כמה בתי ספר "ברמאסטר" יש בארץ?
כי אני עשיתי בברמאסטר, ואתם עשיתם בברמאסטר, וקשה לי להאמין שזה אותו הבית ספר! תירגולים לפני שיעור...מה?! מתי?! איפה?! היינו באים חצי שעה לפני השיעור, מחכים כמה דקות מחוץ לבר למדריכים שיפתחו את המקום כי זה נעול. אז היינו עושים פתיחת בר קומפלקט, ואז כשכבר היינו באיחור היינו מתחילים את השיעור. לא היה שום מצב, שבעולם, לתרגל מעבר למה שתירגלנו בשיעור. שלא לדבר על תירגולי קפה, שלא עשינו בכלל כי אין מכונת קפה בפאב. לגבי חשיבות של לתרגל עם אלכוהול או עם מים, הקטע פה הוא לא כמה לתרגל, ולא עם מה, כי הרי ת'כלס מתרגלים רק תנועה בבר ומזיגה מבקבוק, וזה לא משנה אם זה אלכוהול או מים כי, כמו שערן ציין, זה נשפך באותה מהירות. מן הסתם גם הכמות היא אותה כמות, כך שבעצם התרגול הוא גם על שליפה של רכיבים מהזכרון. ההבדל הוא כשטועמים את הקוקטייל. ופה זה כן חשוב. אחרי שאתה פישלת קצת, והטעם קצת שונה, אתה רואה איך שינוי של כמויות או רכיבים משפיע על הטעם, באיזה עוצמה ולאיזה כיוון. נגיד, אתה מכין קוקטייל פעם אחת נכון, פעם שניה קצת נסחף עם ליקר, ופעם שלישית גם עם ליקר מתוק נגיד וגם עם ליים, וככה אתה מגלה ומתחיל להבין איך זה עובד...ככה נוצר הגיון, אתה יודע איזה טעם אתה רוצה ליצור ומתאים משקאות וכמויות בהתאם. זה לדעתי כל הקטע עם אלכוהול אמיתי. אני אתן דוגמא, אתמול ידידה שלי ישבה על הבר אצלי, וביקשה קוקטייל של כוסיות...התפריט מעפן אז היא לא רצתה משם כלום, סתם שאני אכין לה משהו. הכנתי לה בכוס אולדפאשן עם קרח כתוש, 1.5 פרנג'ליקו, 1 ליים, חתכתי שליש לימון לקוביות ושמתי לה בפנים. היא אמרה שיצא ממש טעים. ת'כלס אין לי מושג מה עשיתי, כי אין קוקטייל כזה בדיוק...אבל עשיתי, ויצא טעים. שלשום הבעלים של המקום רצה שאני אכין קוקטייל, סתם מהראש, מתנה לאיזה בחורה. עשיתי עשיתי כמו ווטר מלון, רק הוספתי ליקר אגס, בכוס קוקטייל שהיא יותר דקה פי 2 מהרגילה, בלי קרח בפנים. יצא לה ממש טעים, מתה על זה. אחרי זה היא הלכה ואני טעמתי והיה טעים. ואל תבינו לא נכון, אני ברמן די גרוע בלי ניסיון, אני רק מנסה להבהיר שזה חשוב לדעת טעמים של ליקרים וקוקטיילים וכו'... וחבר'ה..אני חפרתי!