תירס בפלפלים מתוקים
תירס בפלפלים מתוקים מתוך "ספר המנגל" בהוצאת מפה מתכון: תירס בפלפלים מתוקים חומרים: 6 קלחי תירס עם מעטפת העלים שמן לממרח הפלפלים: 2 פלפלים אדומים מתוקים קלויים 2 עגבניות מיובשות, שרויות בשמן פלפל צ´ילי חריף בצל שאלוט קצוץ דק או חצי בצל רגיל שן שום כתושה כף סוכר חום מלח ופלפל שחור טחון טרי אופן ההכנה: מעבדים במעבד מזון את מרכיבי ממרח הפלפלים. גוזרים שישה ריבועי נייר אלומיניום בגודל שיספיק לעטוף את קלחי התירס. בשטח מקלפים את התירס מהעלים אבל לא מנתקים אותם מהקלח, משמנים את ריבועי נייר האלומיניום ומניחים קלח תירס על כל ריבוע. מורחים על הקלחים את ממרח הפלפלים ועוטפים את הקלחים כך שעלי התירס יישארו כמין ידית אחיזה מחוץ לעטיפה. צולים על הגחלים עד שהגרגרים מתרככים, כ-30-40 דקות.