תיק עבודות- אולי זה בעצם פשוט?

טל בוקר

New member
תיק עבודות- אולי זה בעצם פשוט?../images/Emo100.gif

על רקע הכנת תיק העבודות (עיצוב תעשייתי שנקר, חולון, בצלאל...) אני מבקרת בהמון באתרים של מעצבים תעשייתיים... איכשהו פתאום מסתמנת מתכונת די אחידה ברוב האתרים של המעצבים: הצגה פשוטה ואחידה של האובייקטים, צילומים ממספר זוויות , סקיצות כשהן מרשימות במיוחד ולעיתים צילומים מעניינים מהעבודה בדרך,בממוצע ארבע שורות כתובות- שם האובייקט, פיונקצינאליות במקרים בהם היא לא ממש שקופה , חומרים וייחוד (אם יש כזה)... אה... כן... הבולטות בין האתרים מושגת על ידי טיב העבודות.... נכון שאף אחד אינו מתכוון לחפות על עבודות בינוניות בתצוגה אקסטראווגנטית. פתאום נראה לי שאולי זה הדבר הכי נכון לעשות ...יכול להיות שזה בעצם כל כך פשוט? מה דעתכם???

oritag

New member
את בעצם מדברת על

עריכת התיק עבודות.... התיק צריך להיות יותר מכל -> קריא וברור. צילומים שיעשו טוב לאובייקט. ועריכה נקייה וברורה. צילום אחד שמעביר את רעיון המוצר/אובייקט. ועוד 2-4 צילומים של פרטים מהאובייקט (אם יש צורך). אין ספק אבל שהעריכה צריכה להיות מקורית ובצורה מעניינת ולא סתם בתוך תיקי ניילון שקונים בחנות - הרי אנחנו רוצים להיות מעצבים.. לא?! כמו כן, לדעתי מספיק לתת לכל אובייקט שם מתאים, ואם ממש יש צורך אז להוסיף כמה מילים. תחשבי על זה שהבודקים צריכים לעבור על כל התיקים... למי יש זמן לקרוא סיפורים. מה שהרי באמת חשוב זה מה שנמצא בתוך התיק... והתיק צריך להציג בצורה הטובה ביותר את תוכנו. ולשאלתך, כן, לדעתי התיק צריך להיות פשוט, פשוט טוב!

טל בוקר

New member
השתכנעתי ../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif

אכן נראה לי שבעניין העריכה אין הרבה לחדש או להפגין- מיקוד וענייניות הם שם המשחק. לעניין ההגשה והתיק עצמו... אולי שם באמת יש מקום למידה מסויימת של מקוריות אבל גם כאן הפרקטיות של נוחות ההתבוננות ומיקוד נכון של אור הזרקורים -קודמים לכל דבר. תודה רבה טל

למעלה