תכלס בכנות...

Blue Potion

New member
תכלס בכנות...

יצאתם לפאב/מועדון עם קבוצת חברים.
אחד מהחברים נוהג. (והוא לא החבר הכי טוב שלכם, סתם סינג'רו אותו לנהוג).
והוא שתה.
לא הרבה, שליש כוס בירה.

ואתם מן הסתם צריכים טרמפ חזרה הביתה.
כל החברים שלכם חוזרים איתו.
מה אתם עושים?

מקרה דומה אחר.
פעם הייתי בארוחה משפחתית אצל חבר שלי. (האירוע בבית של הסבתא/דודה/לא בקרבת הבית שלי).
אבא שלו שתה ושתה... הרבה מעבר לכוס יין. הקפיץ שוטים על ימין ועל שמאל. כולם היו מסטולים.
(באופן כללי זה מחזה מרהיב
וממש לא ציפיתי לזה...)
ואז נוסעים בחזרה הביתה. מן הסתם האבא נוהג...
וכולם שיכורים. (גם אתם).
אז חוץ מזה שזה דוגמא לא טובה לילדים

מה אתם עושים?

הבאת כאן שני דוגמאות קיצוניות ... עם שתו רק כוס בירה אחת (דהיינו שליש ליטר) זה לא נורא במידה והבטן לא הייתה ריקה לפני ו\או אכלו גם משהו קטן בזמן ששתו את הבירה ..
אבל המקרה השני עם האבא הדביל ששפך לאגר והחליט לנהוג בכל זאת למרות מצבו אז במצב כזה הייתי מעדיף מונית ולא אותו .

Purple Mushroom

New member
לי יש גם דוגמא

אז כמו שסימנתי, זאדק כנראה צודק. טוב שיצאת מ-2 המקרים בשלום.
אם החבר שתה רק קצת, והוא יודע לנהוג, אז הכל בסדר.
במקרה של האבא, זה קצת בעייתי. (יש אפשרות ללכת ברגל?יש=היתה?).

זה מזכיר לי מקרה אלכוהול השבוע במשפחה שלי. אח שלי. (אחי האהוב והיחידי,נשוי פלוס אחיינית מהממת ואינטילגנטית): שתה,
בעצם, היה מפגש משפחתי מאוד חשוב , מצחיק ואוהב, בהרצליה, ביום שני האחרון, וכל המבוגרים הרימו כוסות יין אדום, ושתינו (אפילו אני שתיתי קצת). שתיתי קצת, ואח שלי שידל אותי לשפוך (כחצי כוס יין), את רוב היין שלי, לכוס שלו, ואמר שנוהג. אבל סמכתי עליו שהוא יודע לשתות. (מכיר אותו כל חייו, ויודע שיודע לשתות). והיה הרבה אוכל, אז בטח אכל הרבה לפני.
ושכחתי מזה, ובסוף הסיע את אמא שלנו, ואותי, לבית של אמא שלי. (בעצמם לתחנת אוטובוס ליד הבית, בשבילי).
אז לא צריך להבהל מקצת אלכוהול, במיוחד עם אנשים שיודעים לשתות.
שמח לקרוא, שהכל עבר בשלום :)

raptor89

New member
די מסכים עם זאדק

שליש בירה שבאה עם אוכל וכו' כמו שבדר"כ יש בפאב זה בסדר. יצא לי לנסוע עם אנשים ככה ולנהוג ככה. אגב, יש סיבה לזה שזו גם כמות שמותרת על פי החוק (מעל גיל 24 אמנם, אבל זה בגלל פקטור של ניסיון על הכביש ולא בגלל השפעת האלכוהול נטו).

במקרה השני - שום סיכוי שאני עולה על האוטו אם אני מזהה את המצב הזה (ויש סיכוי שאם אני שיכור כמוהם, אולי אני לא אזהה את המצב ובאסה לי).
מונית / אוטובוס / רגל / וואטאבר.

Puskas

New member
שליש וגם חצי בירה אין בעיה

בקבוק יין+10 צ'ייסרים של ויסקי+חצי בקבוק ערק אז יש בעיה..
תלוי כמה שותים.. זה גם תלוי בבן אדם.. אני מסוגל לנהוג גם אחרי חצי בקבוק ערק או ליטר בירה..
יש אנשים שאחרי שליש תופסים טיפה ראש אבל מבחינת נהיגה שליש בירה לא עושה כלום לרוב המכריע של האנשים.

ebi83

New member
כוס בירה- סבבה.

