תכונת מסך מחשב

PPHBH

Member
שלום

מן הסתם אתם מכירים את תכונת מסכי המחשב שכאשר מגדירים מסך מחשב בעל יותר מכניסה אחת איזו כניסה תהיה פעילה , נניח HDMI ומכבים לו את החשמל על ידי הוצאת הכבל מהשקע ומחזירים, הוא יידלק מחדש מבלי צורך ללחוץ על POWER ON ומיד מציג תמונה כלומר זוכר איזו כניסה הייתה פעילה מבלי צורך להיכנס ל- MENU ולהגדיר שוב

איך באנגלית נקראת התכונה הזו ?
הורדתי מספר USER MANUAL של מסכים שונים ולא מצאתי אזכור לתכונה הזו

תודה

arseny92

Well-known member
מנהל
שלום

מן הסתם אתם מכירים את תכונת מסכי המחשב שכאשר מגדירים מסך מחשב בעל יותר מכניסה אחת איזו כניסה תהיה פעילה , נניח HDMI ומכבים לו את החשמל על ידי הוצאת הכבל מהשקע ומחזירים, הוא יידלק מחדש מבלי צורך ללחוץ על POWER ON ומיד מציג תמונה כלומר זוכר איזו כניסה הייתה פעילה מבלי צורך להיכנס ל- MENU ולהגדיר שוב

איך באנגלית נקראת התכונה הזו ?
הורדתי מספר USER MANUAL של מסכים שונים ולא מצאתי אזכור לתכונה הזו

תודה
זו אינה "תכונה"
פרט בסיסי של כל יישום ששומר הגדרות כלשהן אשר ניתנים לשינוי
אם יש הגדרות אשר נשמרות ונזכרות לאחר אתחול, אז יש גם אמצעי אחסון להגדרות (NAND, NVRAM, etc), אשר יכול להיות מגובה בסוללה (CMOS) או לא (כרטיס זיכרון אכסון מובנה)

HelpSupport

Active member
למה אינך מציין איזה מסך?

לכל יצרן מסכי מחשב ולפעמים לכל צג של אותו יצרן כיתוב התפריטים שונה.
בצג שלי תוצרת HP יש שלושה מצבים תחת הכותרת Input Control ->
HDMI
VGA
Auto-Switch Input
האפשרות האחרונה היא גם ברירת המחדל של הצג.

קבצים מצורפים

• 20210611_200817.jpg
    20210611_200817.jpg
    KB 310.7 · צפיות: 2

PPHBH

Member
תודה על תגובתכם אבל לא הסברתי את עצמי היטב.
לא שאלתי על איזו טכנולוגיה ( (NAND, NVRAM, etc), בנויה יכולת שמירת ההגדרות של המסך או כיצד בנוי כיתוב התפריט של כל יצרן.

השאלה שלי הייתה כללית ולכן לא ציינתי סוג מסך.

שאלתי לגבי התכונה (FEATURE) המאפשר למסך לזכור איזה INPUT מקבל SIGNAL ובעת הפסקת חשמל יזומה או מקרית "להתעורר" ללא צורך ללחוץ על לחצן POWER ולהתחיל לעבוד כאילו לא היה כלום.

רציתי לדעת איך נקראת תכונה זו כיוון שאני מחפש מסך יד שניה שאני חייב שתהייה לו היכולת הזו ואולי מסכים ישנים לא תומכים בזה, אם אדע איך התכונה הזו נקראת, אדע לפשפש ב- USER MANUAL של מסך מסוים שאמצא ביד 2 .

תודה

למעלה