תכונות של נגני MP3

maorp3

New member
תכונות של נגני MP3

מה אומרים הדברים האלה: עוצמת יציאה בmW - מה יותר טוב? קצת או הרבה? דציבלים בdb - מה יותר טוב? קצת או הרבה? התנגדות באוהמים (בדרך כלל זה 16..) מה יותר טוב?

weird dust

New member
בקשר לראשון

mW - העוצמה של הקול - ככל שיותר גבוהה ככה הנגן ינגן חזק יותר (לפי העיקרון כמובן) בקשר לשני: אני מאמין שאתה מדבר על ה-SNR - אות לעומת קול. שם ככל שזה גבוה יותר זה יותר טוב, אבל אף אחד לא מגיע ל90 דציבל עם הנגן שלו.

maorp3

New member
עוד משהו

מה זאת אומרת Digital player sample rate בדרך כלל זה 20Hz-20KHz אבל ראיתי נגן שזה גם 8Hz-48KHz אני יודע שהשני יותר טוב כי זה תחום יותר רחב אבל מה זה אומר בכלל?

maorp3

New member
אופס התבלבלתי..

נשאל מחדש מה זה Digital player sample rate (פה ראיתי 8-48000 הרצים) ומה זה Digital player response bandwidth (פה זה בדרך כלל 20-20000 הרצים)

פייפן

New member
זה די פשוט :

הנתון -20-20000HZ הוא תחום השמיעה , כלומר המכשיר מסוגל להשמיעה באוזניות את כל תחום התדרים הזה, אינני יודע מה גילך אך ככל שמזדקנים שומעים פחות ופחות את התחום הגבוה. קול רגיל של אדם הוא בתחום 400-4000 הנתון 16ohm או 32ohm הוא התנגדות האוזניות. זה צריך להתאים להתנגדות של המכשיר המנגן כדי לקבל את מלוא העצמה שמפיק המכשיר, שימוש באוזניות לא תואמות יגרום לניחות בעצמת השמיעה. הנתון 8-48Khz מתיחס למידת הדיוק של ההמרה הדיגיטלית. המרה דיגיטלית ב"רזולוציה" של 48 היא יותר איכותית מאשר 8 אבל גם יוצרת קובץ יותר גדול. ההסברים שנתתי הם עקרוניים ו"קצת עיגלתי פינות" כדי לתת תמונה בסיסית.

stardust19

New member
אם אתה רוצה הסבר מפורט תפנה אליי

כי זה יקח לי הרבה זמן להסביר לך בפירוט א כל הפרטים, בגדול מה שפייפן אמר אז זה נכון אבל לא ממש מדויק...נוותר לו

למעלה