תכנון אלגוריתם למיון

liorgu

New member
תכנון אלגוריתם למיון

אני צריך עזרה בבניית אלגוריתם למיון n מספרים שלמים בתחום מ-1 ועד n^k בזמן של (O(kn. חשבתי להיעזר במיון מנייה אבל לא הצלחתי...

לדעתי

זה יכול להעשות על ידי שילוב בין מיון מניה למיון בסיס. דמיין לרגע שאתה מייצג את המספרים בבסיס n. כלומר ה"ספרות" של כל מספר הן מ-0 ועד n-1. מכאן תוכל למיין על פי כל ספרה בזמן (O(n, ובגלל שלכל מספר יש לכל היותר k-1 ספרות כאלה בבסיס n המיון יתבצע בזמן (O(nk.

אמיתי ר

New member
../images/Emo31.gif אם אתה נתקע בשאלה ב-ממ"ן

לפחות תאמר זאת, אל תנסה להסתיר שאתה מחפש פתרון לשאלה שאתה צריך להגיש.

gil levi

New member
מה הבעיה?

הוא לא ביקש פתרון, הוא ביקש עזרה והוא אפילו ציין את הכיוון שהוא חשב עליו. אני מסכים שלא צריך להכין פה לאף אחד את הש"ב אלא רק לעזור אבל לא צריך להגזים. אין לי בעיה לציין שכל אחת מהשאלות ששאלתי בפורום הזה הייתה בנוגע לתרגיל שאני צריך להגיש ולא סתם תרגיל, אלא כזה שהציון שלו הוא חלק מהציון בקורס.

אמיתי ר

New member
גיל אין לי שום בעיה לסייע

לו, או לכל אחד אחר בתרגיל שצריך להגיש. אני די בטוח שגם אני אשאל פה על שאלות שאני צריך להגיש - ובעבר בפורומים אחרים בהחלט עשיתי זאת. אתה יודע מה - גם אין לי בעיה עקרונית (אולי לא אסייע, אבל בוודאי לא אגיב בשלילה) שמישהו יכתוב "קיבלתי ש"ב כאלה וכאלה, תפתרו לי אותם" כאמור - אין לי שום בעיה עם זה. עם מה יש לי בעיה? עם מה שרשמתי בהודעה שלי - שמישהו מנסה "להסתיר" זאת. כאילו הוא "עובד עלינו". הוא לא אמר "נתקעתי בשאלה בלה בלה". בדיוק כמו M486 (או משהו כזה) ש"שאל אותנו חידה כדי לראות כמה אנחנו חכמים" שכידוע לכל (וכעת קיבל משנה תוקף) שזה ברור שזה תרגיל שהוא קיבל, ולא סתם אתגור שלנו. אז אנא - אם למישהו יש שאלה שהוא צריך להגיש - שישאל בשמחה, אבל לא ינסה לרמות. אנחנו לא טיפשים. שיגיד.

vinney

Well-known member
ששש... קודם כל להרגע ../images/Emo13.gif

אני מסכים עם גיל, הבן אדם בא ואמר שהוא צריך עזרה, מה יש לך ? זה לא שהוא נותן לנו "חידות מאתגרות", הוא צריך שאלה עם שיעורי בית, זה די ברור מההודעה שלו...

אמיתי ר

New member
אני רגוע, אני רגוע ../images/Emo13.gif

אני ממש לא הבנתי מההודעה שלו שזו שאלה שמרצה/מנחה/מורה נתן לו, והוא בא לכאן לבקש את עזרתנו - אם כך הייתי מבין, בוודאי שלא הייתה לי שום בעיה. הבעיה הייתה, שלפי דעתי, ואני עדיין מאמין כך, הוא ניסה, במכוון "להשמיט" את הפרט הזה. מאחר שרוב האנשים שיודעים שמישהו צריך "להגיש" תשובה, לא יגישו לו על מגש של זהב את התשובה, אלא יתנו לו רמזים בכיוון/יסייעו. אם אתה חושב שזו שאלה שהוא סתם מהרהר בה (או באמת חידה) אתה כן תפתור לו את הכל. אני רק אומר שצריך להיות כנים, אם זו שאלה להגשה, וזה לגיטימי בהחלט, תאמר זאת במפורש.

liorgu

New member
אני עוד יותר רגוע...

לא התכוונתי לרמות אף אחד. במפורש כתבתי שאני צריך עזרה. בפורום הזה יש אנשים שמתעניינים במדעי המחשב ואני בהחלט לא מצפה מהם לכתוב לי תשובה מלאה או חלקית. התכוונתי לעזרה כמו ש IsraeliSecretToilets נתן. הוא הביא לי כיוון טוב לחשוב עליו ולזה ציפיתי כשכתבתי פה את השאלה. זה נראה לי אלמנטרי שאני לא המצאתי את השאלה הזאת אלא מרצה/מנחה/מורה נתן לי אותה. גם לא כתבתי שזאת חידה כמו מישהו אחר שכתב. עובדה שכולם הבינו את זה. אז אל תמהר לשפוט אנשים שאתה לא מכיר.

למעלה