תיק שנופל על כולם בשביל כולם

• פותח הנושא daud
  • פורסם בתאריך

daud

New member
תיק שנופל על כולם בשביל כולם ../images/Emo13.gif

אס"ף מתכוונים להשיק אתר חדש, שמתי לב גם בוואלה וגם כאן שכניראה יש לנו צרכים מעט מיוחדים יחסית ליתר האוכלוסיה כאשר מדובר בממשק המשתמש באינטרנט (למי שלא מכיר את הביטוי ממשק משתמש בגדול הוא כל מה שרואים על המסך ולוחצים עליו בזמן הגלישה). אז יש אדם גדול שקוראים לו נילסן שהגדיר מה צריך להיות אתר אינטרנט כדי שהוא יהיה אתר אינטרנט טוב!!! ו הנילסן הזה תימצת את זה ב10 הדיברות של נילסן, אבל הוא כיוון למשתמשים רגילים שאינם חולי פיברומיאלגיה או תשישות כרונית. לפני שאני ניגש אפילו לתיכנון האתר הייתי רוצה לבקש מכולם לתמצת איך לדעתם צריך להיראות אתר או צ'ט שבנוי לנו במיוחד!!! אז אני מבקש מכולם לענות לי על כמה שאלות (אפילו שזה תיק) ולאמר לי את דעתכם, זיכרו אני אשתדל מהתשובות לבנות כיוון שיתאים לרוב. אז נתחיל בקל!!! אתר אינטרנט 1.מה הייתם רוצים לראות באתר אינטרנט (מבחינת נושאים) 2.איך הייתם רוצים שהאתר יראה מבחינה גראפית, נסו לנסח זאת כחוקים של עשה ועל תעשה. ז"א מה הייתם רוצים שיהיה באתר ומה לא!!! פורום 1.תמיד שמעתי תלונות על דברים שונים בפורום וואלה ובפורום תפוז, אז זה הזמן לתמצת אותן, מה היה עושה פורום יותר נוח לאנשים במצבינו מבחינת מבנה הפורום? איך הייתם רוצים ש"פרום החלומות" שלכם יהיה בנוי ? 2.ובדומה לשאלה הקודמת, איך הייתם רוצים שהפורום יראה מבחינה גראפית??? 3.אילו כלים הייתם רוצים בפורום ? אני מקווה שאוכל להפיק משהוא שיקלע לצרכים של רובינו מכל הבחינות, בכל מקרה צפו אולי לשאלות נוספות בנושא בתגובה לתגובות שלכם. אם יש דבר שאינו ברור עד הסוף למישהוא ממה שכתבתי אין צורך להתבייש אפשר לשאול, סביר להניח שפשוט זה נובע מכך שאמנם השתדלתי להיות ברור למי שלא מתעסק בנושא ופשוט לא הצלחתי כ"כ

מרוצה

New member
../images/Emo13.gifדאוד, תודה. על מה שאתה

מנסה לעשות. אבל, למרות שאני שומעת חופשי את כל השפות מבינה רק עברית על בוריה. מה שאתה כותב לנו זה משהו לי לא מוכר. אבקש מהאיש שלי שיסביר לי. העולם שייך לצעירים ולאלו שיש להם את כל הזמן שבעולם ללמוד. אולי צריך חוש מיוחד. אבל אני לא כלולה באף קטגוריה. מבקשת רק שאפשר יהיה לקרוא את מה שהאנשים כותבים כמו בתפוז ולא כמו בוואלה. תודה.

mira ker

New member
דאוד, אל תעשה את האתר מפואר

מדי. כי אחרת אנשים יגידו שהכסף הלך לבנית אתר מפואר לעשיית רושם. אף אחד לא יזכור שאתה תרמת אותו בחינם. דוגמא לאתר שהוא בסדר זה האתר של עמותת איתן. צבעים סולידיים, אינפורמציה נגישה. מראה פשוט ונקי, שנראה שנעשה ע"י חובבן ולא איש מיקצוע. נראה אולי שאני מדברת הרבה על העמותה הזאת, כאילו שאני מכירה שם מישהו, וזה לא כך. ידיד קצת סיפר לי עליהם והיפנה אותי לאתר שלהם. התרשמתי שהם עובדים נכון. זה הכל. אין לי שום אינטרנס אחר איתם. יש ללמוד מדברים שעובדים, לא לבטל אותם. יהיה טוף מירה

daud

New member
מפואר???

הכוונה למפואר באתרים היא בד"כ אתר מסובך וכבד עם מצגות פלאש (זזות) ועוד דברים כאלו, אני בכל מקרה לא מתכוון להעלות אתר כזה כי הוא דורש מחשב חזק ולפעמים גם קו אינטרנט מהיר וגכמובן דורש תוכנה מיוחדת (פלאגאין של פלאש). אני רוצה אתר שיעלה על כל מחשב במהירות ובקלות, זה אחד העיקרים שהיו לנילסן לפני כמה שנים!!! היום הוא מדבר אחרת אולי זה קשור לזה שהוא עובד בשביל מקרומדיה החברה שמייצרת את תוכנת הפלאש
אז בואי נראה אם הבנתי מעבר לכך, את מתכוונת גם לאתר בעיצוב נקי מינימאליסטי ופונקציונאלי???

