תיק מסחר וטופס W8 בזמן המתנה לEAD

YaelG101

New member
תיק מסחר וטופס W8 בזמן המתנה לEAD

שלום לכולם!

לפני כשלושה חודשים בעלי ואני עברנו לארה"ב (הוא עם ויזת L1 ואני עם L2) ואני כרגע לא עובדת ומחכה לאישור העבודה שלי (EAD).
יש ברשותי תיק מסחר עצמאי בבורסה באחת מחברות המסחר עם מניות שנסחרות בנאסד"ק (אמזון, אפל, פייסבוק וכו') ולפני שעברנו בחוסר מודע אמרתי להם שייתכן ונעבור לארה"ב בזמן הקרוב. הם כרגע דורשים ממני למלא W8 ולהצהיר על חוסר זיקה לארה"ב על מנת לא לסגור את החשבון ולהעביר את הנכסים לבנק.
האם בתור מישהי עם SSN שנמצאת בארה"ב שלושה חודשים, לא עובדת (אך בעלה עובד כרגע) ולא משלמת מיסים (כרגע, מצב זמני יש להניח) אני יכולה למלא את הטופס? אם לא אמלא את הטופס וניירות הערך יועברו לבנק, האם הבנק גם כן ידרוש ממני למלא W8 משום שהמניות נסחרות בארה"ב?
אין ברצוני לבצע פעולות מסחר בארץ, פשוט הייתי רוצה להשאיר את הכל במצב סטטי עד שנחליט מה קורה איתנו בשנים הקרובות, אני ממש לא מתכוונת להיות עקרת בית אז אם לא אמצא עבודה מוסכם על בעלי שנחזור לארץ עוד שנתיים.

תודה רבה על העזרה!

Kender00

New member
את לא יכולה לחתום על W8 היות ורוב הסיכוים את תיהיה Resident

למס הכנסה האמריקני לשנת המס 2018 (מבחן הימים) אז את צריכה למלא W9
אם התיק מנוהל בבנק ישראלי? אם כן 99% הם ימכרו את התיק, הם לא רוצים להתעסק עם זה אחרי המקרים שבנק לאומי והפועלים עזרו לנישומים אמרקאים להתחמק ממס
אז מי שנכווה ברותחין נזהר בצוננין...
&nbsp
לפי ידעתי יש מספר גופים בישראל שמוכנים להחזיק תיקים לנישומים אמרקאים וגם נותנים דוחות שנתיים לפי הדרישה של ה IRS (אבל אישית אני לא מכיר) אז אולי ניתן לעביר את התיק איך שהוא לשם.
&nbsp
שימי לב שבתור נישום מס בסטטוס Resident תיהיה חייבת בתשלום מס על דיבידנדים ועל מכירה של הניירות בארה״ב
&nbsp
&nbsp

ilanvag

New member
בנוסף למה שקנדר אמר, יכול להיות שהאפשרות הכי פשוטה

מבחינתך היא להעביר את כל הפעילות לברוקר אמריקני (ויש רבים כאלה, כחול אשר על שפת הים). סביר שברוקר שכזה יספק לך כלים הרבה יותר חזקים, וסביר שגם העמלות יהיו נמוכות יותר.

YaelG101

New member
בגלל חוסר הוודאות אני מעדיפה להשאיר את הכסף בארץ

כרגע אני לא מעוניינת לבצע פעולות ופשוט רוצה להשאיר את התיק סטטי, אז עמלות לא רלוונטיות. בנוסף העברת ניירות ערך לחו"ל כמוה כאירוע מס בארץ (תקנו אותי אם אני טועה) ואז אצטרך לשלם מס רווחי הון בארץ על הרווח?

לפי מה שהבנתי מכם - אין אפשרות למלא W8, שרשרת האירועים שתתבצע הינה סגירת התיק בחברת ההשקעות ומעבר הנכסים לבנק, הבנק ידרוש גם W8 שאין באפשרותי למלא ואז או שידרוש W9 ומספר SSN (שאני ממש לא רוצה לתת) או שימכור את התיק במלואו?

האם מישהו מכם במקרה מכיר ברוקר בישראל שיאפשר לתושב ארה"ב לנהל תיק ניירות ערך בארץ כך שלא אצטרך למכור את כל התיק וינפיק בסוף השנה דו"ח לIRS?

תודה רבה על התגובות!

Kender00

New member
רוב הבנקים בישראל לא יאפשרו תיק מניות לנישום אמרקאי

אז זה מכירה, שיוצר אירוע מס גם בישראל וגם בארה״ב!
תבדקי אפשרות לברוקר בישראל (אולי חברות השקעות) שמוכנים להחזיק תיק לנישום אמרקאי...
&nbsp
לגבי מסירה של SSN לבנק בישראל לפי דעתי האישית זה יותר בטוח מאשר לתת לכל גוף בארה״ב את המספר הזה (כולל לבנקים בארה״ב) ראה מקרה הפריצות האחרונות...
&nbsp
כמו כן חמי שרוצה לגנוב זהויות הוא יחפש את המידע במקום שהכי קל לו וזה בארה״ב מאשר האיזה בנק בישראל...

