תירגול במים וצבעי מאכל??

vassily

New member
תירגול במים וצבעי מאכל??

מישהו היום אמר לי שבזמן אמיתי כל התירגול שהתלמידים עושים בהכנת קוקטליים נעשה עם מים וצבעי מאכל בגלל שזה יקר לתרגל כל הזמן אם אלכוהול אמיתי זה נכון??
 

temptation411

New member
אממ..

א.)נכון זה יקר לתרגל עם אלכוהול אמיתי ב.)בשביל מה לך לתרגל עם אלכוהול אמיתי? תחשוב שהאלכוהול שאתה מתרגל איתו זה התחתית של התחתית ונגיד המותגים שבאמת עולים כסף במקומות שמתרגלים עם אלכוהול הם בכלל מים עם צבע.. אז תחשוב מה עדיף לך..לעשות משקה פעם פעמיים עם אלכוהול אמיתי..או לנסות אותו עשרות פעמיים עם מים
 

vassily

New member
כן אבל...

אחריי נגיד שתירגלת משקה הרבה פעמים עם מים וצבעי מאכל לא יתנו לך פעם פעמיים לתרגל עם אלכוהול אמיתי ולראות את הטעם ולנסות לעשות טעויות כביכול כדי להראות לך איך זה ישפיע על הטעם של הקוקטייל וכל זה...
 

ערןGS

New member
שוב התחלנו...

תגיד.. בתור ברמן, אתה מכיר מותגים כמו וילה מאסה? מאיירס? גליאנו? בולס? מרטיני? קונינגס? בפעם האחרונה שבדקתי הם דווקא נחשבו למותגים הטובים בעולם... אבל כנראה שאתה ראית בעיניים שמתרגלים עם "התחתית של התחתית", נכון? לא יודע איפה ראית את זה, אבל אצלינו בברמסטר זה לא ככה. ובוא תסביר לי עוד משהו. אלכוהול נמזג פחות או יותר באותה מהירות של מים, נכון? התרגול בזמן אמיתי ובברמסטר אורך כשעתיים, נכון? ובבר עם ארבעה עמדות על 20 תלמידים, נכון? אז אם נעשה חישוב מהיר, חסר לי איזשהו נעלם. איך קורה שבזמן אמיתי מתרגלים יותר? יש להם מכשיר שעוצר את הזמן?? תעשו טובה, תפסיקו עם הטענה המטופשת הזו. לעולם לא תשמע מדריך בברמסטר אומר לתלמידים: "נגמר התקציב, תפסיקו לתרגל" זה נשמע לך הגיוני?! זה שאתה מתרגל עם אלכוהול, לא אומר שאתה מתרגל פחות, זה רק אומר שאתה מתרגל בצורה איכותית יותר עם הדבר האמיתי, שהרי אם היינו מנסים למכור את הקורס שפים שלנו, עם ספגטי מגומי, היו טורקים לנו את הטלפון, לא? אז איך אפשר לעשות קורס ברמנים בלי אלכוהול?!
 

vassily

New member
אז אתה אומר בעצם ש...

מה שאתה בא להגיד פה שבברמסטר כל התירגול הוא אם אלכוהול אמיתי ובזמן אמיתי כל התירגול זה עם מים וצבעי מאכל?
 

maxfain

New member
וסילי, בקיצור:

זמן אמיתי - צבעי מאכל ברטנדר - צבעי מאכל ברמסטר - אלכוהול לימון - אלכוהול סבבה? אני למדתי בבית ספר שמתרגל עם אלכוהול, אבל רק מהסיבה שזה 5 דקות מהבית שלי, וזה היה השיקול היחידי שלי. אם היו עוד בתי ספר בעיר, כמו שלא מזמן נפתח לדוגמא, אז יכוליות שהיתי לומד בו. בכל אופן, זה לא עקרוני על מה אתה מתרגל, באמת שזה לא קריטי.
 

temptation411

New member
משום מה קשה לי להבין משהו..