מעבר לזה אני עושה לו את המוות כל הערב עד שהוא יעדיף לא לשתות מעבר

ובכלל- לא נוהג אם שתיתי מעל כוס בירה, למרות שזה "לא משפיע עליי" וכו'.. יש חוק ויש סיבה לחוק.

לגבי חבר ששתה ואמור לנהוג- תלוי מי זה, אני בכל מקרה אגיד לו ואבדוק עד כמה הוא כשיר מבחינתי. אם הוא לא כשיר מבחינתי אני אסתדר ולא אסע איתו.

spaysi8

New member
שליש בירה זה כלום..

כעקרון לכל מנת אלכוהול לוקח בערך 45 דקות להספג ככה שהשליש הזה ישמצב שכבר נספג בכל מקרה..

rasmus girl1

New member
מסכימה עם השאר,

שליש בירה זה באמת לא נורא, ואפילו אני כבחורה קטנה ורזה לא משתכרת ולא נהיית אפילו בראש טוב מזה.. ואני גם מניחה שזה היה נסיעה בתוך העיר.

במקרה השני, לא הייתי חוזרת איתו, שתה הרבה וכולם שיכורים.. אין סיכוי, הייתי לוקחת מונית, עדיף להפסיד כסף מאשר את החיים.

EdisonGirl

New member
בשני המקרים - תלוי

שליש בירה לאדם אחד יכול להשפיע כמו ים אלכוהול אצל אדם אחר, ואני עדה לזה. יכול לעמוד מולי אדם ששתה כפי המותר בחוק ועדיין יצליח להתמסטל ולצאת מריכוז (והיי, לא התייחסת לפקטור הזמן. כשמדובר בשליש, יש צורך להמתין כ- 40 דקות לפני שעולים לכביש. כשמדובר ביותר, גם משך זמן ההמתנה מתארך, ולא בכפולות של 40 דקות אלא יותר... מגיע אפילו ל- 7 שעות).
יתכן מאוד שבמקרה השני הייתי מצטרפת לנסיעה, כי עושה רושם שהמשפחה הזו רגילה למצבים כאלה, ושהאבא שותה ככה באופן קבוע באירועים כאלו ואולי אפילו ביום יום.
דווקא כשמישהו שותה כמות קטנה, ולא מצהיר במפורש שזה בגלל שהוא צריך לנהוג, אני אתחיל לחשוד.

nivos7

New member
אלכוהול , או כלום ... כבר אין לי כוח

פעם בצחוק הנחתי בהפגנתיות את המפתחות על שולחן בפאב מול המלצרית , סיפרתי לה שאני הנהג התורן ושתביא לי ליטר בירה.
רציתי לראות את התגובה שלה. (זה פאב שכונתי , המרחק הוא ברגל)
כמו שאני בעברי , בתור מלצר לא הסכמתי להגיש אלכוהול לבחורה שהייתה בהיריון.

בנוגע לדוגמאות שנתת, הן באמת קיצוניות
ושליש בירה כן מעיד על סוג של אחריות , אני לא יודע בכלל אם מבחינת חוק מותר בכלל לשתות שליש ולנהוג או לא.
אבל אם הנושא ממש מציק לך , את יכולה לדבר עם האנשים שאת איתם, להגיד שאת לא רוצה , שאת מפחדת (תתרצי , את עניין המשטרה והשלילת רישיון , ושאת לא רוצה שהנהג ייתקע שנתיים באוטובוסים)
אם צריך , לוקחים מונית. אסור להתקמצן על זה

הבעיה אצלי , שאני לא פוסל אנשים ששותים ונוהגים , כמובן שאני לא עושה את זה , ולא אנשים שמסביבי , כי המשטרה והשיטה ההרתעתית שלה הצליחו , תתפס שאלכוהול בדמך , תקבל שלילה לשנתיים. היו לי חברים שלא היה מפריע לי לנסוע כשהם שתו , מצד שני , יש לי חבר שאני לא מוכן לנסוע איתו כשהוא פיכח.

למעלה