תיק-תקים

Xx ofek xX

New member
תיק-תקים

איך עושים את זה?
אני פשוט לא מצליחה לעשות את זה.. איזה תרגילים עוזרים לשפר ?

אמא לה3

New member
סבבה

אני אתן לך מס' שלבים. תתחילי מהראשון ותמשיכי עד ש"תתקעי"..מזהירה מראש - ארוך. 1. מעמידה ברגליים סגורות, הנחת הכפות הידיים על המזרון (הגוף בקיפול) קרוב לרגליים ואז להרחיקן לסמיכה קידמית (את שתי הידיים ביחד). להתחיל לאט ואז להתקדם בקצב. אני קוראת לתרגיל הזה "קרוב-רחוק". 2. את אותו התרגיל אבל הפעם תוך הנפה של אחת הרגליים לאחור, שוב את הידיים מניחים קרוב ואז מרחיקים אותן ביחד. 3. לנסות את הקרוב הרחקה עם שתי רגליים למעלה. אחרי שמנסים את שלושת השלבים, 90 אחוז מהבנות מצליחות את התנועה בקלות...אבל....וזה אבל גדול, בשביל לעשות עמידת ידיים דחיפה נכון וטוב יש עוד כמה דברים לעשות. קודם כל צריך לעשות עמידת ידיים נכונה וטובה מאוד. רצוי כמובן לתרגל כפיפות מרפקים (אפשר עם התקדמות קדימה, כמו קפיצה). עוד תרגילים שאפשר לנסות הם: תרגול בעזרת כדור פיזיו, להניף את הכדור במרפקים ישרים למעלה ואז לזרוק אותו קדימה (מרפקים חייבים להשאר ישרים) , ניתור לעבר קיר ו"דחיפתו". זה כרגע מה שעובר לי בראש....אבל אני מרגישה קצת לא טוב אז אולי מחר אני אזכר בעוד דברים. ואגב, התיק תק שהתכוונתי אליו הוא פשוט, גשר רגל רגל לפנים, נשארים בגשר עם הרגל למעלה ותכף דוחפים לאחור.

INBAR1232

New member
עוד משהו

תנסי אולי גם לעשות עמידת ידיים עם בירכיים קפופות ואז תיישרי אותום מהר ותדחפי עם הידיים, זה אמור יותר לעזור בלעלות לעמידת ידיים מעמידת ראש אבל תנסי ....

אמא לה3

New member
לא מסכימה איתך

אני לא נוהגת ללמד תרגיל עם טעות, אח"כ קשה מאוד להפטר מהטעות...

כפיפות מרפקים?

לא מסכימה עם הכפיפות מרפקים. זה ממש גרוע לעמידת ידיים דחיפה! לעומת זאת- התרגיל שענבר הציעה לדעתי כן טוב ומתאים. הוא עוזר לדחיפה ולא פוגם בטכניקה. ברכיים כפופות בעמידת ידיים זאת "טעות" שלא בעיה לתקן. חוץ מזה שאין לי בעיה שילדה תעשה עמידת ידיים דחיפה עם רגליים כפופות לעומת שלא תעשה דחיפה בכלל.

אמא לה3

New member
נתתי את התרגיל

כתרגיל כללי לחיזוק ידיים וכתפיים. ואני עדיין לא חושבת שיש צורך לתרגל דחיפה עם עמידת ידיים וברכיים כפופות... לדעתי, ילדות בעממי אסור ללמד בכלל הנפת רגל כפופה בעמידת ידיים.

תרגילים נוספים

נסי עמידת ידיים דחיפה על מקפצה. זה יותר קל. או על קפצית עם מזרן קשה מעליה. מה שעוד עוזר לפעמים, זה דמיון מודרך: דמייני שאת מבצעת עמידת ידיים על גחלים בוערות... ואת לא יכולה להישאר עליהן יותר מחלקיק שנייה... תרגיל נוסף הוא עמידת ידיים דחיפה לשכיבה על הגב על מזרן גבינה. נסי לבצע את הדחיפה במהירות. כל הרעיון של עמידת ידיים דחיפה זה לדחוף *מהר*. אם תנסי לעלות לעמידת ידיים ורק אחרי שניה לדחוף, את לא תצליחי. מנגד, אם תדחפי מיד ברגע שהידיים נוגעות בקרקע- תצליחי!

Xx ofek xX

New member
תודה../images/Emo13.gif

אני אנסה את התרגילים שנתתן לי ונראה מה יצא

למעלה