תכונות של לארפים

• פותח הנושא Sern
  • פורסם בתאריך

Sern

New member
תכונות של לארפים

קיבלתי את השאלון הזה באחת מרשימות הדואר אותן אני קורא. חשבתי שהוא מעניין מספיק כדי לפתוח דיון. 1. מה לדעתך צריך כדי ליצור את הלארפ הטוב ביותר? 2. אילו תכונות בלארפים הם החביבות עליך? 3. אילו תכונות בלארפים אתם חושבים דורשות שיפור, או שצריך להמנע מהן? 4. ולבסוף, מה לדעתך הוא הלארפ המושלם? אם היית לך ההזדמנות להריץ את הלארפ המושלם, איך הלארפ הזה היה נראה? מעניין אותי לדעת מה אנשים חושבים. ארם.

RanAway

New member
בעיקר תפאורה.

האר תמיד יהיה טוב כרמת האנשים שבו. אבל! תנאים טובים עוזרים לאנשים להיכנס יותר טוב לדמות, נותנים יותר אווירה, וכו´. אני הייתי רוצה לראות קצת יותר תפאורה (לאו דווקא תפאורה תאטרונית כי אם גם תנאי שטח ומבנים קיימים וכמובן האנשים). כמו כן אני חושב ששימת דגש על אוטנטיות יכולה לשפר רבות את הארים. אבל לפי הסדר. 1) הלארפ הטוב ביותר יהיה עם שחקנים טובים בסביבה מתאימה, ועם התערבות מינימאלית מהעולם החיצון, בנוסף הייתי אומר שעדיף יהיה אם הוא ימשך כמה 9ימים. 2) מה שאני אוהב בלארפים הוא את שיחוק הדמות, האינטרקציה עם דמיות אחרות, יציאה זמנית ממציאות הדפוקה של הארץ הזו ולהכיר אנשים חדשים (חלקם לפחות). 3) עניתי בהקדמה. 4) מה ההבדל בין 1 ל-4? ואני לא יודע מהו האר המושלם. רן

nanaboka

New member
לפי דעתי...

וואוו שאלות כול כך בסיסיות לדבר כול כך ענק, אל תשכחו אנו בעצם יוצרים עולם וירטואלי למשך פרק זמן הבנוי מסגמנטים של הרפתקאות ומשימות שצריכים לספק המון אבל המון אנשים אז אתחיל: 1. לארפ או R לותקים יותר
- צריך המון המון הכנה בעיקר בעיקר יצירת אינטרקטיביות ועניין כמה שיותר אישי ואינטנסיבי בן האנשים לדמויות אותם הם מגלמים - כשאנשיםמתחילים ל"אבד" את הדמות שהם מגלמים הם מתחילים לאבד עניין ואז מתחיל הלארפ להתפרק - אז צריך ליצור כמה דמויות או לספח אותם לעלילה כ-NPC בקיצור לעניין לסקרן ולגרור אותם להרפתקה לעניין בקיצור לעזור להם להנות מההרפתקה ואולי מה-NPC שהמסטר העזורי יכפה עליו יוולד לו דמות חדשה
. צריך ליצור אזורי משחק וליצור כמה שיותר משחקים אבל ע"י חלוקת מסטרים לאזורי משחק שהם ימציאו את ההרפתקאות ויסנכרנו ע"י המסטרים הראשיים לעלילה מתגלגלת שהמסטרים הראשיים יצטרכו לעקוב בזמן אמת (כמה שרק ניתן) ולנסות לתקן לשנות את העלילה בהתאם למצב שהשחקנים יוצרים. אני אולי גולש יותר מידי אז אקצר ואמשיך ל... כן אווירה מאוד חשובה לכן צריך להכין מראש ערים אבל לתת למסטרים להריץ אותם ולא להפיל את הדברים הגדולים באמת לשחקנים מכיוון שדברים יחלו ליפול בן הכיסאות ואנשים עדיין צריכים הדרכה... אז כן אי-הייתי - תפאורה חובה כמה שיותר אמיתית תחפושות חייבים ללכת על הדברים הקטנים אם ניתן לדוגמא מטבעות סמלים קבוצתיים סימנים (שפת סימנים בסיסית לגילדה של הגנבים או מרגלים לדוגמא) כמובן יש עוד... 2. תכונות - עלילה מתגלגלת חיה ונושמת - מרכזי אכלוסין למפגש עם שחקנים לדוגמא פאבים מאולתרים לפגישה עם שחקנים אחרים, שחקנים איכותיים, מזג אוויר סביר, תפאורה... 3. מצריך שיפור - אירגון לוגסטי ועלילתי, לצערי לא הייתי בהרבה LARP לאחרונה
. 4. ראה 1... אהה מאוד מאוד חשוב - צרו ספר חוקים ספר הדרכה חוגי בנייה - אכתוב את המילה שאף אחד לא רוצה או מעוניין לכתוב אבל צריך מעט למסחר את העניין בשביל שיהיה אפשר בעזרת הכסף להשקיע ב-הרפתקה או בכלל לתת לאנשים שמשקעים מזמנם וכספם לקבל החזר הולם - אני לא מדבר על סכומי עתק - לדוגמא על הדרכה לייצור חצים משך ההדרכה 3 שעות 30 שקל נשמע סביר? 3 שעות הדרכה לבניית חרב 30 ש"ח + עלות חומרים? אימונים בחרב וקשת יום שבת 50 ש"ח שיכסה שתיה אוכל אבטחה??? טוב זה בגדול אשמח להרחיב במקרה הצורך...
לילה טוב

למעלה