תיראו,תיראו מי טרח לבוא לכנסת?-המשתמט מעבודה יאיר לפיד.יושב לו בוועדה שקט.מנותק. כמו אורח מהיציע.ריקן וחלול כולו .

אביב 2019

Well-known member
תיראו,תיראו,הביטו-
אני צופה לי בערוץ 99 הוט.מי פתאום טרח לבוא לכנסת ? יאיר לפיד המשתמט הקבוע מעבודה בכנסת.##
אתה מביט באיש.יו"ר האופוזיציה להזכירכם.הוא יושב ובוהה כאילו זה לא נוגע לו.
מדובר בוועדת חוץ וביטחון.הדיון על גיוס החרדים שזה יסוד הקיום של מיפלגת "יש עתיד".
והחלול הטמבל הזה,חבר-הכנסת יאיר לפיד,
שקט ופסיבי כאילו הוא אורח זר מהיציע.יושב לו.בוהה בתקרה.מנותק.לא אומר מילה.אטום.חלול...##

מי כן נותן עבודה?
ח"כ קרין אלהרר.ח"כ דבי ביטון.ח"כ מירב כהן ועוד.אבל החלול? לא שייך לו.במקרה הוא נקלע לדיון
סוער בכנסת על גיוס בני ישיבות.במקרה.

Cranio

Well-known member
תיראו,תיראו,הביטו-
אני צופה לי בערוץ 99 הוט.מי פתאום טרח לבוא לכנסת ? יאיר לפיד המשתמט הקבוע מעבודה בכנסת.##
מדובר בוועדת חוץ וביטחון.הדיון על גיוס החרדים שזה יסוד הקיום של מיפלגת "יש עתיד".
שקט ופסיבי כאילו הוא אורח זר מהיציע.יושב לו.בוהה בתקרה.מנותק.לא אומר מילה.אטום.חלול...##

מי כן נותן עבודה?
ח"כ קרין אלהרר.ח"כ דבי ביטון.ח"כ מירב כהן ועוד.אבל החלול? לא שייך לו.במקרה הוא נקלע לדיון

תגיד גאון,
בדקת כמה ח"כים מהליכוד נכחו בוועדות כשהיו באופוזיציה?
באותה הזדמנות תבדוק את הנוכחות של נתניהו כראש אופוזיציה ואחרי זה תחלק ציונים ללפיד.

Harrington

Well-known member
מנהל
תיראו,תיראו,הביטו-

מי כן נותן עבודה?
לא מאהבת לפיד אבל צריך לזכור, חברי כנסת (ובוודאי כך יו"ר אופוזיציה) לא חייב להימצא בכנסת כדי לעשות את מלאכתו. יש לו שלל מקומות ואפשרויות לשם כך. לפיכך השאלה כמה נמצאים הח"כים במשכן, כשלא מדובר בימי מליאה בהם חשוב כמובן שיהיו דווקא שם, די חסרת עניין אמיתי. זה נחמד כדי לתקוף, אבל לא באמת מלמד על התפוקה של אותם ח"כים או עד כמה הם באמת עובדים ופועלים למען הציבור במסגרת תפקיד(יה)ם.

בכל מקרה בהחלט עניין שלפיד הטריח עצמו להופיע לוועדה, משהו שהוא בדרך כלל לא נוהג לעשות. אז תודה על הבאת המידע הזה. מן הסתם זה נועד כדי שיוכל בהמשך היום והשבוע לתקוף את הוועדה ואת החוק שהקואליציה מקדמת, בתקשורת וברשתות החברתיות. שגרה בלע"ז.

ai27

Well-known member
לא מאהבת לפיד אבל צריך לזכור, חברי כנסת (ובוודאי כך יו"ר אופוזיציה) לא חייב להימצא בכנסת כדי לעשות את מלאכתו. יש לו שלל מקומות ואפשרויות לשם כך.
הוא באמת לא צריך להגיע לכנסת, אפילו כדי להפסיד בהצבעות
זה מה שלכאורה מתרץ את ההעדר הכמעט מוחלט של נוכחות מהכנסת
אבל עצם זה שהוא צימצם את תפקידו בכנסת לרמה העלובה הזאת - מעיד על תפקוד לקוי ביותר.