mira ker

New member
דאוד, נכון

בעיצוב נקי מינימאליסטי ופונקציונאלי!!!

daud

New member
תודה מירה רשמתי לפניי

עכשיו נראה איך אני מצליחל שכנע את הגרפיקאי/ת שמטבעם אוהבים להפגין כישורים

mira ker

New member
תגיד לו שלתשושים אסור שיהיו

דברים קופצים על המסך כי נקבל סחרחורת. וגם לא צבעים עזים כי קשה לנו. רק צבעים רכים, כתיבה רגילה, מקסימום מודגשת, רצוי באותיות לא קטנות מדי. ותפריט קל בצד לנושאים באתר ולינקים. וזהו. אז בטח תגיד למה שנעשה כמו כולם? הסיבה היא שנמאס ללמוד כל אתר מחדש, בגלל איזה גרפיקאי אקסטרוורט ויצירתי באופן מוגזם. אני מעדיפה להביט באתר ולדעת להתמצא בו ברגע. נמאס לי לנחש כל פעם מחדש איך האתר בנוי. יהיה טוף מירה

daud

New member
תודה מירה אם יש לך עוד בכיוון אז...

בדיוק בשביל זה שמתי את ההודעה הזו

daud

New member
מרוצה למה את מתכוונת ???

האם הכוונה לפונטים (אותיות) גדולות או לצורה בה מסודרות ההודעות או לצורה בה הן נפתחות או למשהוא אחר???

מרוצה

New member
../images/Emo39.gifדאוד,

אני מתכוונת לזה שכשאני (אוף איזה סירבול) רוצה לקרוא אני מקישה על הכותרת וזה נפתח. להבדיל מוואלה ששם אני מחכה שזה יחליף את כל הדף. חוץ מזה פה אני יכולה לקרוא שוב את התוכן בזמן שאני עונה. זה יופי יופי.
.

daud

New member
אחלה הבנתי

אני עדיין לא יודע עם נקים פורום עם מנוע משלנו או שנשתמש במנוע הפורומים של המאכסן שלנו אבל אני אשתדל לקחת את זה לתשומת ליבי את לא הראשונה שמעדיפה את הפורום של תפוז מהבחינה הזו

daud

New member
|הדגש|היי אני מצפה לתגובות|סדגש|

אני עכשיו חולה ואני מתכוון להבריא ואז לכסח מהר את כל העניין הזה ולגמור איתו אני מקווה שהאתר יהיה גמור לפני הכנס!!!

daud

New member
אופס ההדגשות לא עובדות בכותרת ../images/Emo13.gif

tiaa1

New member
סוני, יהיה השנה כנס?על מה???

אני לא צוחקת...מה הנושא המרכזי...מי המרצים...???

daud

New member
טיה

החלק המוטל עליי הוא לבנות אתר!!! אני בכלל לא בטוח שאני אספיק לעמוד בדדלין אבל אם אצליח לגייס מתנדבים מסורים ובמצב בריאותי סביר אז אני מקווה שזה יתרוממם. בכל אופן אני לא יודע על מה הכנס והאמת זה לא כ"כ מעניין אותי כי אני סומך על מי שזו העבודה שלהם שיעשו את מה שהן עשו בשנים הקודמות והכנס יהיה לא פחות טוב!!! ו שוב לגבי החלק שלי על אף הזמן הקצר מאוד אני מתכוון לבנות אתר שבנות אס"ף יוכלו לעדכן אותו לבד ולהעלות עליו כל חומר שהן רוצות!!! אז אני מקווה שתיכנסי לאתר שאני מקווה שיהיה מוכן כך שתקבלי תשובות לשאלתתך זו בזמן
ו מעבר לכך מדוע העליהום הזה על אס"ף ??? למה את לא מפרגנת קצת לעושות במלאכה ???

tiaa1

New member
סוני בוקר טוב ../images/Emo42.gif

למה "עליהום" (אס"ף)????שאלתי ללא נימה של ציניות על הכנס...נותרו עוד שישה שבועות בערך, לא שמעתי כלום ולכן שאלתי ,הפעם באמת ללא שום ציניות וליגלוג... ולך אני מאחלת הרבה כוח שתספיק להקים את האתר וגם תיהנה מזה. ביי

nikonit

New member
קווים מנחים לפורום

דויד שלום! בהצלחה בבניית האתר הוכל הכלים בתוכו, כל הכבוד על העיסוק בכך, וההתייעצות כאן בפורום. מאחורי רוב ההצעות שקיבלת עד עכשיו גם אני עומדת. עוד שני דברים קטנים שחשבתי עליהם, שיהיו לפחות לי יותר נוחים: 1. סדר קבוע של ההודעות והדפים - אישית אני נכנסת מפעם לפעם, ומנסה לקרוא את מה שהשתנה, כאשר הודעה שומרת על מיקומה יותר קל לי לזהות את השינויים, וכן קטן הסיכוי שאפספס הודעה חדשה. 2. סימון הודעות שייתן מידע על: א. ותק ההודעה (הושארה בשעה/שעתיים האחרונות או יותר מזה + 24 השעות האחרונות או יותר מזה). ב. יש / אין תוכן. ג. יש / אין תגובות להודעה מעריכה שזה לא צריך להיות מסובך מדי לבנות את זה, מקווה שאני צודקת. בהצלחה, ניקונית.

למעלה