תכנון אמצעי תאורה מתקדמים לדירה

RachelBD

New member
תכנון אמצעי תאורה מתקדמים לדירה

שלום לכולם, אני נדרשת לתכנן, בין השאר, תאורת קסנון לבית פרטי, בפעם הראשונה מבחינתי. מאחר שמעולם לא ביצעתי תכנון כזה, אני מתכוונת ללמוד את הנושא מפי מומחים פיזיים ומבקשת, בנוסף וכהקדמה לכך, את עזרת אלו הוירטואליים. אם מי מכם יוכל לפרט מעט על עקרונות התכנון והשימוש, איכויות וגווני האור, השגות/חיזוקים לשימוש כזה, אהיה אסירת תודה! שבת שלום וגמר חתימה-טובה!

doram44

New member
הי הי הי....

ברור לך כמובן שאין אפס ויש משהו משונה שאת מבקשת מאנשי מקצוע שילמדו אותך את המקצוע על מנת שתתחרי בהם. בפעם המיליון. מקצוע עיצוב התאורה האדריכלית הוא מקצוע מורכב ובעל המקצוע חייב ליעבוד בצמוד לאדריכלים השונים משלב התכנון הראשוני ובקשר ישיר עם איש המקצוע המבצע. על מנת לעסוק בו קיימת היום התמחות לתואר שיני של כשנתיים שלצערנו עדיין לא מתקיימת בארץ. המקצוע כולל הבנה של תפקיד האור לשימוש ולמבנה האדם. אם תרצי לדסקס בהרחבה אשמח דרך כתובת הדואר .

RachelBD

New member
doram44

תודה על תגובתך. נראה לי שהודעתי לא היתה ברורה דיה. לא התכוונתי לגזול פרנסתו של איש, חלילה. אינני מתכננת תאורה, אלא מעצבת-פנים. בוודאי שאני זקוקה להנחיות יועץ תאורה ואלו ינתנו לי מיד לאחר החג. למעשה ביקשתי עזרה ראשונה בעקרונות בסיסיים המחייבים לעיתים התאמה של המבנה וגם הייתי סקרנית לדעת מעט יותר על איפיוני סוג התאורה הזה. מה שאולי יכולתי לקבל כאן (תמורת אלפי תודות), בכמה מילים, בשום פנים לא היה הופך אותי למעצבת תאורה בעיני עצמי או בעיני כל אדם אחר. העובדה שאני יודעת מה התנאים הדרושים על מנת למקם גופי תאורה מתח נמוך, שקועים, לדוגמא, גם היא לא מעניקה תואר או דיפלומה בתחום התאורה, אולם בלי ידע בסיסי זה לא ניתן לבצע תכנון פנים בכלל. תודה שוב, מכל מקום, גמר חתימה טובה ושנה טובה לך ולכולם כאן!

סם2

New member
תאורת קסנון זה נושא

ארוך ומורכב. אני יכולה רק לציין שלרוב מאירים עם קסנון פרטים אדריכליים או תאורת חוץ ליניארית.

tevagil

New member
במקום קסנון - מנורות ספקטרום מלא

במקום תאורת קסנון יקרה אפשר לרכוש מנורות קומפקט פלורוסנט מתברגות, שמקרינות את כל הצבעים, ונקראות FULL SPECTRUM . כל מה שאת צריכה זה לתכנן בתי מנורה רגילים, ולשים בהם מנורות כאלה. לגבי שאר התיכנון, אם תשימי בית מנורה על כל 2 על 2 מטר, זה יהיה מספיק ועודף.

tevagil

New member
קסנון או הלוגן ?

את בטוחה ששמעת נכון קסנון, ולא הלוגן ?

doram44

New member
מצרפת מידע על נורות קסלוגן!!!

* T-5 Xelogen Wedge Base Lamp Under-cabinet lighting has gained popularity among the new build homes and remodel projects in recent years. WB921X (12V 18W) is the most popular and common lamp that has been incorporated in the majority of under-cabinet fixtures by the major fixture manufactures. THHC Xelogen WB921X (12V 18W) offers a similar halogen light output (12V 20W), but it operates at a cooler operating temperature than halogen. With a color temperature of 2850K and 10,000 hours average service lamp life, it is an ideal lamp for residential lighting application. Besides WB921X (12V 18W) lamp, THHC also offers a complete series of T-5 Xelogen wedge base lamps with a lamp life range from 6,000 to 15,000 hours that are perfect for landscape, cove, recess, accent, and track light applications. So next time when you need a light source for these application, think XELOGEN!!!!! WB516X (12V 4W), WB918X (12V 7W), WB923X (12V 11W), WB912X (12V 13W), and WB921X (12V 18W). Should you require further information, please visit www.xelogen.com or contact us at 626-330-8368.

tevagil

New member
רמאות

מדובר במנורות הלוגן רגילות, ולא קסנון. יש הרבה חברות רמאיות, שמפילות בפח מי שלא מבין בפיזיקה של התאורה. לא מדובר במנורות קסנון, שהן מנורות התפרקות גז קסנון, והן נותנות ספקטרום מלא, אלא במנורות הלוגן רגילות, שאפשר לקנות בכמה שקלים בכל חנות חשמל. והן מנורות חוט להט. אולי הם השיגו אורך חיים גדול באמצעות הורדת ההספק ל 18 וואט, אבל תצטרכי לשים 20 מנורות כאלה בחדר כדי לקבל אור סביר. זאת מכיון שמדובר בנצילות נמוכה.

doram44

New member
נפלא שהבחנת.

מדי פעם שולחים לי במייל חומר פירסומי מסוג זה. ולכן שלחתי אותו לפורום. תודה..

למעלה