ראשי אופוזיציה בעבר - הצליחו להעביר חקיקה קונצנזואלית, השתמשו בוועדות הכנסת כדי לשנות ניסוח של חוקים
אצלו זה פשוט לא קיים
לפיד רואה את תפקידו כ"להתנגד לכל דבר"
ולכן נוכחותו בכנסת חסרת משמעות
וכך הוא לא צריך להגיע לעבודתו

Cranio

Well-known member
זה מה שלכאורה מתרץ את ההעדר הכמעט מוחלט של נוכחות מהכנסת
אבל עצם זה שהוא צימצם את תפקידו בכנסת לרמה העלובה הזאת - מעיד על תפקוד לקוי ביותר.

ראשי אופוזיציה בעבר - הצליחו להעביר חקיקה קונצנזואלית, השתמשו בוועדות הכנסת כדי לשנות ניסוח של חוקים
אצלו זה פשוט לא קיים
ולכן נוכחותו בכנסת חסרת משמעות
וכך הוא לא צריך להגיע לעבודתו
לפחות הוא מגיע בניגוד לביביסטים ולפסיכופת העומד בראשם שנעדרו באופן קבוע כשהיו באופוזיציה.

Harrington

Well-known member
מנהל
לא. ציינתי במפורש שבענייני הצבעות ('ימי מליאה' קראתי לזה למעלה) זה עניין אחר. כמובן שבהם הוא צריך להימצא במשכן ואני לא חולק על כך. אבל בשאר הימים והשעות? ממש לא מעניין אותי אם הוא נמצא בלשכתו בכנסת או במשרדו בכל מקום אחר, או לחלופין בכלל בפגישות או אירועים מחוץ לאחד ממשרדיו. לא זה מה שקובע אם הוא מתפקד כראוי אם לאו.
מסכים. לצערי גם היועמ"ש נוהגת כך. חלק גדול מהבעיה הכללית שאנו נמצאים בה (ואשר מחייבת רפורמה בדחיפות). אבל דווקא זה, אם כעת הוא נואם באיזו עצרת ומביע שם התנגדות (כפי שאגב אופוזיציה אמורה לעשות, הגם שהיא לא מחויבת להשתמש בשפה וברעל והפילוג שלפיד משתמש בהם) למעשי הממשלה, הרי שהוא עושה את עבודתו גם אם באותה עת לא נרשמת נוכחותו בכנסת.

ai27

Well-known member
לא. ציינתי במפורש שבענייני הצבעות ('ימי מליאה' קראתי לזה למעלה) זה עניין אחר. כמובן שבהם הוא צריך להימצא במשכן ואני לא חולק על כך.
בשנת 2024, יאיר לפיד היה נוכח ב27 ימי מליאה מתוך ה58 ימי המליאה שהתקיימו.
ובאופן כללי - הוא חבר הכנסת - שהיה נוכח הכי פחות בכנסת (מלבד אלו שבמקביל עובדים כשרים או חברי קבינט)

https://x.com/habodkim/status/1825418758933880926
אבל בשאר הימים והשעות? ממש לא מעניין אותי אם הוא נמצא בלשכתו בכנסת או במשרדו בכל מקום אחר, או לחלופין בכלל בפגישות או אירועים מחוץ לאחד ממשרדיו. לא זה מה שקובע אם הוא מתפקד כראוי אם לאו.
לא מדובר על רביצה בלשכה
עיקר עבודת חברי הכנסת - הוא הצבעה במליאה, עבודת ההכנה לחקיקה בוועדות הכנסת, וקידום קונצנזוס להצעות-חוק אלו ואחרות. והוא פשוט לא שם
נוכח-נפקד

ב2024 לפיד צירף את שמו ל23 הצעות-חוק פרטיות (מתוך מעל אלף), אבל מכיוון שהוא לא נוקף אצבע כדי לקדמן - כולן נמחקו מיידית

נערך לאחרונה ב:

ai27

Well-known member
אגב,
גם התחרות של לפיד היא תת-רמה
מתחתיו ברישמת המבריזנים: בני גנץ וגדי אייזנקוט
מבחינתם,
למה לעבוד כשהם יודעים - שיצביעו להם בכל מקרה?
1736853824072.jpeg

למעלה