בוא נגיד שאני תלמיד חלש בקורס ברמנים זה או אחר.. ובא לי לבוא שעה לפני זה לתרגל קצת קוקטלים בוא נגיד שבא לי לתרגל ואני עושה קוקטלים עם המרטיני ביאנקו וילה מאסה גליאנו מאיירס בולס וכו.. אחרי שעה של תרגול גמרתי 3 בקבוקים של מרטיני בקבוק של גליאנו ז"א שבשעה תרגול סיימתי בקבוק גליאנו שעולה בסביבות 240 שקל ועוד 3 בקבוקים של מרטיני שעולים לבית ספר בסביבות ה30 שקל ואללה.. עם כל הרצון להאמין שזה באמת ככה..קשה לי להאמין שבית ספר יבזבז כלכך הרבה כסף על תלמיד שבא לו לתרגל והרי שהאלכוהול הזה הולך יורד לכיור אחרי זה.. וזה באמת לא בקטע של להגיד שבית ספר זה יותר טוב או זה פחות טוב פשוט לא מסתדר לי בראש
 

maxfain

New member
אחי

חחחח את זה הם לא טורחים להסביר, אלא אם תשאל :) הכוונה לתרגול עם אלכוהול, היא בעצם, רק בשיעורים.. כלומר בשיעורים אתה מתרגל עם אלכוהול, ואם אתה בא להתאמן לבד אז זה עם מים.. אפילו בלי צבעי מאכל :) שמע יש בזה הגיון כלשהו, כי לבוא להתאמן אתה יכול תמיד (בין 12-6 בסניף הרצליה חחחח), אז ברור שזה לא משתלם להם לתת אלכוהול גם בזמן הזה.. וד"א טוב שציינת את המותגים האלו, כי אלו המותגים היחידים שיש לאימונים, הספיד למשל מורכב מ... מממ.. פיטר הגדול (??) וכאלה.. שמשום מה הם מתעקשים לקרוא לזה מותג שלא פחות טוב מפינלנדיה ואבסולוט.. בכל אופן אין לי משהו רע להגיד על אותו בית הספר חוץ מהעובדה שהוא מתעקש לקרוא לעצמו "הכי טוב בתחומו", ואת זה אני לא אוהב.. מקום שעושה לעצמו פרסום על חשבון אחרים כשקורא לכל השאר "סתם..." ואנחנו הכי הכי הכי.. קיצר חפרתי, חזרתי מהעבודה ואני בראש סבבה אז שיהיה לכולנו לילה טוב וסופ"ש מלא באלכוהול איכותי..
 

רוניM

New member
כשאנחנו באנו להתאמן לפני השיעור

זה ממש ממש ממש לא היה על מים (וגם לא עם צבעי מאכל) וזה היה בדיוק עם אותו האלכוהול שהיינו מתאמנים עליו בשיעורים... והיינו באים, הרבה... ולא רק שנתנו לנו להתאמן חופשי, גם אם היה צורך תמיד היה איזה מורה שבא לעזור/להסביר כל מה שרק רצינו... וכל זה מחוץ לשעות של הקורס שלנו כביכול... אבל באמת היו נותנים לנו הרגשה שהם כאן בשבילנו בשביל כל דבר! ולגביי הספיד רק... אם זכרוני אינו מטעני (בכל זאת עבר קצת זמן) אז רק "הלבנים" (וודקה,ג'ין,רום, טקילה) היו בסגנון 3 ב 10שקל :) אבל באמת שאר הבקבוקים והמותגים שאיתם היינו מתרגלים איתם (כל מיני ליקרים ואגב, רום כהה של האוונה קלאב ועוד דברים טובים אחרים) היו סבבה לגמריי! עכשיו, לי אין שום אינטרס להגיד את כל הדברים האלו, חוץ מהעניין שאני בוגרת מאד מרוצה של ברמאסטר וקצת מפריע לי לשמוע השמצות כל הזמן... ואגב, temptation411 איך אפשר לגמור בקבוק של גליאנו בתרגול של שעה??? בעוד שאתה צריך אולי oz פה ושם לאיזה קוקטייל וחצי... טוב, גם אני קצת חפרתי... שבת שלום
 

vassily

New member
ניקח שנייה את השאלה לכיוון שונה

בכל הבתי ספר שלא מלמדים באלכוהול... טעימות פה ושם יש הבנתי אבל נגיד שיש דברים שהם לא מלמדים שלדעתי חשובים כמו למשל: איך טעויות שעשיתי (בטעות) משפיעות על הטעם של המשקה ואיך שימוש במיץ לימון במקום ליימ משפיע על הטעם ותרכיז סוכר במקום סוכר וכל הדברים האלו בבתי ספר ללא אלכוהול הם לא מראים את כל הדברים האלו?
 
