי, לא נטפס על הרים וכדומה.

למעלה