תכלס...

Blue Potion

New member
תכלס...


הדברים הספורים שמונעים ממני להפוך לטבעונית הם...
1. חיבה עזה לשוקולד

2. הדקדקנות הזאת כלפי מוצר - להסתכל טוב טוב על האריזה לפני שמכניסים לפה.
3. לבשל אוכל לעצמי. זה כל כך מעצבן ומתיש לפעמים. כל כך הרבה יותר קל לשלוף פיצה קפואה מהמקפיא, או שניצל, ופשוט לאכול.

חוץ מזה, אני כבר שנים לא אוכלת מוצרי חלב (חוץ משוקולד
), לא נוגעת בבשר כבר הרבה זמן...
ככה שזה לא יהיה לי קשה, ברגע שאני אמצא פתרון כלשהו לסעיפים האלה.
 
לגבי שוקולד

יש גם שוקולד מריר פרווה. אחרי שמתרגלים לטעם כבר ממש לא מתגעגעים לשוקולד חלב ואני אומרת את זה מניסיון. גם אני לצערי מכורה לשוקולד אבל זה לא מנע ממני את המעבר לטבעונות. פשוט אוכלת שוקולד מריר וזה עוד מלפני הטבעונות. אחרי שהתרגלתי לטעם שוקולד חלב כבר מרגיש לי תפל וחסר טעם. כך שזה עניין של הרגל וטעם זה דבר נרכש וכו' וכו'..

מכירה את הקושי בזה שצריך לבדוק רכיבים וכו' אבל זה רק בהתחלה. אחרי שאת מכירה את המוצר את פשוט רוכשת אותו מתוך הרגל ובלי צורך לבדוק רכיבים.

ולגבי לבשל לעצמי, תכל'ס לא חסר גם אוכל מעובד וג'אנק טבעוני. אני אישית בכל זאת משתדלת לבשל כמה שיותר גם בשביל הבריאות שלי. כשיש מספיק רצון זה אפשרי וגם הרבה יותר כיף. מרגיש יותר בריא
 

ladybug6

New member
תכלס..


הדברים שאת מתארת לא נוראים כמו שנדמה לך!


1. שוקולד מריר זה טעם שמתרגלים אליו (גם אני אהבתי שוקולד חלב וחטיפי שוקולד ודי סלדתי מהמריר, אבל מתרגלים). אפשר גם להכין שוקולד "חלב" בבית מחלב סויה. אבל יותר פשוט להתרגל לשוקולד מריר וללמוד להנות ממנו. או להכין כדורי שוקולד ואז זה בכלל סכנת נפשות מרוב שזה טעים.

2. הדקדקנות היא רק בהתחלה כשעוד לא מכירים את המוצרים. הרי זה לא שכל פעם שאת בסופר את קונה מוצרים אחרים. 90% מהקניות שלנו חוזרות על עצמן ורק 10% זה גיוון. בהתחלה הייתי מסתכלת על הרכיבים וזה באמת היה מתיש אבל היום אני כבר לא צריכה ואת רוב המוצרים אני מכניסה בבטחון לעגלה.

3. אם לענות על הצורך שלך אז יש גם אוכל מוכן טבעוני שאפשר לקנות ולדחוף לתנור/מיקרו. אבל התשובה שאולי פחות תאהבי היא שלדעתי בישול זה דבר בסיסי שכדאי מאוד לאמץ כחלק מהחיים, ולא להסתמך על זה שמישהו אחר יכין לנו אוכל / נקנה אותו מוכן. זה הרבה יותר כלכלי, מזין, בריא והרבה פעמים גם יותר טעים (ואם לא אז משתפרים..).
התזונה שלך היא אחד הדברים המהותיים בחיים שלך, תחשבי על זה- את אוכלת כמה פעמים ביום! איזו עוד פעילות את עושה לעתים כ"כ קרובות? שגם יש לה השפעה כ"כ גדולה על הבריאות וההרגשה שלך?
לדעתי כישורי בישול זה דבר נרכש וגם ההנאה מזה נרכשת.
ואם את לא מתחברת לזה, תמיד אפשר להכין אוכל באופן יעיל - להצמד למתכונים ומאכלים בסיסיים שלא דורשים התעסקות מיוחדת, ואת ה"מיוחדים" לאכול בחוץ, במסעדות או אצל משפחה/חברים, או שילוב של אוכל קנוי עם אוכל ביתי מבושל.
אפשר גם להכין כמויות גדולות ולהקפיא, או (בהתאם לתקציב) לקנות אוכל ביתי טבעוני פעם בשבוע ולדעת שכל יום יש לך ארוחה אחת חמה ומבושלת, ואת שאר הארוחות תאלתרי בקטנה.
 

cornetti

New member
תכיני שוקולד לבד, זה כ"כ פשוט

ועדיף בכלכך הרבה רמות.
תקראי מה מכניסים לזה שאת קונה בסופר.

ואז תכנסי לקרוא באתר הזה:
http://cacao.elef3.org/
 
למעלה