כמה בתי ספר "ברמאסטר" יש בארץ?

כי אני עשיתי בברמאסטר, ואתם עשיתם בברמאסטר, וקשה לי להאמין שזה אותו הבית ספר! תירגולים לפני שיעור...מה?! מתי?! איפה?! היינו באים חצי שעה לפני השיעור, מחכים כמה דקות מחוץ לבר למדריכים שיפתחו את המקום כי זה נעול. אז היינו עושים פתיחת בר קומפלקט, ואז כשכבר היינו באיחור היינו מתחילים את השיעור. לא היה שום מצב, שבעולם, לתרגל מעבר למה שתירגלנו בשיעור. שלא לדבר על תירגולי קפה, שלא עשינו בכלל כי אין מכונת קפה בפאב. לגבי חשיבות של לתרגל עם אלכוהול או עם מים, הקטע פה הוא לא כמה לתרגל, ולא עם מה, כי הרי ת'כלס מתרגלים רק תנועה בבר ומזיגה מבקבוק, וזה לא משנה אם זה אלכוהול או מים כי, כמו שערן ציין, זה נשפך באותה מהירות. מן הסתם גם הכמות היא אותה כמות, כך שבעצם התרגול הוא גם על שליפה של רכיבים מהזכרון. ההבדל הוא כשטועמים את הקוקטייל. ופה זה כן חשוב. אחרי שאתה פישלת קצת, והטעם קצת שונה, אתה רואה איך שינוי של כמויות או רכיבים משפיע על הטעם, באיזה עוצמה ולאיזה כיוון. נגיד, אתה מכין קוקטייל פעם אחת נכון, פעם שניה קצת נסחף עם ליקר, ופעם שלישית גם עם ליקר מתוק נגיד וגם עם ליים, וככה אתה מגלה ומתחיל להבין איך זה עובד...ככה נוצר הגיון, אתה יודע איזה טעם אתה רוצה ליצור ומתאים משקאות וכמויות בהתאם. זה לדעתי כל הקטע עם אלכוהול אמיתי. אני אתן דוגמא, אתמול ידידה שלי ישבה על הבר אצלי, וביקשה קוקטייל של כוסיות...התפריט מעפן אז היא לא רצתה משם כלום, סתם שאני אכין לה משהו. הכנתי לה בכוס אולדפאשן עם קרח כתוש, 1.5 פרנג'ליקו, 1 ליים, חתכתי שליש לימון לקוביות ושמתי לה בפנים. היא אמרה שיצא ממש טעים. ת'כלס אין לי מושג מה עשיתי, כי אין קוקטייל כזה בדיוק...אבל עשיתי, ויצא טעים. שלשום הבעלים של המקום רצה שאני אכין קוקטייל, סתם מהראש, מתנה לאיזה בחורה. עשיתי עשיתי כמו ווטר מלון, רק הוספתי ליקר אגס, בכוס קוקטייל שהיא יותר דקה פי 2 מהרגילה, בלי קרח בפנים. יצא לה ממש טעים, מתה על זה. אחרי זה היא הלכה ואני טעמתי והיה טעים. ואל תבינו לא נכון, אני ברמן די גרוע בלי ניסיון, אני רק מנסה להבהיר שזה חשוב לדעת טעמים של ליקרים וקוקטיילים וכו'... וחבר'ה..אני חפרתי!
 

shiri9

New member
גם בבית ספר שאני למדתי בו

טועמים. הרבה משקאות נקיים, והרבה קוקטיילים. אבל התרגול בזמן עצמו, תרגול עם מים. והרבה מאוד מים נשפכים שם. ואפשר תמיד לבוא לתרגל עוד ועוד גם מעבר לשעות של השיעור שהן בהחלט מספיקות.
 