Kender00

New member
רק לשים לב שיכול להיות פה אירוע מס, אם יש אפשרות לעביר את

התיק איך שהוא אז יש סיכוי שלא יהיה אירוע מס (היות ולרוב זה מכירה וקניה מחדש)
אבל לעביר לברוקר אמרקאי סביר מאוד שיהיה אירוע מס, מול מס הכנסה הישראלי ומול האמרקאי...
&nbsp
העברה לגוף בישראל שמוכן לתת שרות להישום אמרקאי רוב הסיכוים שהיא לא אירוע מס
&nbsp
אבל כדי להתייעץ עם איש מקצוע יכול להיות שיש משמעות כספית גדולה...

Boston Guy

New member
מדוע החלטת שהסטטוס שלך הוא "לא משלמת מיסים בארה"ב" כרגע?

מהשנייה שהפעלת את ויזת ה L2 שלך כשנכנסת איתה לארה"ב - את נישום של ה IRS ושל רשות המס של ה STATE שבו את גרה.
זה לא משנה אם יש לך או אין לך SSN או אישור עבודה. את צריכה לשלם מס (למשל על רווחי הון בבורסה) - מהשנייה שנכנסת לארה"ב וצפונה.

YaelG101

New member
לא החלטתי, זה פשוט המצב כרגע

ברור לי שבסוף השנה אצטרך לדווח לIRS, פשוט ציינתי שהמצב כרגע הוא שאיני משלמת כלל מס משום שאיני עובדת.

ilanvag

New member
רק לוודא שהבנת את הנקודה שכתב בוסטון גיא --

כבר כרגע, ומהשניה שנכנסת לארה"ב עם ויזת L2, את נישום של ה-IRS -- משמע חייבת לדווח להם על כל הרווחים, דיבידנדים, וכדומה שתקבלי מהכנסות בכל רחבי העולם, ולרבות מתיק ההשקעות הישראלי.
&nbsp
יכול להיות שבנקודת זמן זו אין קאש פלו (תזרים מזומנים) אשר זורם ממך אל ה-IRS, אבל את בוודאות נישומה וצריכה לשלם מסים.
&nbsp
ולכן, השאלה המרכזית היא -- כיצד את פותרת את הפלונטר שיצרת, בחוסר יודעין; היות והברוקר הישראלי, בשנייה שהבין שאת נישום אמריקני, לא רוצה שום קשר אלייך, ובצדק... סביר שמערכות המיחשוב שלהם לא מסוגלות לנפק דוחות כפי שה-IRS דורש, ולכן יש להם פוטנציאל להסתבך בעצמם, וזה הדבר האחרון שהם רוצים בו...

Kender00

New member
בתיאוריה יש לה עדין זמן להתחמק מזה אם הם יחליט לחזור לפני

שהם יעמדו במבחן הימים של Resident
היות והם רק 3 חודשים עדין יש זמן

Boston Guy

New member
אני לא חושב שאת מודעת לקנסות ולריביות שידרשו ממך...

אם יש לך כרגע ארועי מס כדוגמת מימוש ניירות ערך, קבלת דיבידנדים וכיוצ"ב בסכומים משמעותיים (אלפי דולארים בודדים ומעלה) ואת חיה בהרגשה שתוכלי לדווח עליהם בדיעבד בסוף השנה ולשלם את המס לארה"ב אז - מחכה לך הפתעה מאוד לא נעימה.

מה שקנדר אמר -ברוכה הבאה למועדון

זה מרגיש לי ברגע שנודע לפקיד בנק על "זיקה אפשרית" לארה"ב
מיד הם מפעילים אזעקת צבע אדום
כולם בדום, הבנקאית מתחילה לשלופ
W-9
W-8BEN
הצהרת תושבות
ולאחר כל זה היא תיתן לך רק חשבון עובר ושב
בהצלחה

Alfa156 GTA

New member
שאלה בנושא הזה, האם יש בעיה בימים אלו למכור את הדירה בארץ

לקבל את הכסף לחשבון הישראלי הפעיל שלנו ולהעביר את הכל לחשבון האמריקאי ? יש פה איזה בעיה שיכולה להיווצר?

Alfa156 GTA

New member
גרים היום בבוסטון.

הדירה בארץ עד שעברנו לפה גרנו בה מעל לשנתיים מאז שהיא נקנתה.
מבין שאפשר לקבל פטור ממס שבח אם זאת דירה יחידה שלנו.

למעלה