תכיפות במתן שתן ילדה בת 3

natadana

New member
תכיפות במתן שתן ילדה בת 3

שלום רב, לפני כשלושה שבועות הילדה שלי בת שלוש החלה ללכת לשרותים לעשות פיפי לעיתים קרובות מאוד. היום אנחנו נמצאים במצב שיש לה רגעים שהיא ממש ניגשת כל 5-10 דקות לעשות פיפי (לפעמים יוצא לפעמים לא), בגן העירו לי שהיא מבלה כל היום בשרותים. בדיקות השתן שלה תקינות לחלוטין, הרופאה טוענת שכנראה הבעיה על רקע נפשי/פסיכולוגי. חשוב לציין שלפני כחודש החלנו תהליך גמילה ממציצת אצבע, התהליך החל מחבישת תחבושת על האצבע ולאחר מכן ממריחת חומר מר על האצבע, נכון להיום הילדה הפסיקה לגמרי למצוץ אצבע. השאלה שלי היא האם קיים קשר בין תופעת ה"פיפי" לגמילת מציצת האצבע? ומה ניתן לעשות בנידון? תודה מראש

הילדה קוראת לכם לאהוב אותה כמו שהיא...

תכן מאוד שיש קשר בין השניים אם כי לעולם לא נדע זאת בוודאות. הסבר: התנהגות היא סימפטום . ניסיון שלנו להכחיד סימפטום כפי שעשיתם מכחידה את הסימפטום ( את הקושי הנצפה) אך אינה פותרת לעומקה את הבעיה האמיתית. לכן, נוצר סימפטום חדש ( כל 5-10 דקות פיפי). הילדה החכמה שלכם מצאה מקום ( להחזיר לכם על התנהגות לא מכבדת כלפיה) וכאילו אומרת לכם (כמובן באופן לא מודע) ועכשיו נראה אתכם עלי. אתם ( עם הכוונות הטובות שלכם והרצון הטוב לעזור לה ) הזמנתם אותה לדו- קרב. ניצחתם כמו שאומרים בצבא את ה"קרב" הפסדתם ב"מלחמה". הילדה פתחה קרב חדש. אלא שהפעם הוא מתוחכם יותר. היא בחרה תחום שבשליטתה בלבד. ועכשיו אתם במבחן וחובת הקבלה שלכם ללא תנאי(שנכשלה בפעם הקודמת) נבדקת על ידה מחדש. התגובות שלכם כעת מלמדות וילמדו אותה האם אתם אוהבים אותה באמת? האם אתם מסוגלים לקבל אותה ללא תנאים ולהכיל כל בחירה שלה? האם אתם הורים מאפשרים? או מבקרים ורוצים שהילדה תהיה כמו שאתם רוצים שהיא תהיה? היא בוחנת האם אתם רוצים אותה? או אולי רוצים, אבל קצת אחרת. ילדה שלא מוצצת אצבע, ושלא הולכת לשרותים כל 5 דקות. והיא הרי אחת, יחידה ומיוחדת שקוראת לכם לאהוב אותה כמו שהיא. בהצלחה, עינת גבע, יועצת משפחתית, מכון אדלר.

../images/Emo45.gif

אני חושבת ששווה להורים לקרוא היטב את התשובה הזו וללמוד אותה.

למעלה