רוניM

New member
אני עשיתי את הקורס בהרצליה

ותמיד יש שם מדריכים גם בשעות הבוקר לפי מיטב ידיעתי... ועד איזה אחת בלילה (כי יש שם קורסי לילה) ואצלנו גם היו מספר מכונות קפה אבל האמת היא שאף אחד לא ביקש אי פעם לתרגל קפה חוץ ממה שתירגלנו בשיעורי לאטה ארט שהיו לנו, אז אני לא יודעת איך המדיניות לגביי המכונות קפה שם. בכל מקרה, אני הייתי מגיעה לקורס ישר מהבסיס והרבה פעמים הייתי מגיעה יותר מוקדם והיו עוד כמה מקדימים אצלנו בקורס... ותמיד היה מישהו שהיה נכנס לבר לתרגל איזה כמה דברים שהוא חלש בהם... אז אולי בהרצליה זה שונה כי זה הסניף המרכזי (אבל זה לא בסדר, צריכה להיות אחידות ברמה בין כל הסניפים, מסכימה!!!). ולגביי מה שערן אמר, שאלכוהול ומים נמזגים באותה מהירות..אז אני חושבת שהוא היה ציני בנושא הזה.. כי אלכוהול ומים ממש לא נשפכים באותה מהירות... משקל סגולי מפריע לזה... וגם דברים בסגנון גרנדין או מונין (שגם איתם תרגלנו) נמזגים בקצב שונה וצריך להרגיש את הדברים האלו. ולגביי טעויות ושינויים בכמויות המרכיבים... פה באמת נכנס הגורם המשמעותי של תרגול עם אלכוהול... כי ברגע שהמדריך שלך מכין לך סינגפור סלינג (סתם קפץ לי לראש הקוקטייל הזה) בצורה מדוייקת ואתה טועם אז זה טעים לך ומגניב ואתה תתרגל את זה עם מים ותדמיין שיצא לך את מה שיצא למדריך.. (אני שומעת אבל גדול מתקרב!!!) א-ב-ל ברגע שבנאדם טועה בכמויות, כמובן שעומד מורה ליד התלמיד כשהוא מתרגל והוא יכול להגיד לו שהוא טעה, אז אפשר לטעום ולראות איזה שינוי נגרם לקוקטייל בעקבות הטעות ולהשוות וזה אפילו יכול לעזור לפתח כול מיני קוקטיילים חדשים או לעזור לך בתור ברמן אם בנאדם מבקש קוקטייל מסויים חזק יותר, אז אתה תוכל לדעת איזה מרכיב הכי כדאי לך להוסיף כדי שהטעמים ישארו הגיוניים ו....טוב, דיי אין לי כוח לחפור יותר, אני יוצאת לשתות... אולי מחר אני אמשיך את הבור הזה שחפרנו! :) לילה טוב בינתיים
 

maxfain

New member
רוני

השמצות? אני אומר לך עובדות לא השמצות! כשאנחנו באנו, אמרו לנו לקחת 2 בקבוקים ריקים, למלא אותם במים ולדמיין שזה כל הדיספליי שלנו וכל פעם זה משהו אחר.
 

maxfain

New member
ושוב רוני

גם אני עשיתי את הקורס בהרצליה! ואת יודעת מה? אם אף אחד לא היה אומר לי גם אני היתי במקרה מתרגל עם האלכוהול, כי זה פשוט שם ואף אחד לא מתערב לך בחיים.. אבל לידיעתך, ואת יכולה להגיד מה שאת רוצה כי גם אם תתקשרי לשם עכשיו זה בדיוק מה שהם יגידו לך, כשאת באה להתאמן מחוץ לשעות הקורס, את צריכה להשתמש במים. ואני שאלתי!
 

רוניM

New member
אולי כי לא התחזרנו...

אז לא העירו לנו... אגב, מתי עשית את הקורס???
 

רוניM

New member
אני חושבת שהסיבה שלא העירו לנו

הייתה כי לא ניצלנו את זה לרעה... גם ככה היינו עושים תירגולים מעל ומעבר... ואם היינו באים לפני השיעור לתרגל קצת... לא היינו משתוללים... עושים איזה קוקטייל מתאמנים על איזה משהו... וזהו... לא בחזירות... לא מנצלים את הפריווילגיה שכביכול נתנו לנו "בניגוד" לכללים... אה... וסתם שאלתי מתי עשית את הקורס...חשבתי אולי זה היה בתאריכים חופפים.. אבל מסתבר שלא.. :)
 
למעלה